div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Când devin vinetele toxice?

Vinetele sunt foarte populare în bucătăria noastră, stând la baza multor preparate delicioase precum zacusca, chifteluțe, salate, musaca sau tarte. Puțină lume știe însă că, negătite corect, vinetele pot deveni toxice și pot fi nocive pentru organismul uman.

Ca și cartofii, vinetele au un conținut ridicat de solanină, substanța care poate avea efecte neplăcute asupra organismului uman. Ingerarea în cantități mari a solaninei poate provoca febră, transpirație, somnolență, confuzie, stări de vomă, greață, dureri de cap și crampe stomacale. Mai mult, consumul regulat de solanina poate duce chiar si la aritmie cardiaca si stop cardiorespirator.

Pentru a evita consumul, în cantităţi mari de solanină, este mai bine să alegeţi şi să gătiţi vinetele mature, bine coapte, care să nu aibă nuanţa de verde pe coajă. 

Gospodinele nu trebuie să prăjească vinetele. Prin prăjire, vinetele emană substanţe toxice, ce devin cancerigene în timp. 
Pentru a îndepărta, aproape complet, salomina, este indicat să fierbeţi vinetele, pentru că această substanţă este solubilă în apă.

Categorii de persoane care nu ar trebui să consume vinete: cele care suferă de gută, atrtrită, osteoporoză sau boli inflamatorii. 

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Evenimente

Dar TU știi ce se întâmplă cu plămânii tăi? La Chișinău urmează să fie organizat un training gratuit pentru pacienți. Vezi unde și când va avea loc

Respirăm de aproape 16 ori pe minut, de 23.000 ori pe zi, de 600 de milioane de ori într-o viață. Sistemul respirator realizează una dintre funcțiile vitale prin care se face schimbul de gaze între mediu și organism. Cu toții știm că plămânii au rolul de a aduce în corp oxigenul – molecula esențială, de

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6