div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Vin frigurile! Ce mâncăm?

Ce alimente trebuie să consumăm în sezonul rece, pentru a preveni infecțiile?

Vitamina D este în top! Această substanţă imunitară este absolut indispensabilă în sezonul infecţiilor. La vârste mici, carnea, ouăle şi brânzeturile grase sunt obligatorii în meniurile zilnice. Altfel: “Sunt riscuri nutriționale și aici am menționa deficitul de fier care apare prin lipsa proteinei animale, deficitul de calciu cu vitamina D şi deficit de vitamina B12 cu apariția anemiei şi a afectării sistemului nervos, care este preluată în special din carne”, susțin nutriționiștii.
 
Fier hemic, calciu, vitamina D 3 şi vitamina B12. Aceste susbstanțe, fără de care nu funcţionăm, se afla  doar în produsele de origine animală.
 Vitamina D3 nu se poate lua doar din hrană în anotimpul rece, când expunerea la razele ultraviolete este minimă. De aceea aveţi nevoie de suplimente standardizate.

O gravidă are nevoie de 600 de unităţi internaţionale pe zi din supliment medicamentos. Din a 10-a zi de de viaţă, sugarul primeşte 400 de unităţi internaţionale pe zi până la 3 ani, conform noilor protocoale europene.
 
Vitamina D nu intră doar în structura sistemului osos, ci în dezvolarea normală a fiecărui muşchi. Ne referim inclusiv la muşchii care formează organe – spre exemplu inima. Şi vasele de sânge sunt, de asemenea, structuri musculare, care au nevoie acută de această substanţă. În copilărie şi adolescenţă, vitamina D se comportă asemenea unui hormon, pentru că participă la formarea fiecărui organ şi sistem. 
Aşadar suplimentele sunt necesare inclusive pentru sistemul imunitar.  Din nou, 600 de unităţi internaţionale, zilnic, de vitamina D3. Indiferent de vârstă.

Nu te refugia în dulciuri şi fripturi cu multe calorii, pentru că vei găsi în magazine multe alimente sănătoase şi săţiose.

RĂDĂCINOASE: Ţelina, păstârnacul, sfecla roşie, morcovii şi napii sunt alimente cunoscute pentru concentraţia ridicată de vitamine, minerale şi carotenoizi. Mai mult, sunt surse excelente de fibre, folaţi (carenţa de folaţi determină apariţia anemiei, slăbirea funcţiei imune şi a funcţiei digestive) şi vitaminele C, E şi K. Le poţi consuma în supe creme sau în salate.

CITRICE: Sunt pline supermarketurile de portocale, grepfruturi, mineole, mandarine, clementine, pomelor şi lămâi. Şi ar fi bine să nu-ţi lipsească zilnic din coşul cu cumpărături. Consumul este mai mult decât necesar în antimpul rece. Sunt o sursă importantă de vitamina C (care ajută sistemul imunitar şi ţine departe răceala), fibre ( care ajută sistemul digestiv şi digestia) şi vitamina A ( atât de importantă pentru piele).


Vine iarna, iar o dată cu ea se mărește și dorința de a lenevi toată ziua în casă la călduț, mâncând tot ce ne poftește suflețelul. Nu trebuie, însă, să uităm de corpul nostru care suferă cel mai mult până la urmă. Pe durata lunilor de iarnă, în dependență de alimentația noastră, acesta poate suferi schimbări radicale. Atenție la alegerile alimentare!

Sursa: csid.ro

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Evenimente

Dar TU știi ce se întâmplă cu plămânii tăi? La Chișinău urmează să fie organizat un training gratuit pentru pacienți. Vezi unde și când va avea loc

Respirăm de aproape 16 ori pe minut, de 23.000 ori pe zi, de 600 de milioane de ori într-o viață. Sistemul respirator realizează una dintre funcțiile vitale prin care se face schimbul de gaze între mediu și organism. Cu toții știm că plămânii au rolul de a aduce în corp oxigenul – molecula esențială, de

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6