[geot country="Romania"] [/geot]

Începând cu această săptămână, Grecia își deschide granițele pentru turiștii UE și 11 state terțe!

Grecia urează ”bun venit!” tuturor turiștilor din Uniunea Europeană și din țările terțe Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda, Singapore, SUA, Marea Britanie, Israel, Serbia și EAU. Accesul este peremis fără carantină.

Grecia își deschide granițele treptat, într-un mod sigur și realizabil. Prima etapă, din 19 aprilie, are unele limitări comparativ cu deschiderea generală programată pentru 14 mai.

Astfel, cei ce vor dori să călătorească în Grecia, trebuie să respecte următoarele cerințe:

  • Test PCR negativ efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrare în Grecia. Informațiile esențiale trebuie să fie și în limba engleză. Este o măsură obligatorie pentru toți turiștii (inclusiv copiii cu vârsta peste 5 ani), indiferent de situația epidemiologică din țara de plecare.

  • Cei vaccinați cu ambele doze, după caz, și au trecut 14 zile de la rapel, pot călători în Grecia în baza certificatului de vaccinare (cu informații și în limba engleză), fără a mai avea nevoie de test. Grecia recunoaște următoarele vaccinuri: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.

  • Fiecare călător care ajunge în Grecia, indiferent de certificatul pe care îl deține, poate fi supus unui control de sănătate prin selecție aleatorie. Dacă este selectat, verificarea este obligatorie. În caz contrar, se poate refuza intrarea acestuia în Grecia. Selecția se face pe baza sistemului EVA utilizat în vara lui 2020. Controlul constă în testarea rapidă cu test antigen de COVID-19. Dacă testul este pozitiv, turistul și partenerii de călătorie vor fi transportați la un hotel de carantină unde se va face un alt test, de data aceasta de tip PCR, pentru a confirma sau infirma testul. Dacă și testul PCR este pozitiv, carantina va fi de 10 zile, urmând să fie făcute alte teste. Cheltuielile de cazare vor fi suportate de statul grec.

  • Fiecare turist trebuie să completeze PLF (Passenger Location Form) până la cel târziu 23:59 a zilei de dinaintea călătoriei în Grecia.

Accesul în Grecia nu este condiționat de vaccinare

Grecia ține să menționeze că accesul în țară nu e condiționat de actul de vaccinare, doar certificatul de vaccinare valabil poate facilita foarte mult formalitățile la sosire. Cu toate acestea, în niciun caz certificatul de vaccinare sau un certificat de anticorpi nu este considerat „pașaport”.

Pasagerilor li se permite să intre în țară prin 9 aeroporturi (Atena, Salonic, Heraklion, Corfu, Rodos, Kos, Chania, Mykonos, Santorini). Cei ce aleg să călătorească terestru, pot intra în Grecia pe la granițele Promachonas și Nymphaio.

Sursa: airlinestravel.ro

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6