Ce consecinţe poate avea deficienţa de proteine

Un consum optim de proteine este esențial pentru un meniu sănătos, care favorizează menținerea unei greutăți ideale, vindecarea și reducerea stresului. Află care sunt consecințele unei cantități prea reduse de proteine.Corpul tău reacționează imediat în momentul în care nu-i furnizezi suficiente surse de energie.

Dacă nu ții cont de cât de multe proteine consumi sau mizezi foarte mult pe legume ai putea avea de pierdut inclusiv în cadrul procesului de săbire. Un metabolism accelerat și reconturarea siluetei depind în mare măsură de felul în care este structurat meniul zilnic. Important nu este numai să reduci drastic totalul de calorii, ci să consumi alimente care favorizează realizarea tuturor funcțiilor organismului și protecția împotriva microbilor și a virușilor.

Iată ce se va întâmpla dacă dieta aleasă nu include destule proteine:

 
1. Poftele alimentare se intensifică

Este normal să-ți fie poftă de ceva bun din când în când, dar dacă simți constant nevoia să ronțăi ceva între mese înseamnă că felurile de mâncare alese nu-ți pot controla apetitul pentru că nu au suficiente proteine. Proteinele echilibrează glicemia pentru că reduc ritmul de absorbție a carbohidraților. Dacă vei consuma destule proteine vei uita de foame cel puțin câteva ore și nu ți va mai schimba starea de dispoziție”, spune dr. Lisa DeFazio, nutriționist. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care aleg un mic dejun bogat în proteine nu simt nevoia să consume dulciuri foarte des de-a lungul zilei.

 
2. Metabolismul devine mai lent

O dietă cu puține proteine va favoriza reducerea masei musculare și consecința va fi încetinirea metabolismului. Ritmul în care se ard caloriile va scădea pentru că este direct legat de proporția masei musculare”, explică dr. Caroline Apovian, nutriționist.

 3. Scade puterea de concentrare

Abilitatea de a te concentra pe aspectele dificile și de a găsi cea mai bună soluție pentru problemele cu care te confrunți zilnic va scădea dramatic dacă nu ești atent câte proteine consumi. Proteinele sunt baza pentru funcționarea hormonilor și a enzimelor care mențin intacte funcțiile cognitive.Un consum adecvat de proteine asigură legătura dintre aminoacidul tirozină și neurotransmițătorii care ne dau energie și capacitatea de a ne concentra”, explică dr. Lisa Peter, cardiolog și expert în nutriție.

 
4. Rănile și fracturile se vindecă mai lent

Proteinele susțin procesul de vindecare și refacere a organismului, alături de micronutrienți, antioxidanți și alte vitamine. „Proteinele sunt esențiale pentru oxigenarea sângelui și o circulație bună, care favorizează vindecarea mai rapidă. Acesta este și motivul pentru care persoanele care urmează o dietă cu un conținut redus de proteine au nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca după o accidentare. De asemenea, studiile realizate au demonstrat că există o legătură directă între un meniu cu puține proteine și o densitate osoasă redusă”, spune dr. Ali Webster, nutriționist.

 
5. Poate apărea anemia

Anemia se manifestă în momentul în care sângele nu conține suficiente globule roșii care să transporte oxigenul în organism. Un consum prea redus de proteine și surse de fier reprezintă o cauză frecventă a anemiei. Chiar și persoanele care consumă suficiente proteine pot avea anemie dacă nu aleg sursele corecte. Veganii și vegetarienii au cel mai mare risc de anemie pentru că vitamina B12 se regăsește numai în produsele de origine animală. Este indicat să se ia suplimente sau să se consume alimente fortificate în aceste situații”, recomandă dr. Peter.


6. Unghiile devin fragile

În momentul în care nu primește suficiente proteine corpul va rezerva acești nutrienți numai pentru anumite funcții vitale. „Dacă nu consumi destule calorii și proteine corpul va supraviețui prin redirecționarea lor. Acest lucru înseamnă că unghiile vor deveni moi și casante, va începe să-ți cadă părul și firele se vor rupe foarte ușor”, explică dr. Peter.

Sursa- https://www.eva.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Evenimente

Dar TU știi ce se întâmplă cu plămânii tăi? La Chișinău urmează să fie organizat un training gratuit pentru pacienți. Vezi unde și când va avea loc

Respirăm de aproape 16 ori pe minut, de 23.000 ori pe zi, de 600 de milioane de ori într-o viață. Sistemul respirator realizează una dintre funcțiile vitale prin care se face schimbul de gaze între mediu și organism. Cu toții știm că plămânii au rolul de a aduce în corp oxigenul – molecula esențială, de

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6