7 lucruri pe care să nu le faci în Postul Paștelui. Ce recomandă preoții

Postul Paștelui a început din data de 2 martie și este cel mai lung post din an. Acesta ține 40 de zile, la care se adaugă și Săptămâna Patimilor. Perioada postului este una deosebit de importantă pentru credincioși, care trebuie să se curețe atât sufletește, cât și trupește, dar pentru asta trebuie să știe ce să nu facă în Postul Paștelui.
7 lucruri pe care să nu le faci în Postul Paștelui

Acest post face referire la postul de 40 de zile și 40 de nopți ținut de Mântuitorul Iisus Hristos, înainte de a începe propăvăduirea Evangheliei. În Postul Paștelui credincioșii se abțin de la alimentele interzise (carne, ouă, pește, brânză, lapte..), dar, totodată, adoptă o atitudine spirituală, fiind îndemnați la rugăciune și purificare sufletească.

Carne se mai mănâncă doar în zilele de dezlegare la pește

Pe parcursul întregului post există așa-numitele dezlegări la pește, când cei care postesc au voie să consume mâncăruri făcute din pește.

  • 1. Nu fi lacom. Chiar dacă ai ceva bani puși bine pentru zile negre, în Postul Paștelui trebuie să dai dovadă de mai multă bunătate și înțelegere față de cei din jur.
  • 2. Nu consuma carne și alte preparate de la animale și nu bea alcool, în afară de zilele cu dezlegare la vin, în care poți consuma respectiva licoare, dar cu moderație.
  • 3. Nu face paradă cu succesele tale. Chiar dacă ai o viață abundentă, în Postul Paștelui ostentația este văzută ca un păcat capital.
  • 4. Nu cânta și nu dansa. Postul Paștelui ne amintește de răstignirea lui Hristos pe cruce, iar chiuitul și distracția intr-o astfel de perioadă este la fel cu veselirea la o înmormântare.
  • 5. Nu vorbi prea mult, pentru a evita bârfa.
  • 6. Nu te uita la televizor dacă acolo vei găsi numai indecență și violență.
  • 7. Nu uita să te rogi și să mergi la biserică. În Postul Paștelui, Biserica săvârșește Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite, în zilele de miercuri si vineri.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6