[geot country="Romania"] [/geot]

Lilia Dubiță, psiholog: Vacanțele sunt „ancore de fericire” pentru părinți și copii!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki

Stimularea creativității, a imaginației, dezvoltarea inteligenței emoționale și dezvoltarea abilităților de adaptare socială. Sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le aduce copiilor, vacanțele petrecute cu familia. Chiar dacă este mai dificil, creează legături strânse între membri și dau naștere unor amintiri de neuitat. Mai multe la acest subiect am discutat cu psihologul, Lilia Dubiță.

Ah odihnă! Mulți din noi au cam uitat cum arată o vacanță lungă, colorată, romantică și plină de relaxare. Da, pandemia ne-a redus din plăcerile călătoriilor și odihnei în afara casei. De ce e benefic uneori să vă odihniți în doi, fără copii? Voi doi, în afara faptului că, sunteți părinți responsabili și dedicați, în primul rând sunteți unul pentru altul bărbat și femeie. Așa cum depuneți efort frumos pentru a crea și întări o relație strânsă cu copiii, la fel de mult timp și pasiune investiți relației de iubire! Vacanța în doi, chiar și pentru 48 de ore este magie”.

 Care sunt beneficiile unei vacanțe pentru soți?

Cel mai frumos beneficiu este să vă detașați de rolul de mamă și tată plin de tensiune și responsabilități. Să vă relaxați prin a nu suna permanent pentru a afla dacă copilul nu plânge, dacă a mâncat sau a dormit.  Este benefic să dezvolți la copii adaptarea fără părinți. Să vă fie dor și vouă de proprii copii.

Alt beneficiu este să fiți liberi! Să dormiți cât vreți voi, să vă îmbrăcați cum vă place. E locul și timpul unde te poți îmbrăca mai sexy sau mai relaxat. Să îți eliberezi persoana rebelă și jucăușă din tine”.

Am ajuns și la beneficiul cel mai ascuns dar foarte evident – sexul. Nu știm încă dacă există viață pe Marte, dar sex după nașterea copiilor trebuie să existe. Vacanța poate să vă apropie atât fizic cât și emoțional. Să retrăiești împreună cu partenerul tău o experiență nouă, să creezi o amintire din „filmul vieții voastre” de cuplu, este alt beneficiu. Locuri noi, emoții noi, aventuri noi, descoperiri noi. De fapt, prin timpul petrecut în doi, voi vă redescoperiți unul pe altul”, susține psihologul Lilia Dubiță.

Călătoriile construiesc amintiri pline de farmec, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

 ”Vacanțele împreună cu părinții sunt adorate de cei mici. Pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și dezvoltarea abilităților de adaptare socială și dezvoltarea intelectului, cel mai bine ar fi, să petrecem timpul cu copiii, inclusiv în vacanță.

Copiii înțeleg ce înseamnă familie, conexiune, emoții de fericire atunci când împreună petrecem timpul pe plajă, împreună învățăm să schiem sau descoperim un muzeu sau o cetate. Explorând locuri noi și interesante, copiii noștri devin motivați și entuziasmați de a învăța și mai mult. În amintirea lor se creează ” ancore de fericire”.

Acestea sunt amintiri profunde, pe care copiii o să le memoreze cu lux de amănunte și anume aceste amintiri o să le pună baza fericirii și încrederii în sine”.

  • Înainte de a pleca într-o vacanță cu copiii, ar fi bine să le comunicați detaliat despre destinație, provocări și regulile de care să țină cont.
  • Informați copiilor despre specificul călătoriei, provocările prin care urmează să treacă: o să mergem opt ore cu mașina, o să zburăm cu avionul două ore, o să stăm trei ore în aeroport etc. Asta le aduce claritate și reduce din nervozitatea lor.
  • Povestiți celor mici despre regulile de comportament dacă e o țară nouă sau un loc nou: în muzeu vorbim în șoaptă, pe străzile orașului X ne ținem de mânuță, să nu ne rătăcim.
  • Supravegheați copiii să nu mănânce mâncăruri exotice, care pot provoca reacții adverse. În călătorii, ei cel mai des pot avea indigestii. Nu îi lăsați îl singuri și nu îi scăpați din ochi. E necesar să ținem cont că, odihna cu copiii nu este odihna noastră ci responsabilitate dublă. De aceea ar fi benefic să planificați și odihna doar în doi cu partenerul”, a mai adăugat psihologul.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Familie
Mîndrilă Alina

O fetiță de 5 anișori are nevoie urgent de operație peste hotare. Rodica Lefter Bahnari: „Este crunt să știi că copilul tău are dureri, iar tu nu îl poți ajuta fiindcă nu ai bani”!

Cu lacrimi în ochi, Rodica Lefter Bathnari, mama copilului cere ajutorul oamenilor cu inimă mare. La moment se află la un control în Turcia, iar medicii i-au spus că inimioara micuței este grav bolnavă și necesită operație de urgență.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: Connected account for the user revistaisecrete does not have permission to use this feed type.

Try using the big blue button on the "Configure" tab to reconnect the account and update its permissions.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6