Dacă vorbim despre celulită, alimentația și exercițiile fizice joacă un rol foarte important. Însă, masajul anticelulitic efectuat de un specialist în domeniu îți va tonifia cu adevarat corpul. Cât de eficient este, ce beneficii are dar și care sunt regulile esențiale de care trebuie să ținem cont atunci când începem un curs, aflăm de la Eugenia Savin, kinetoterapeut de meserie cu o experiență de aproape 4 ani și tehnician maseur de 3 ani.
Celulita, numită și “pielea de portocală”, este o problemă foarte des întâlnită în rândul femeilor. Adânciturile inestetice de pe coapse, picioare, brațe sau din zona abdomenului afectează aproape 80% dintre reprezentantele sexului frumos.
”Celulita este acumularea de țesut adipos subcutanat. Pernuțele de celulită apar în urma dezechilibrului dintre estrogen (cel care crește retenția ) și progesteron (care stimulează eliminarea toxinelor/grăsimilor). Printre cele mai des întâlnite cauze a acestei probleme putem enumera : dezechilibrul hormonal (mai ales hormonii tiroidieni), alimentația incorectă, sedentarismul”.
Celulita este de 4 grade:
- Celulita nu este vizibilă cu ochiul liber– la strângerea coapsei cu mâna, se pot observa pernuțe mici de țesut adipos.
- Celulita este deja vizibilă cu ochiul liber– se vede efectul “coaja de portocală” .
- Este un grad mai grav de celulită-pernuțele de celulită sunt mai mari, apar gropițe mici de grăsime din cauza țesutului adipos în exces.
- Celulita în acest grad este deja o boală- afectează foarte mult circuitul sanguin și limfatic. Astfel, apar găuri și umflaturi de dimensiuni mai mari de țesut adipos.
Dintre toate metodele care există pentru a înlătura elementele inestetice, este necesar să o găsim pe cea mai potrivită și adaptată propriului corp. De-a lungul anilor, masajul anticelulitic a devenit un procedeu de bază foarte solicitat de femei, atunci când vine vorba de eliminarea celulitei și îmbunătățirea aspectului fizic.
”În timpul procedurii, combinăm masajul anticelulitic manual cu drenajul limfatic, care foarte bine stimulează eliminarea toxinelor/grăsimilor din organism. Cu fiecare ședință mărim intensitatea masajului, astfel scăpăm de efectul “coajă de portocală”, observăm efecte vizibile și rezultate eficiente.
Pielea devine mai netedă, foarte bine se tonifiază, ajută la eliminarea toxinelor din corp, ajută la pierderea în greutate, la reducerea retenției de apă din organism și micșorează stratul adipos”.
De asemenea, un masaj anticelulitic realizat în mod corect, este eficient și pentru musculatură, articulații sau ligamente sensibile. Este important să ascultați toate recomandările specialistului atunci când începeți ședințele.
”Când venim la o procedură de masaj trebuie să ținem cont de următoarele reguli:
– evităm ședințele de masaj dacă suntem însărcinate sau suntem în perioada menstruației;
– să nu epilăm zonele care care se vor prelucra;
– dacă suferim de varicoză (gradul 3-4);
– să nu avem febră;
– și desigur nu se recomandă să mâncăm cu minim 1 h înainte de ședința de masaj;
Recomand, să consumăm cât mai multă apă dar cu o oră înainte de a veni la masaj, iar după procedură să se bea o cantitate de 200-300ml .Este binevenit înainte de masaj să facem sport( dar, nicidecum după procedură), renunțăm la haine/lenjerie foarte strânsă deoarece stopează circulația sanguina și limfatică”, susține Eugenia.
Pentru ca masajul anticelulitic să dea rezultate vizibile în timp, este foarte important să adoptați și o alimentație sănătoasă.
”Una dintre cele mai mari și des întâlnite greșeli este că mâncăm puțin sau aproape deloc pe parcursul zilei, iar seara facem abuz. Recomand să se respecte cele 5 mese: -micul dejun; -gustare; -prânz; -gustare; -cină; Ce ține de alimentație în timpul cursului de masaj anticelulitic este bine să eliminăm toate tipurile de panificații (checuri,plăcințele,biscuiți,tarte, dulciuri, fast-food, diferite sosuri de la magazine, precum băuturi carbogazoase cu îndulcitor și cafea”.
Eugenia, dar există cazuri când nu obținem rezultate?
” Dacă persoana menționează că s-a îngrășat brusc sau că celulita a devenit mult mai vizibilă (dar nu a adăugat in kg) și depistează probleme cu glanda tiroidă, atunci nu recomandăm să se facă masaj anticelulitic. În asemenea caz, recomandăm să se rezolve problema și doar apoi să se apeleze din nou pentru a începe cursul de masaj”.
Pentru a reduce sentimentul de discomfort și de durere, în timpul masajului se folosesc de cele mai multe ori uleiuri și creme. Acestea relaxează mușchii și oferă un miros plăcut care poate ajuta persoana, să se relaxeze mai bine.
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?