div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Sirop de ridiche neagră pentru tuse: beneficii şi indicaţii

În sezonul rece ne putem bucura de multe legume care să ne ofere vitaminele şi mineralele necesare, dar mai ales, pe care le putem folosi ca remedii naturiste în tratarea răcelii sau a altor afecţiuni cu care ne confruntăm odată cu apariţia temperaturilor scăzute. Populare în acest sezon sunt ridichile, care vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate, fiind bogate în antioxidanţi care ţin organismul departe de inflamaţii.

Ridichea neagră- beneficii

Are grijă de sănătatea ficatului. La baza sănătăţii ficatului stă antioxidantul care poartă numele de glutation (GSH) şi care susţine activitatea enzimatică a ficatului, prevenind astfel prezenţa toxinelor. Experţii în sănătate recomandă menţinerea unui echilibru în nivelul de glutation, iar în cazul deficitului este recomandat consumul de ridiche neagră. În plus, mineralele pe care le conţine această legumă sunt necesare menţinerii sănătăţii ficatului.

Este o sursă ideală de vitamina C. Alimentele bogate în vitamina C sunt recomandate pentru prevenirea bolilor cronice. Factori ca stresul oxidativ, de exemplu, duc la apariţia cancerului, bolilor Alzheimer sau Parkinson. Aşadar, pentru neutralizarea acestor efecte este necesar consumul de vitamina C, iar ridichea neagră reprezintă o sursă ideală.

Întăreşte sistemul imunitar. O imunitate activă ţine orgaismul departe de toxine, bacterii infecţioase, celule cancerigene şi alţi patogeni. Astfel, va accelera producţia de celule albe. În plus, corpul are nevoie de vitamina C şi alte minerale, precum magneziu, ridichea neagră oferind cantitatea necesară de vitamina C şi magneziu, ambele esenţiale pentru întărirea sistemului imunitar.

Menţine nivelul colesterolului. Ridichea neagră este o sursă bogată de fibre, nutrient necesar pentru menţinerea nivelului colesterolului. Fibrele pe care le conţine ajută la absorbţia excesului de colesterol din vasele de sânge, fiind ameliorate astfel riscurile de accident vascular cerebral, ateroscleroză şi alte probleme cardiace.

Luptă împotriva kilogramelor în plus. În procesul de slăbire, consumul de fibre este un aliat ideal. Bineînţeles, alături de vitamine şi minerale, toate acestea fiind regăsite în ridichea neagră, care ajută la menţinerea nivelului crescut de energie, iar astfel este redus apetitul. Surprinzător sau nu, ridichile nu conţin calorii şi grăsimi, aşadar poţi consuma porţii mari fără să te îngrijorezi că ”se pune pe undeva”.

Îmbunătăţeşte sistemul digestiv. Indigestia vine la pachet cu disconfortul şi, între timp, există câţiva factori externi care contribuie la diaree, constipaţie, stări de graţă etc. Consumul de ridiche neagră te poate ajuta să scapi de toate aceste simptome, iar partea bună este că poate fi integrată în numeroase preparate, de la supe şi salate, până la fripturi.

Tratează hipotiroidismul. Hipotiroidismul este o afecţiune în urma căreia glanda tiroidă nu mai secretă hormoni, necesitând astfel tratament imediat pentru a nu te confrunta cu alte probleme de sănătate, inclusiv boli metabolice. Nutriţioniştii susţin că ridichea neagră te poate ţine departe de hipotiroidism datorită prezenţei de potasiu şi seleniu.

Îmbunătăţeşte sănătatea psihologică. Creierul are nevoie de minerale precum seleniu şi potasiu pentru a funcţiona corespuzător. Surprinzător sau nu, ridichea neagră este un supliment ideal pentru creier.

Tratează tusea. Nutriţioniştii susţin că ridichea neagră poate ajuta la curăşarea mucusului, a infecţiilor tactului sistemului respirator fără să-ţi afecteze sănptatea. În urma consumului de ridiche neagră poţi ţine la distanţă răcelile comune şi bronşita.

Ideal pentru păr şi piele. Dacă bei suc de ridiche în fiecare zi, pielea ta va avea parte de un boost de strălucire şi sănătate, iar asta datorită conţinutului de vitamina C, zinc şi fosfor. În plus, te scapă de aspectul uscat, acnee şi alte pete de la nivelul pielii. Iar dacă îl aplici pe păr, ajută la eliminarea mătreţii, previne căderea părului şi întăreşte rădăcina firului de păr.

