div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Dietele rapide, extrem de periculoase pentru sănătate

Chiar daca crezi ca apeland la diete rapide gasesti solutia imediata pentru a scapa, intr-o perioada scurta de timp, de cateva kilograme acumulate, te inseli amarnic. Daca tii intr-adevar la sanatatea ta, nu apela la aceste “diete rapide miraculoase”.

De ce diete rapide?

Din dorinta de a slabi, unele persoane incearca diete care le obliga sa consume alimente slab calorile. Acest tip de dieta este periculos pentru organism, chiar daca rezultatele sunt vizibile imediat. Desi aparentele arata ca ai slabit, nu ai scapat de grasimile acumulate. Organismul tau a consumat cantitatea limitata de glicogen (un tip de carbohidrat acumulat de corpul tau). Privarea de glicogen face ca organismul sa piarda si apa; prin urmare, vei observa ca “ai slabit”.

Efectele dietelor rapide

a) Efect de slabire temporara

Dietele rapide, denumite si diete radicale, au efecte nedorite asupra persoanei care recurge la acestea. Dintre aceste efecte, mentionez iritabilitatea crescuta, oboseala excesiva, pofta exagerata de a manca.

Nu exista o combinatie specifica de alimente care sa imbunatateasca metabolismul tau intr-o maniera in care sa arzi mai rapid grasimea acumulata. Daca esti o persoana ponderala, metabolismul tau va fi ridicat fata de cel al unei persoane slabe.

In ansamblu, dieta rapida exagerata va stresa intr-un mod anormal activitatea interna a organelor, creand disfunctionalitati, devenind periculoasa.

b) Factori de risc pentru sanatate

O dieta rapida, lasand deoparte forma ei (dieta bazata pe legume, carne, etc) te obliga sa te privezi de variatele vitamine si minerale de care ai nevoie pentru a fii sanatos.

Lipsa glicogenului (consumata de arderea interna cauzata de aceasta dieta rapida si inadecvata) duce la o slabire anormala deoarece organismul incepe sa arda din tesuturile corpului pentru a asigura volumul de energie necesar in fiecare zi.

Dietele rapide nu precizeaza consumatorului ca au ca efect arderea, in aceeasi masura, a grasimii rele ca si a proteinelor (existente in tesutul musculos). O dieta rapida este doar o alta modalitate de a scapa de greutate intr-o perioada scurta de timp, urmand ca la o eventuala “scapare”, sa capeti dublu de greutate cand mananci, tocmai din cauza faptului ca organismul este privat de beneficiile proteinelor si vitaminelor o anumita perioada si decide sa stocheze grasimi pentru mai tarziu.

49983868 – overweight.

c) Dietele rapide sunt diete care slabesc-ingrasa

O dieta rapida poate juca feste metabolismului tau. Organismul va depozita mai multe grasimi si va privat de anumite proteine. Vei avea tot timpul o stare jalnica, si vei dori sa mananci. De fapt, dupa o dieta rapida pentru a slabi, vei dori o dieta pentru a te ingrasa, nemultumit(a) probabil de efectele “invizibile” ale acesteia asupra organismului si sanatatii tale.

Exista riscul ca, alternand dietele, sa creasca nivelul de colesterol din sange, marind posibilitatea aparitiei unei boli a vaselor de sange sau chiar a inimii.

d) Dietele “miraculoase”

E plina sectiunea de stiri din medicina de astfel de diete miraculoase si carti de “specialitate” care iti promit marea cu sarea, de genul “slabesti 20kg intr-o saptamana”.

Scopul final al acestora pune accent pe dorinta ta de a fi slab, sanatos si atragator, un lucru bun de altfel. Ce nu precizeaza insa, este factorul de risc si pericol pe care il au.

Multe dintre aceste diete miraculoase, diete cu efecte rapide, te obliga sa consumi diverse tipuri de alimente intr-o ordine ilogica, injumatatind anormal cantitatea de calorii necesara pentru efortul fizic si activitatea interna a organelor.

In mare masura, unele diete cu efect rapid te obliga sa mananci doar anumite alimente, ignorand beneficiile aduse de nutrientii prezenti in altele. De exemplu, o dieta te obliga sa consumi legume dar te sfatuieste sa stai departe de orice tip de fruct.

Corpul tau are nevoie de acizii grasi esentiali, prezenti in foarte multe alimente. Nu poti ignora acest aspect cand tii o dieta slaba in carbohidrati sau bogata in proteine.

Anumite diete contin prea multe grasimi saturate si prea putine fibre. Acest deficit poate avea efecte nefaste asupra sanatatii sale.

Concluzie – Care este solutia?

O solutie pe care multi nu vor s-o auda. Daca doresti sa fii sanatos si sa te simti excelent, sa arati bine, trebuie sa slabesti putin cate putin, fara a te grabi.

O dieta echilibrata si exercitii regulate (dar cu moderatie) te vor ajuta sa-ti modelezi corpul, sa slabesti treptat, mentinand sanatatea organelor interne, fluxul energetic fiind constant. Per total, va tine grasimea la distanta de tine.

Sursa- https://www.pro-sanatate.com/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6