Aceste fructe dulci şi colorate se numără printre fructele cu cel mai scăzut conţinut de calorii, dar sunt în acelaşi timp surse preţioase de substanţe nutritive, vitamine şi minerale de care organismul are nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali.
Ideale într-o cură de slăbire!
Cireşele conţin peste 75% apă, trăsătură care le face ideale în diete deoarece au puţine calorii (63 calorii la 100 grame), previn deshidratarea, conferă sațietate graţie fibrelor solubile din compoziţie, şi scad nivelul de colesterol negativ din organism.
Menţin sănătatea sistemului digestiv
Cireşele sunt o bună sursă de fibre, importante pentru menţinerea sănătăţii sistemului digestiv. Ele sunt foarte importante şi în prevenirea cancerului de colon, atât datorită conţinutului de fibre, cât şi conţinutului mare de antioxidanţi. Cireşele menţin sănătatea creierului şi previn pierderea memoriei. Antocianii din cireşe protejează celulele creierului împotriva stresului oxidativ şi ajută la prevenirea formării plăcilor aterosclerotice şi apariţiei bolilor neurodegenerative cum ar fi demenţa.
Luptă cu obezitatea
Cireşele au o acţiune anti-infecţioasă importantă, regenerează ţesuturile, fiind extrem de utile în lupta împotriva îmbătrânirii datorita acţiunii lor regenerate şi de eliminare a toxinelor. Cireşele sunt sărace în principii nutritive de aceea pot fi consumate, fără probleme, de persoanele mai plinuţe sau de diabetici. Cireşele luptă, în egală măsură, împotriva obezităţii şi fermentării intestinale.
Recomandate reumaticilor
Cu o porţie de aproximativ 125g de cireşe acoperim 20-30% din aportul zilnic recomandat de Vitamina C, vitamina a cărui acţiune este întărită de pigmenţii antocianici (cunoscuţi şi sub numele de Vitamina P), susţin specialiştii. Aceeaşi porţie de cireşe permite asigurarea a 25% din aportul zilnic recomandat de provitamina A sau caroten (vitamina indispensabila frumuseţii pielii, antioxidant celular şi factor protector împotriva cancerului). Cireşele participa în egală măsură la acoperirea nevoilor organismului de vitamina B9 sau acid folic (antianemic).
Ne ajută să dormim bine
Cireșele sunt o sursă bună de melatonină, o substanță care ajută la îmbunătățirea ritmului circadian și a instalării somnului. Compușii din cireșe reduc durerile provocate de artrite și gută, reduc riscurile instalării diabetului.
Cireșele au în compoziția lor trei substanțe care fac din ele adevărate medicamente ale verii, dușman neîntrecut al bolilor provocate de stresul modern. Cele trei substanțe sunt antocianinele, cu efect antioxidant și antiinflamator, acidul hidroxicinamic, care protejează mucoasa stomacului de acțiunea nocivă a microbilor care provoacă gastroenterită și melatonină, un hormon care te ajută să dormi sănătos și care se găsește în pulpa cireșelor.
Cine mănâncă 400 de grame de cireșe pe zi, acum, în aceasta perioadă cand este sezonul lor, va avea un somn liniștit, sănătos, odihnitor. Acest efect al cireșelor de a induce somnul și, odată cu somnul, liniștea sufletească, se datorează serotoninei și melatoninei, substanțe care se află în compoziția cireșelor.
sursa: adevărul.ro
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?