div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Destinații de Crăciun pentru o vacanță de vis

Destinații de Crăciun deosebite, asta este ceea ce se caută în perioada sfârșitului de an, dar dacă nu știi unde să te uiți, adesea poți scăpa din vedere niște locuri absolut uimitoare. Tocmai de aceea, ne-am gândit să facem un mic top al celor mai de vis destinații de Crăciun, locuri unde Nașterea Domnului este sărbătorită cu fast iar magia sărbătorilor a rămas la fel ca atunci când eram copii. Până atunci mai este timp așa că poți analiza și alege varianta cea mai potrivită pentru tine și cei dragi!

Crăciunul este sărbătorit în întreaga lume, fiecare ţară având propriile tradiţii şi obiceiuri pe care le respectă în fiecare an. Există totuşi câteva locuri unde în aceste zile de Sfântă Sărbătoare domneşte atmosfera de poveste, de basm, iar oamenii pun mare preţ pe tradiţiile moştenite din străbuni.

Iată câteva dintre cele mai frumoase destinaţii de Crăciun

Strasbourg

Ştiai că există Căpitala Crăciunului? Aceasta se află în Strasbourg şi se poate mândri cu cel mai vechi şi mai vizitat târg de Crăciun. Aromele de vin fiert cu scorţişoară, turta dulce cu miere, castanele coapte, delicioşii cârnaţi Nüremberg Bratwurst sau tradiţionalii biscuiţi de Crăciun care pot fi cumpăraţi de la căsuţele din lemn aliniate frumos de-o parte şi de alta a drumului te fac să te simţi cu adevărat acasă la Moş Crăciun. Este probabil printre cele mai frumoase destinații de Crăciun unde ai putea ajunge.

Târg de Crăciun la Strasbourg
Târg de Crăciun la Strasbourg

De fapt Strasbourg este o destinație turistică interesantă și în afara sezonului Sărbătorilor de iarnă deci dacă orașul este pe lista ta scurtă de destinații de Crăciun, n-ar fi rău să iei în calcul faptul că aici mai găsești și Catedrala Notre Dame (alta decât cea din Paris), Muzeul Alsaciei și La Petite France, un cartier deosebit de pitoresc cu case clasice franțuzești.

Hawaii

Silent Night în varianta cu palmieri
Silent Night în varianta cu palmieri

Probabil că insulele Hawaii nu sunt primele destinații de Crăciun la care te-ai gândi, însă cu siguranță ele reprezintă o soluție nonconformistă pentru petrecerea Crăciunului și – de ce nu – poate și a revelionului. Ai ocazia să întâmpini ajunul Crăciunului în haine de vară, să îl vezi pe Moș venind cu canoea și să participi la ritualuri locale pe niște plaje la fel de albe ca și clasica zăpadă. Asta da distracție. În plus poți să iei lecții de surf, să explorezi vulcanii și să faci o mulțime de alte lucruri interesante, doar ești în Hawaii.

Insulele Hawaii, ce mai destinații de Crăciun
Insulele Hawaii, ce mai destinații de Crăciun

Trømso, Norvegia

Dacă vrei să ajungi cât mai aproape de casa lui Moş Crăciun, poți alege ca destinaţie Trømso, un oraș nu prea mare din nordul Norvegiei situat cu 344 km deasupra Cercului Polar. Una dintre distracţiile căreia nici un turist nu-i rezistă este sania trasă de câini, dar poți să folosești și telegondola sau poți opta pentru o vizită la Polaria, un muzeu unde sunt diverse expoziţii, acvarii şi chiar un cinematograf. Și când credea că nimic nu poate face și mai frumoasă experiența acestei destinații de Crăciun, aurora boreală va da fără îndoială o încărcătură și mai aparte nopţii de Crăciun.

Destinații de Crăciun, Tromso este aproape de Polul Nord
Destinații de Crăciun, Tromso este aproape de Polul Nord

New York City

Cum ar fi un Crăciun în oraşul lui Frank Sinatra? Fără îndoială magic! Times Square este locul preferat al turiştilor care aleg să-şi petreacă sfânta sărbătoare a Crăciunului la New York. În fiecare an, the Big Apple se situează în topul celor mai căutate destinații turistice din lume și sute de mii de oameni vin aici pentru a vedea orașul îmbrăcat în straie de sărbătoare. Și poate așa, puțin, la asta a contribuit și filmul Singur Acasă 2 care prezenta Crăciunul în New York ca pe o perioadă plină de magie…

Brad de Crăciun în New York
Brad de Crăciun în New York

Bonus la toate acestea ai de explorat unul dintre cele mai mari și mai frumoase orașe din lume împreună cu toate atracțiile sale turistice de sezon. Totuși, n-ai să vezi vreo căciuliță roșie gigantică trântită peste coroana Statuii Libertății, există niște limite chiar și la americani.

Dacă globurile sunt atât de mari, oare cât de înalt este bradul

Roma

Dacă vrei să îți petreci Crăciunul într-un loc în care tradiţiile religioase sunt în prim plan, atunci alege Roma. Dintre toate celelalte destinații de Crăciun, aceasta îți va oferi cea mai profundă experiență. Căci dincolo de aspectul comercial al sărbătorii, italienii țin foarte mult la tradiții iar spiritul creștin este aici mai viu ca oriunde.

Chiar și dincolo de faptul că Roma este printre cele mai tari destinații de Crăciun, nu poți să nu simți o anumită fascinație pentru acest oraș încărcat de istorie. Practic, în capitala Italiei ai posibilitatea să descoperi secole întregi de fapte, monumente și întâmplări ce au dat forma de azi a acestui oraș simbol.

St. Moritz

Dacă îți  plac sporturile de iarnă şi ciocolata, dintre toate celelalte destinații de Crăciun, Elveţia va fi cea câștigătoare. Stațiunea montana St. Moritz este cea mai veche staţiune din lume, considerată acum un paradis terestru unde turiştii pot schia pe cea mai impunătoate pârtie de schi şi pot gusta cea mai bună ciocolată caldă din întreaga lume. Într-adevăr St. Moritz este un loc aparte care te va face să te simți că te-ai îmbogățit cu o vacanță de neuitat.

St. Moritz, locul unde Crăciunul se servește cu ciocolată caldă

Sibiu

Aici a început să se țină în fiecare an un târg de Crăciun asemănător (chiar dacă nu la fel de mare) cu cele din Austria sau alte țări cu tradiție în acest sens. Ar fi păcat ca măcar într-un an să nu vizitezi acest oraș superb și să nu te bucuri de farmecul Crăciunului în Sibiu. Nu îți face griji căci în Sibiu nu te poți plictisi. Orașul respiră frumusețe, căldură și ospitalitate iar obiectivele turistice de aici sunt suficient pentru a te ține ocupat câteva zile bune, așa, cam cât între Crăciun și Revelion.

Toate aceste destinații de Crăciun reflectă fiecare un alt stil de a petrece Sărbătorile de Iarnă: tradițional, nonconformist, cu înclinație spre spiritual sau pur și simplu în ceea ce am putea numi spiritul Crăciunului.

Sursa- http://www.descoperalocuri.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6