div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Legume benefice pentru organism. Recomandărilor nutriționiștilor

Legumele sunt o parte esențială pentru a avea o dietă sănătoasă, echilibrată și hrănitoare. Acestea ne aduc necesarul zilnic de vitamine,minerale și alți nutrienți vitali funcționarii corespunzătoare a organismului. Hai să descoperim împreună care sunt acele legume benefice pentru organism și de ce sunt preferate de nutriționiști.

Vara aceasta este momentul ideal pentru a adopta un stil de viață sănătos bazat pe o alimentație corectă, bogată în fructe și legume. Nutriționiștii vin în ajutor și îți oferă câteva sfaturi legate de

Legume benefice pentru organism

Beneficiile consumului de legume sunt recunoscute în lumea întreagă. Pe lângă alimentele de origine animală, oamenii au nevoie de varietate în dietă li de cât mai multe legume sănătoase. Acestea ajută la prevenirea diverselor boli și totodată îți oferă un boost de energie. În plus, dacă te confrunti cu kilogramele în plus, legumele bogate în fibre s-ar putea să fie alegerea potrivită pentru tine, potrivit catine.ro.

Morcovi

Nutriționiști spun că morcovii ar trebui să se afle pe lista ta de legume benefice pentru organism. Specialiștii recomandă consumul legumelor care au culoare roșie sau portocalie deoarece acestea sunt bogate în vitamina A și vitamina C.

Vitamina A este esențială când vine vorba de sănătatea ochilor. Mai mult, aceasta joacă un rol esențial în menținerea sănătății inimii și a plămânilor.

Roșii

Roșiile sunt preferatele sezonului de vară. Nimic nu este mai gustos într-o zi toridă decât o salată cu roșii proaspete și savuroase. Roșiile sunt bogate în fier și sunt ideale când vine vorba de menținerea sănătății inimii. Mai mult, acesta sunt bogate în antioxidanți și în vitamina C.

Roșiile conțin beta-caroten, luteină și licopen, trei substanțe cu un rol vital în detoxificarea organismului. Specialiștii susțin că roșiile conțin vitamine din grupul B. Acesta ajută la reducerea nivelului colesterolului și ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Usturoi

Usturoiul este folosit în nenumărate preparate culinare din întreaga lume. Acesta este folosit de multe ori ca remediu natural în tratarea și prevenirea răcelilor. Usturoiul ar conține alicină, un compus care acționează în vindecarea infecțiilor cutanate și nu numai. Mai mulți specialiști sunt de părere că acesta ajută inclusiv la reglarea tensiunii arteriale.

Năut

Năutul este bogat în proteine și este ideal când vine vorba de lupta împotriva kilogramelor în plus. Năutul conține atât proteine, cât și fibre. Astfel, acesta îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.

Năutul poate fi integrat într-o mulțime de rețete. Fiind bogat în vitamina K și magneziu, acesta este ideal pentru sănătatea sistemului osos, dar și pentru sănătatea inimii datorită vitaminei C și B-6.

Linte

Lintea este un aliment delicios și foarte hrănitor. Se spune că aceasta ajută la reducerea colesterolului și a riscului de apariție a diabetului. Mai mult, se spune că aceasta are efecte antiinflamatorii. Uite o listă cu alimente care produc inflamația în corp și pe care e recomandat să le eviți. La fel ca năutul, lintea ajută la reglarea glicemiei. Lintea este o sursă excelentă de fibre și ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal. 

CITEȘTE ȘI- O poveste minunată a succesului cu Elena Nicolaev-moldoveanca care și-a câștigat un renume în lumea frumuseții, fiind în Germania

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Evenimente

Dar TU știi ce se întâmplă cu plămânii tăi? La Chișinău urmează să fie organizat un training gratuit pentru pacienți. Vezi unde și când va avea loc

Respirăm de aproape 16 ori pe minut, de 23.000 ori pe zi, de 600 de milioane de ori într-o viață. Sistemul respirator realizează una dintre funcțiile vitale prin care se face schimbul de gaze între mediu și organism. Cu toții știm că plămânii au rolul de a aduce în corp oxigenul – molecula esențială, de

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6