[geot country="Romania"] [/geot]

Studiu: Un singur pliculeț de ceai împrăștie miliarde de bucăți de microplastic în băutura pe care o consumi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki
  • Un studiu relizat de Universitatea McGill din Canada arată faptul că plicurile de ceai din plastic împrăștie în apă miliarde de particule din acest material.

Cercetătorii de la Universitatea canadiană au analizat efectele plasării a patru pliculețe de ceai din comerț în apa care fierbea.

Aceștia au ajuns la concluzia că un singur pliculeț împrăștie 11,6 miliarde de particule de microplastic și 3,1 miliarde de particule de nanoplastic, ceea ce este de mii de ori mai mult decât particulele de plastic aflate în mod normal în alte mâncăruri sau băuturi. Efectele asupra sănătății noastre nu au fost încă analizate, iar cercetătorii spun că un studiu nou, legat de acest lucru, este necesar. 

Realizatorii studiului au îndepărtat ceaiul din pliculețe înaintea testelor pentru ca rezultatele să nu fie alterate de prezența ceaiului.

Mulți producători folosesc polipropilen pentru a sigila pliculețele. Sunt foarte puține studii care să vizeze cantitatea de microplastic existentă în băuturile cum este ceaiul. Un studiu separat de cel al canadienilor a concluzionat că omul ingerează 5 grame de plastic în fiecare săptămână.

Într-o primă verificare a Oganizației Mondiale a Sănătății asupra prezenței microplasticului în apa de la robinet sau cea îmbuteliată s-a constatat faptul că nu există niciun risc major asupra sănătății oamenilor. Totuși, Organizația a adăugat faptul că trebuie făcute mai multe studii în acest sens pentru că nu există destule informații.

Sursa- https://thewoman.md/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Remedii naturale
Mîndrilă Alina

Ceai de măceșe: beneficii pentru sănătate și siluetă

Ceaiul de măceșe aromat, este benefic pentru inimă, imunitate, piele, dar și pentru slăbit! Datorită conținutului bogat în antioxidanți, ceaiul de măceșe este un aliat important în susținerea sistemului imunitar, ajutând totodată la pierderea kilogramelor în plus. Mai mult decât atât, poate ameliora durerile articulare și reduce riscul de boli de inimă și diabet zaharat

Citește mai mult »

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6