Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face exerciţii fizice

Un studiu realizat recent de cercetătorii unei universităţi din California a demonstrat care este cel mai bun moment al zilei pentru a efectua exerciţii fizice astfel încât să obţii rezultatele dorite.

Cercetările au fost efectuate de experţii de la Universitatea din California care sugerează că efectuarea exerciţiilor fizice dimineaţa este mult mai benefică decât dacă faci activităţi fizice seara, scrie International Business Times.   Studiul mai demonstrează că programul zilnic de fitness, de la exerciţii până la implicarea în cronobiologie, este important pentru obţinerea unor rezultate bune. Cercetătorii au mai descoperit în trecut şi că momentul în care mănânci are impact direct asupra efectelor exerciţiilor, noul studiu relevând şi că momentul în care faci sport are, de asemenea, impact asupra eficienţei.   

„Folosind şoareci, am comparat impactul exerciţiilor asupra muşchilor scheletici la momente diferite ale zilei. Am descoperit că realizarea exerciţiilor la ora corectă a zilei – în jurul dimineţii – are ca rezultat mai mult oxigen în celule şi un efect de întinerire asupra corpului“, a declarat Paolo Sassone-Corsi, director al Centrului de Epigenetică şi Metabolism la Şcoala de Medicină UCI.  

În timpul studiului, efectuarea exerciţiilor dimineaţa a dus la arderea mai mare a carbohidraţilor. Exerciţiile de dimineaţă ajută şi la înlăturarea grăsimilor şi aminoacizilor la un nivel mult mai ridicat faţă de activităţile fizice efectuate seara.  

„Exerciţiile stimulează metabolismul, conducând la îmbunătăţirea sănătăţii metabolice. În timp ce beneficiile metabolice pe care le au exerciţiile fizice au fost descoperite la scară largă, întrebarea când este adecvat a fi efectuate acestea a rămas aproape neexplorată. Rezultatele noastre indică clar faptul că momentul din zi este un factor critic pentru a amplifica impactul pe care îl au exerciţiile fizice“, a adăugat Paolo Sassone-Corsi.

Sursa- https://adevarul.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6