Cum acţionează ridichea neagră împotriva tusei

De cele mai multe ori, siropul de ridiche neagră se prepară în amestec cu mierea, iar această compoziţie este ideală în tratarea tusei, răcelii şi bronşitei cronice.  Ridichea neagră conţine cantităţi mari de calciu, potasiu, fier şi uleiuri esenţiale care determină efectul antibacterian. Lizozimul, de exemplu, distruge pereţii anumitor microorganisme, elimină inflamaţiile şi produce excreţia. Vitaminele C şi B6 ajută la eliminarea tusei şi ameliorează simptomele răcelii. În tratamentul pentru tuse, mierea joacă un rol extrem de important, iar asta datorită efectelor sale antibacteriene şi antiinflamatorii.

Cum se prepară siropul de ridiche neagră pentru tuse seacă sau productivă

Sucul obţinut din ridichea neagră este un remediu ideal realizat acasă, care te scapă de tuse, în special după o gripă sau răceală severă. Se foloseşte de zeci, poate chiar sute de ani ca remediu natural şi multe persoane preferă să folosească acest tratament natural în locul produselor farmaceutice.

Ai nevoie de:

  • 1 ridiche neagră de dimensiune medie
  • miere

Mod de preparare: spală ridichea şi fă-i o gaură în centru în care să adaugi 1-2 linguriţe de miere. Asigură-te însă că faci loc şi siropului care se va forma. Lasă compoziţia la temperatura camerei până se formează un strat gros de sirop. Toarnă siropul într-un borcan ermetic şi lasă-l la frigider. Bea 1-3 linguriţe în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, timp de o săptămână. O altă variantă ar fi cea a siropului de ridiche neagră cu zahăr, reţetă în care paşii sunt aceiaşi ca în reţeta cu miere.

Alte remedii cu ridiche neagră

Te scapă de semnele neatractive de pe ten sau corp. Multe persoane se confruntă cu semne la nivelul corpului precum puncte negre, semne provocate de acnee sau alte imperfecţiuni. Un anumite situaţii, ridichea neagră poate ameliora aceste semne datorită prorpietăţilor sale antioxidative care ajută nu doar la prevenirea acestora, ci şi la reducerea lor. Pulpa de ridiche neagră oferă luminozitate pielii şi, totodată, oferă acea strălucire naturală.

Îmbunătăţelte sănătatea pielii. Aspectul sănătos al pielii pleacă din interior, iar odată ce în sânge sunt prezente impurităţile, cu siguranţă acestea se vor reflecta pe piele şi ten. Aşadar, pentru a arăta bine în exterior este nevoie să ai grijă de corpul tău prin interior. În aceste situaţii, ridichea neagră poate fi de ajutor, iar asta datorită conţinutului de zinc, fosfor, vitamina B şi alte elemente bune pentru piele şi sânge, pentru că sângele este purificat, iar astfel te scapă de toate toxinele şi resturile din organism, aspectul pielii fiind vizibil îmbunătăţit.

Oferă pielii un aspect întinerit. Pentru că ridichea neagră conţine numeroşi antioxidanţi, domină conţinutul de vitamina C, un element crucial prin care pielea luptă împotriva procesului anti-aging. Consumul regulat de ridiche neagră te poate scăpa de radicalii dăunători, un alt factor care ajută la menţinerea aspectului întinerit al pielii.

Controlează căderea părului. Căderea părului reprezintă o problemă comună la nivel global. Un singur pahar cu suc de ridiche neagră băut în fiecare zi poate lupta împotriva acestei probleme, deoarece ridichea neagră are capacitatea de a stimula rădăcina firului de păr şi îmbunătăţirea circulaţiei sângelui către scalp.

Controlează excesul de sebum sau uscarea părului. Mulţi dintre noi suntem împărţiţi în două categorii: persoane care se confruntă cu un scalp uscat şi persoane care se confruntă cu un scalp gras, uleios. Sucul de ridiche neagră este ideal pentru tratarea mătreţii şi oferirea nutrienţilor necesare, iar în cazul secreţiei de sebum în exces, măştile cu ridiche neagră pot fi soluţia ideală.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6