Studiu: Răutatea îmbătrânește creierul!

Emoțiile joacă un rol important în viața noastră din primele zile până când murim. Ele ne pregătesc de acțiune, ne ghidează deciziile și evidențiază ceea ce trebuie observat.

Ostilitatea, lipsa de empatie şi de încredere în ceilalţi, manifestate în tinereţe diminuează facultăţile cognitive. În timp, situaţia se agravează, avertizează neurologii.

Studiul a fost efectuat de Universitatea din Geneva pe 3.000 de persoane care la începutul cercetării aveau vârsta de 25 de ani, în medie. Un chestionar iniţial a evidenţiat trăsăturile de personalitate ale participanţilor, trăsături care au fost reevaluate periodic. După un sfert de secol, participanţii la studiu au fost testaţi pentru a determina abilităţile lor cognitive, în special memoria şi raţionamentul.

În urma studiului, a rezultat că tot ceea ce compune aşa-numitul „caracter rău la vârsta tinereţii, ostilitatea, impulsivitatea, agresivitatea, lipsa de empatie şi de încredere în ceilalţi au deteriorat puterea creierului. Astfel, performanţele profesionale au fost mai mici, iar depresia nu a lipsit.

Dificultăţile de a gestiona stresul, problemele de autocontrol şi adaptare au fost alte elemente semnificative.Cercetătorii au mai observat că impactul asupra facultăţilor cerebrale este unul pe termen lung, iar cu timpul situaţia devine şi mai gravă, pe măsură ce persoana avansează în vârstă.

Cercetătorii susțin: „acest lucru sugerează că intervenţiile menite să promoveze interacţiunile sociale pozitive la adolescenţi şi adulţii tineri ar putea contribui la reducerea riscului de deteriorare cognitivă la o vârstă mai înaintată”.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6