[geot country="Romania"] [/geot]

Consumul excesiv de zahăr dăunează grav sănătății. Ministerul Sănătății lansează compania socială „Redu zahărul – alege ce mănânci!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki

Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică a lansat campania socială „Redu zahărul – alege ce mănânci!” Campania urmărește informarea oamenilor despre necesitatea de reducere a consumului de zahăr și îi încurajează să urmeze un mod de alimentație echilibrat și sănătos.

Consumul excesiv de zahăr este o problemă de sănătate publică care îngrijorează guvernele din întreaga lume. Zahărul este adăugat în mâncare și băuturi, deși este prezent în mod natural în fructe, legume și lapte. Consumul excesiv de zahăr crește riscul apariției și dezvoltării bolilor netransmisibile precum: diabetul de tip 2 (DZ), hipertensiune (HTA) și bolile cardiovasculare (BCV).

Un adult din Republica Moldova consumă de 5 ori mai mult zahăr decât are nevoie organismul și decât este cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

În spațiul public va fi difuzat un spot social, menit să sensibilizeze opinia publică.

Campania de comunicare „Redu zahărul – alege ce mănânci!” face parte din ciclul de campanii sociale de comunicare pe nutriție „Alege ce mănânci!”, realizate cu suportul Biroului de cooperare al Elveției în Republica Moldova prin intermediul Proiectului „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”. Elveția este unul dintre cei mai mari donatori în domeniul sănătății pentru Republica Moldova.

sursa: prosanatate.md

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Sănătate/Nutriție
Mîndrilă Alina

Legume benefice pentru organism. Recomandărilor nutriționiștilor

Legumele sunt o parte esențială pentru a avea o dietă sănătoasă, echilibrată și hrănitoare. Acestea ne aduc necesarul zilnic de vitamine,minerale și alți nutrienți vitali funcționarii corespunzătoare a organismului. Hai să descoperim împreună care sunt acele legume benefice pentru organism și de ce sunt preferate de nutriționiști. Vara aceasta este momentul ideal pentru a adopta

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6