div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Maca, cel mai puternic afrodisiac natural!

Rădăcina de maca (lepidium meyenii) face parte din familia cruciferelor, cum ar fi broccoli şi varza, dar datorită proprietăţilor sale unice este considerată un super-aliment. Maca creşte în munţii din America de Sud, în principal în regiunile cu înălţime ridicată din Peru.Maca, este considerat cel mai puternic afrodisiac natural!
Rădăcina, care este plăcută la degustare, este disponibilă în mod obişnuit sub formă de pulbere. În general, poate avea un efect pozitiv asupra echilibrului hormonal, reglează energia  şi poate fi benefică pentru întreg organismul.Şi nu numai că este o sursă naturală de vindecare, dar poate reprezenta şi o hrană sigură. Moca este bogată în nutrienţi şi are un nivel mai ridicat de calciu decât laptele.

Maca poate ajuta fertilitatea, atât la bărbaţi, cât şi la femei, contribuie la echilibrul hormonal , stimulează sistemul imunitar, ajută la creşterea energiei, îmbunătăţeşte funcţia sexuală, memoria şi concentrarea.

Maca poate ajuta organismul să se adapteze la stres, cum ar fi un program aglomerat, un loc de muncă exigent sau o boală. De asemenea, maca este considerată un afrodisiac puternic şi este folosit cu succes de populaţiile care trăiesc în Anzi.

După ce consumă această plantă, oamenii se simt “vii”, energici şi au un sentiment de bunăstare, iar asta se datorează capacităţii sale de a restabili echilibrul  hormonal şi de a  elibera endorfinele. Un alt beneficiu al acestei rădăcini este cantitatea relativ mare de nutrienţi pe care o conţine,  inclusiv proteine, fibre, calciu şi magneziu.

Maca este, de asemenea, o sursă bogată de fitonutrienţi. Experţii nu recomandă o anume cantitate, dar majoritatea oamenilor se simt cel mai bine după ce consumă o lingură pe zi şi ajung la 2-3 pe parcursul zilei. Deoarece poate ajuta la creşterea  rezistenţei, mulţi oameni o folosesc  înainte de a face sport.

Acai and maca powder in glass jars on wooden spoon

Deşi maca în sine nu conţine hormoni reali, beneficiile acestei rădăcini sunt atribuite abilităţii ei de a ajuta la restabilirea sănătăţii sexuale, endocrine (hormonale) şi mintale. 

Principalele beneficii ale rădăcinii de Maca

1. Menopauza şi sindromul ovarului polichistic

Maca se poate încadra rapid în regimul de viaţă al unei femei, pentru că poate contribui la ameliorarea simptomelor premenstuale sau de menopauză şi la echilibrarea nivelului ei hormonal. Femeile care au ovar polichistic pot folosi maca deoarece rădăcina respectivă ajută la controlul nivelului de estrogen în organism.

Nivelurile de estrogen, care sunt fie prea mari, fie prea scăzute, întârzie momentul în care o femeie poate rămâne însărcinată. Prin urmare, echilibrarea cantităţii de estrogen pe care femeia o produce şi cantitatea de progesteron asociată sunt importante pentru sănătatea reproducerii, şi scăderea simptomelor legate de PCOS – cum ar fi ciclurile menstruale neregulate, creşterea excesivă a părului şi multe altele. 

2. Hormonii feminini, fertilitatea şi sănătatea sexuală

Un studiu realizat în 2008 arată că maca poate schimba starea de spirit a femeilor  care ajung la menopauză şi scade nivelul de anxietate şi depresie.

Acelaşi studiu demonstrează că îmbunătăţirea stării de spirit duce la creşterea libidoului sexual.  O altă cercetare arată că maca creşte libidoul sexual la femei, iar asta datorită efectului său pozitiv asupra serotoninei, hormonul care ne dă o stare de bine.

Se crede că maca restaurează echilibrul hormonal al femeilor prin susţinerea sistemului endocrin şi ajută la reglarea producţiei de hormoni tiroidieni.  Glanda suprarenală şi glanda tiroidiană joacă un rol major în reglarea multor funcţii, de la nivelul de stres, la pofta de mâncare. Sănătatea acestor glande este esenţială pentru cineva care doreşte să se simtă bine.

3. Nivelul testosteronului masculin şi fertilitatea

În studiile clinice, nivelul de testosteron nu s-a dovedit a fi afectat de maca. Maca negru poate avea efecte pozitive asupra producţiei de spermă, mai mult decât maca de culoare galbenă şi roşie.

Maca roşie are propriile beneficii pentru sănătatea hormonală masculină. În studiile efectuate pe şobolani s-a demonstrat că reduce dimensiunea prostatei. Acest lucru indică faptul că maca poate contribui la sănătatea prostatei. Conform altor studii, maca poate îmbunătăţi producţia de spermă, mobilitatea şi volumul.

4. Energie, memorie şi bună dispoziţie

Cei care folosesc în mod regulat praful obţinut din această rădăcină spun că se simt treji, plini de energie şi conduc mult mai bine după ce au început să îl folosească.  Studiile clinice au arătat că maca are efecte pozitive asupra energiei, rezistenţei si stării de spirit . Deşi nu se cunoaşte modul în care maca reuşeste să crească energia, se crede, totuşi, că ar putea face asta prin stabilizarea nivelului zahărului din sânge şi menţinerea sănătăţii glandei suprarenale, care reglează starea de spirit şi energia pe tot parcursul zilei.

De asemenea, meca poate ajuta la reglarea hipotamusului, ajutând glanda pituitară să funcţioneze corect, ceea ce reprezintă un alt element cheie în echilibrarea energiei.  

Efectele secundare ale consumului de Maca

În general, Maca nu are efecte secundare dacă este consumată prin ingerare, până la 3 grame pe zi, timp de 4 luni. Cu toate astea, anumite persoane trebuie să evite să o folosească. Din cauza efectului pe care îl are la nivel hormonal, medicii cred că maca nu ar trebui să fie consumată de oamenii care se bazează pe medicamentele care modifică hormonii şi sunt destinate unor boli precum cancerul de sân sau de prostată.

Persoanele care au hipertensiune arterială sunt de asemenea sfătuite să nu o consume. Maca nu poate fi utilizată nici de femeile însărcinate sau de cele care alăptează.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6