[geot country="Romania"] [/geot]

Sfaturi și recomandări pentru evitarea problemelor digestive de Sărbători

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki

Evitarea problemelor digestive de Sărbători ar trebui să ne preocupe acum, mai mult decât oricând. Cine și-ar dori să ajungă în condițiile actuale la o cameră de gardă sufocată de o pandemie ce durează de luni de zile? Mai bine ne antrenăm voința și respectăm sfaturile nutriționiștilor. Medicul Anca Hâncu, doctor în nutriție, ne spune pe îndelete ce ar trebui să mâncăm, dar și ce să evităm la mesele de Sărbători.

De ce apar probleme digestive de sărbători?

În perioada sărbătorilor tindem să exagerăm în privința alimentației. Din dorința de a gusta din fiecare preparat, introducem în stomac cantități mai mari decât în mod normal. Aceasta este cauza refluxului gastro-esofagian. Preparatele sunt cunoscute pentru gustul bun, dar și pentru grăsimile pe care le au. În combinație cu dulciurile, alcoolul sau lipsa de mișcare, grăsimile sunt foarte greu de digerat și ne provoacă disconfort.

Consumul excesiv de alimente și combinația dintre ele generează probleme precum balonare, arsuri, diaree, constipație sau enterocolita.

De cele mai multe ori aceasta perioada de mâncat excesiv vine după una de post și trecerea este făcută prea brusc. Această situație este agravată de stresul de dinaintea sărbătorilor: cumpărături, gătit, curățenie. Împreună acești factori suprasolicită organismul.

Principii alimentare ce ar trebui respectate

Ana Hâncu, doctor în nutriție, recomandă creșterea aportului de legume și fructe la masa de Sărbători și evitarea grăsimilor, în special a celor de origine animală. Iar pofticioșii de sarmale, piftie și cârnați au mai multe variante care îi pot ajuta să evite problemele digestive de Sărbători. Ei pot consuma aceste bunătăți nu toate la o singură masă, ci pe parcursul tuturor zilelor de Sărbătoare. Moderația ar trebui să fie principiul alimentar principal pentru evitarea problemelor digestive de Sărbători. Astfel, porțiile ar trebui să fie mai mici, să existe un timp mai îndelungat între mese. Dar și prepararea acestor produse ar trebui făcute într-o manieră mai sănătoasă!

Alternative mai light pentru bunătățile de Sărbători

Medicul Anca Hâncu recomandă pentru ca sarmalele să fie mai sănătoase rețete pe bază de carne de vită sau curcan, înlocuirea maionezei cu un amestec de iaurt și muștar, iar cârnații să fie făcuți din bucăți de carne mai slabă. Mai mult, putem renunța la pâine sau la cartofii prăjiți și putem să punem lângă friptura de porc o salată de sfeclă, de exemplu.

Cantități mai mici de bunătăți

Gospodinele ar trebui să înțeleagă, mai ales în situația actuală, să gătească în cantitate mai mică. Să nu ruleze sute de sarmale și să coacă zeci de cozonaci. Tocmai pentru a nu fi tentați să mâncăm în exces.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Remedii naturale
Mîndrilă Alina

Ceai de măceșe: beneficii pentru sănătate și siluetă

Ceaiul de măceșe aromat, este benefic pentru inimă, imunitate, piele, dar și pentru slăbit! Datorită conținutului bogat în antioxidanți, ceaiul de măceșe este un aliat important în susținerea sistemului imunitar, ajutând totodată la pierderea kilogramelor în plus. Mai mult decât atât, poate ameliora durerile articulare și reduce riscul de boli de inimă și diabet zaharat

Citește mai mult »

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6