div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Ce este cosmetica eco-friendly? Interviu cu Patricia Ilco, tânăra antreprenoare care creează cosmetică minerală

Tare ne bucurăm când putem scrie pentru voi povești inspiraționale din rândul femeilor tinere din Moldova. Aici pe revistă puteți răsfoi zeci de astfel de istorii care au rădăcina din hobby-uri – exact ca și în cazul Patriciei Ilco, o tânără antreprenoare care a pus bazele unei afaceri care are grijă de aspectul nostru, al femeilor.

Pasionată de beauty și cosmetice de calitate, perioada de maternitate a fost momentul propice pentru Patricia să-și creeze propriile produse de îngrijire, făcute în casă, din ingrediente naturale și alese chiar de ea.

Numele meu este Patricia și sunt inginer – chimist de profesie , în domeniul producerii cosmeticii şi medicamentelor. Ideea de a crea astfel de produse mi-a venit în timpul concediului de maternitate. La început elaboram produse de îngrijire naturiste. După ce am devenit mamă, am rămas surprinsă cât de mult plastic se consumă în urma utilizării produselor cosmetice, astfel am devenit tot mai preocupată şi de ecologia mediului – am început să caut ambalajele cele mai sigure pentru produsele mele.

Patricia este și makeup artist – domeniu ce i-a definit pasiunea pentru culori.

Mereu am fost foarte interesată de domeniul beauty, din acest motiv am urmat un curs de machiaj profesional, de unde a început toată pasiunea mea faţă de cosmetice, texturi şi culori. E o lume magică, culorile pot fi combinate până la infinit, iar roşu poate fi de 100 de feluri. Marea mea inspiraţie – femeia, este cea care pentru care am decis să creez produse cosmetice exclusive, formulate cu grijă doar din minerale pure.

Deține deja o mică afacere și din mâinile ei pricepute ies la lumină produse cosmetice create doar din ingrediente naturale, neprocesate. Spune că fiecare produs reprezintă o bucată din natură.

În prezent am reuşit să înfiinţez propria afacere în domeniul producerii cosmeticii decorative minerale. Mi-am dorit mereu să o fac la un nivel profesional, iar anii de studenţie prin laboratorele de chimie şi-au lăsat amprenta. În sfârşit am reuşit să îmi construiesc propriul laborator de producere, unde sunt create cu multă dedicaţie produsele mele de suflet – MONA.

Le numesc produse de suflet, fiindcă o mare parte din procesele de lucru sunt artizanale, fapt ce implică multă încărcătură emoţională şi energie. Într-adevăr, producerea este una din cele mai grele domenii, dar mie mereu mi-au plăcut provocările.

Toate sunt complet lipsite de aditivi chimici – conservanți, coloranți, întăritori artificiali, detergenți sau arome sintetice. Sunt biodegradabile, având și ambalaje ecologice sau, acolo unde nu este posibil, din materiale reciclabile.

 Linia de produse cosmetice este acum într-o continuă dezvoltare, avem la moment în producere bază de machiaj cu efect iluminator, rujuri de buze în diverse nuanţe şi pudre minerale.

Toate produsele sunt formulate pe bază naturală, cu adaos de minerale pure. Cosmetica minerală este recunoscută pentru compatibilitate excelentă cu pielea, pentru protecţia solară şi texturi uşoare, care permit pielii să respire. Ideea a fost să creez produse cosmetice inofensive pentru utilizarea zilnică şi care nu ar polua excesiv mediul, iar toate ambalajele pe care le utilizăm la moment sunt reciclabile şi reutilizabile.

Patricia va participa în calitate de speaker la evenimentul de sâmbătă 25 martie Trainigul TU ce știi despre plămânii tăi? organizat de platforma MedClub Moldova – eveniment la care revista isecrete este partenerul media.

Autor: Elena Țurcanu

Foto: Arhiva personală Patricia Ilco

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6