div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Cum faci față poftei de dulce şi fast food?

pofta de dulce și fast-food
Principalii duşmani ai siluetei sunt consumul de dulciuri şi alimentele nesănătoase, cum sunt cele de tip fast food care, în acelaşi timp, sunt un pericol şi pentru sănătate. Din cauza stresului cotidian şi a programului dezorganizat ajungem să consumăm aceste alimente compulsiv, în detrimentul celor sănătoase, comportament de care ar trebui să fim conştienţi şi să începem să facem ordine în rutina de zi cu zi.

Alimentele dulci şi cele bogate în carbohidraţi stimulează producţia unor substanţe în organism precum  serotonina, dopamina şi alte endorfine, iar creierul ni le va cere apoi în mod repetat. E nevoie să fim conştienţi şi să scăpăm de acest obicei, chiar apelând, la început, la următoarele trucuri:

Bea apă. Corpul poate interpreta greşit semnalele creierului, iar ceea ce se simte ca o poftă de mâncare poate fi un semn de sete. Bea un pahar şi aşteaptă câteva minute. Dacă pofta dispare, corpul tău avea nevoie doar să se hidrateze.

Fă mişcare. Plimbările rapide, de 15 minute, sau un antrenament rapid la sală, pot reduce poftele de ciocolată, spre exemplu.

Fă diferenţa dintre poftă şi foame. Începe cu testul fructului. Întreabă-te dacă ai mânca un fruct. Dacă da, atunci e posibil să îţi fie foame. Dacă nu, atunci poate fi doar poftă pentru ceva dulce sau nesănătos. Apoi, gândeşte-te dacă merită să dai iama în snack-uri sau dulciuri şi cum vei putea regreta după aceea. Devenind conştient de repercursiuni, te poţi educa să nu iei decizii imediate.

Redu stresul. Facturii de stres te pot determina să consumi alimente zaharoase şi bogate în calorii. Fă pauze la muncă, respiră profund, fă meditaţie, yoga, alocă timp pentru ceea ce te pasionează.

Nu te înfometa! Vei avea şanse mai mari să cazi în ispită. Mai bine îţi faci un plan alimentar sănătos şi respecţi orele de masă.

Consumă mai multe proteine. Ele reduc poftele alimentare mai ales consumate la micul dejun.

O zi pe săptămână de răsfăţ. E indicat să nu ignori complet poftele, dar să le poţi satisface în cantitate mică, o dată pe săptămână, ca o recompensă pentru efortul din zilele precedente.

Per ansamblu, însă, este indicat să respecţi un program alimentar echilibrat, să faci sport şi să te odihneşti suficient. Apelează la un specialist în acest sens pentru a găsi o soluţie care ţi se potriveşte. Avem mii de cazuri de persoane care şi-au ordonat stilul de viaţă şi au ajuns să iubească mişcarea şi alimentaţia sănătoasă!”, explică un specialist.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Evenimente

Dar TU știi ce se întâmplă cu plămânii tăi? La Chișinău urmează să fie organizat un training gratuit pentru pacienți. Vezi unde și când va avea loc

Respirăm de aproape 16 ori pe minut, de 23.000 ori pe zi, de 600 de milioane de ori într-o viață. Sistemul respirator realizează una dintre funcțiile vitale prin care se face schimbul de gaze între mediu și organism. Cu toții știm că plămânii au rolul de a aduce în corp oxigenul – molecula esențială, de

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6