div#ast-scroll-top { display: none !important; }

9 Alimente care perturbă somnul şi duc la agitaţie pe timpul nopţiiSpecialiştii avertizează cu privire la alimentele consumate pe timpul nopţii. Multe dintre acestea pot duce la un somn agitat sau chiar la probleme de sănătate.

Mâncatul înainte de culcare implică numeroase riscuri, cel mai grav fiind creşterea şanselor de a dezvolta afecţiuni cardiace şi diabet. Însă, dincolo de riscurile asociate mâncatului la ore târzii, trebuie să ştiţi că anumite alimente pot duce la un somn agitat şi creşterea în greutate, scrie thedailymeal.com. Specialiştii recomandă să evităm pastele, carnea roşie, cerealele, ţelina, pizza, chipsurile, alcoolul, îngheţata şi ciocolata.

1. Paste

Dacă mergi la culcare imediat după ce consumi carbohidraţi, aceştia se vor transforma în grăsimi. Mai mult decât atât, aceştia determină şi creşterea zahărului din sânge, ceea ce va duce la întârzierea somnului.

2. Carne roşie

Carnea roşie se digeră foarte greu, lucru care va duce la întârzierea somnului. Nu trebuie să evitaţi să consumaţi proteine la cină, dar asiguraţi-vă că alegeţi o variantă slabă şi porţii mai mici.

3. Cereale

S-ar putea să consideraţi că un castron de cereale este cea mai bună alegere pentru a vă potoli foamea. Conform specialiştilor, cele mai multe cereale conţin zahăr. Pe lângă predispoziţia creşterii în greutate, plusul de energie va duce la un somn neliniştit şi agitaţie pe timpul nopţii.

 4. Ţelina

S-ar putea să vă surprindă că găsiţi ţelina pe această listă, dar există un motiv simplu pentru adăugarea ei: este un diuretic natural. Asta înseamnă că dacă mănânci prea multă ţelină înainte de a dormi noaptea, corpul ar putea întrerupe somnul pentru o pauză.

5. Pizza

Sosurile grase, mozzarella şi cărnurile conţinute de pizza nu numai că vor duce la creşterea în greutate, dar pot provoca arsuri la nivelul stomacului din cauza nivelului ridicat de aciditate. Senzaţia de disconfort duce la treziri repetate peste noapte.

6. Alimente procesate

Alimentele procesate, cum ar fi chipsurile, au doze mari de glutamat monosodic, ceea ce va duce cu siguranţă la probleme legate de somn pe care probabil că doriţi să le evitaţi.

7. Alcoolul

Nu este un aliment, literalmente vorbind, însă trebuie să ştiţi că din cauza efectului de deshidratare al alcoolului asupra corpului, acesta va produce treziri repetate pe parcursul nopţii.

8. Îngheţata

Un bol de îngheţată ar putea fi cea mai reconfortantă opţiune după o zi lungă, dar există o limită a proprietăţilor sale liniştitoare. Zahărul va pompa corpului energie ceea ce va duce la întrzierea somnului. De asemenea, consumul de alimente bogate în zahăr înainte de culcare produce coşmaruri, arată studiile recente.

9. Ciocolata

Cui nu-i place să mănânce puţin ciocolată chiar înainte de a merge la culcare? Dar, din păcate, ciocolata creşte nivelul de energie.


Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6