div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Jocuri educative ce vor ține copilul departe de gadgeturi în vacanța de iarnă!

Încă puțin până la sărbătoarea preferată a tuturor copiilor și se fac ultimele pregătiri pentru ca totul să fie perfect. Aproape ai bifat dorințele din lista pentru Moș Crăciun, dar vrei să te asiguri că cei mici vor avea parte de o surpriză de proporții în dimineața de Crăciun. Din fericire, astăzi jucăm rolul de spiriduși magici ai moșului cu sania trasă de reni și-ți facem cunoștință cu cele 8 jocuri ce bucură orice copil. Acestea sunt educative și devin rapid principala sursă de distracție pentru cei mici, exact ceea ce aveai nevoie pentru a-i ține cât mai departe de dispozitivele inteligente.

A început numărătoarea inversă până la mini vacanța de Crăciun! Sigur, copiii sunt primii care se bucură de zilele libere, cu atât mai mult cu cât vor avea timpul ocupat de diversele activități întreprinse cu darurile primite de la Moș Crăciun. În cele mai multe cazuri, jucăriile servesc drept cadouri pentru sărbători tocmai de aceea este totuși indicat să le alegi cu mare atenție. Nu trebuie să pierzi din vedere faptul că uneori prea mult poate fi dăunător pentru un copil. Așadar, alege înțelept pentru dezvoltarea copilului tău, dar și pentru bugetul familiei.

Roata renilor

Roata renilor

Să învățăm culorile! A venit timpul ca micuțul tău să învețe nuanțele primare, secundare și complementare. Va face asta cu ajutorul cleștilor reni, ce au în capăt o culoare ce trebuie asociată culorii de pe roată. Jocul interactiv este perfect pentru copiii curioși, pregătiți să-și dezvolte abilitățile motrice, coordonarea mână-ochi și să-și exerseze capacitatea de concentrare asupra unei singure activități. Jocul conține o roată cu 7 culori și 7 clești cu ajutorul cărora micuțul tău va învăța să deprindă culorile și să le poată descoperi în mediul înconjurător.

Cuvinte din 3 litere

Cuvinte din 3 litere (CVC)

Îți dorești ca această mini vacanță să fie benefică pentru dezvoltarea copilului tău? Atunci trebuie să alegi jocul “Cuvinte din 3 litere”. Literele din spumă vă vor ajuta să formați cuvinte scurte și simplu de reținut, cu ajutorul cărora juniorul își va exersa memoria, va învăța pronunția corectă a cuvintelor și-și va dezvolta vocabularul. Vestea bună este că îmbinarea pieselor îl va ține ocupat și îi va testa răbdarea, uitând astfel de existența dispozitivelor inteligente.

Matricea Zalelor Geometrice

Matricea zalelor geometrice

Sortarea nu a fost niciodată mai amuzantă! Cu “Matricea Zalelor Geometrice” copilul va învăța să aleagă piesele în funcție de formă, dar și de culoare. Încă de la primele încercări vei observa interesul mezinului pentru descoperirea formelor și culorilor, pasul următor fiind asocierea lor cu elementele din mediul înconjurător. Este un joc simplu, dar ingenios și va servi drept o activitate numai bună pentru a petrece timp de calitate în familie, în jurul bradului de Crăciun.

Acvariul cu pești

Acvariul cu pesti

Lista activităților interesante pentru copii continuă cu “Acvariul cu pești”, ce reușește să stârnească interesul copilului din toate punctele de vedere. Cine își va mai aminti de telefon sau tabletă când lumea acvatică este așa colorată? Vei vedea că cel mic va dobândi precizie în mișcări prin așezarea decorului și manipularea peștilor, iar vocabularul său va primi cuvinte noi și amuzante. Jocul reușește să-i dezvolte și imaginația și percepția spațială asupra obiectelor, ceea ce te face să crezi că ai făcut cea mai bună alegere.

Curcubeu de cuburi

Curcubeu de cuburi

Avansăm în ceea ce privește nivelul de dificultate al jocurilor și aducem în atenția ta jocul interactiv “Curcubeu de cuburi”. Copiii trebuie să aibă noțiuni ceva mai avansate, să știe culorile curcubeului și formele geometrice. Cu atenție, concentrare și multă răbdare, juniorii pot construi structuri tridimensionale cu ajutorul cuburilor colorate și urmărind cartonașele cu modele. Este o activitate benefică pentru dezvoltarea imaginației și abilităților motrice ale copiilor.

Emoții de copil

Emotii de copil

Un copil fericit este un copil sănătos din punct de vedere fizic și emoțional. Este foarte important ca micuțul tău să învețe să-și accepte emoțiile și să le definească pentru a le putea folosi în avantajul său în viitor. Emoțiile, fie ele pozitive sau negative, îl vor ajuta să relaționeze cu cei din jur și să lege relații interumane sănătoase. Activitatea “Emoții de copil” îți ajută copilul să facă progrese pe partea emoțională. Aceasta conține 10 imagini ce exprimă emoții, 6 denumiri și o oglindă. Tot ce trebuie să facă al tău copil este să recunoască expresia, să o denumească și de ce nu, să o reproducă.

Polen în fagure

Polen in fagure

Lumea albinelor este fascinantă, mai ales pentru un copil în dezvoltare foarte curios și însetat de cunoaștere. Edubag-ul “Polen în fagure” se va transforma într-o activitate perfectă pentru vacanță, cu ajutorul căreia copilul își va dezvolta coordonarea mână-ochi, prinderea și motricitarea fină. Sarcina juniorului este să așeze cu ajutor pensetei câte un bulgăre de polen pe hexagoanele galbene. În timp ce piticul își pune la încercare toate abilitățile, tu îi poți îmbogăți memoria cu informații interesante despre viața albinelor.

Autobuzul ursuleților

EduBox

Activitatea “Autobuzul ursuleților” este complexă și educativă și reușește să stârnească interesul oricărui copil. Ursuleții trebuie așezați în funcție de mărime, culoare, la căsuța corespunzătoare și pe locurile potrivite în autobuz. Captivant, nu-i așa? Veți învăța împreună culorile, adunarea, scăderea și vă veți antrena memoria și gândirea logică.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Bebeluși & Copii

Zgomotul produs de copiii gălăgioși: soluții pentru vecini. Interviu cu psihologul Viorica Șaitan.

Unde se termină libertatea cuiva, libertatea înțeleasă sub forma sintagmei „la mine în casă fac ce vreau”?Trăim într-un mediu social în care vrem să ne simțim confortabil, respectați, apreciați pentru ceea ce facem, să nu ni se încalce anumite norme și valori. Aici vin cu o altă sintagmă „nu face altora ce nu ai vrea să-ți facă ție”.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6