[geot country="Romania"] [/geot]

Consumul excesiv de zahăr dăunează grav sănătății. Ministerul Sănătății lansează compania socială „Redu zahărul – alege ce mănânci!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki

Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică a lansat campania socială „Redu zahărul – alege ce mănânci!” Campania urmărește informarea oamenilor despre necesitatea de reducere a consumului de zahăr și îi încurajează să urmeze un mod de alimentație echilibrat și sănătos.

Consumul excesiv de zahăr este o problemă de sănătate publică care îngrijorează guvernele din întreaga lume. Zahărul este adăugat în mâncare și băuturi, deși este prezent în mod natural în fructe, legume și lapte. Consumul excesiv de zahăr crește riscul apariției și dezvoltării bolilor netransmisibile precum: diabetul de tip 2 (DZ), hipertensiune (HTA) și bolile cardiovasculare (BCV).

Un adult din Republica Moldova consumă de 5 ori mai mult zahăr decât are nevoie organismul și decât este cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

În spațiul public va fi difuzat un spot social, menit să sensibilizeze opinia publică.

Campania de comunicare „Redu zahărul – alege ce mănânci!” face parte din ciclul de campanii sociale de comunicare pe nutriție „Alege ce mănânci!”, realizate cu suportul Biroului de cooperare al Elveției în Republica Moldova prin intermediul Proiectului „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”. Elveția este unul dintre cei mai mari donatori în domeniul sănătății pentru Republica Moldova.

sursa: prosanatate.md

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 2

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Remedii naturale
Mîndrilă Alina

Ceai de măceșe: beneficii pentru sănătate și siluetă

Ceaiul de măceșe aromat, este benefic pentru inimă, imunitate, piele, dar și pentru slăbit! Datorită conținutului bogat în antioxidanți, ceaiul de măceșe este un aliat important în susținerea sistemului imunitar, ajutând totodată la pierderea kilogramelor în plus. Mai mult decât atât, poate ameliora durerile articulare și reduce riscul de boli de inimă și diabet zaharat

Citește mai mult »

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6