[geot country="Romania"] [/geot]

Vin frigurile! Ce mâncăm?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki

Ce alimente trebuie să consumăm în sezonul rece, pentru a preveni infecțiile?

Vitamina D este în top! Această substanţă imunitară este absolut indispensabilă în sezonul infecţiilor. La vârste mici, carnea, ouăle şi brânzeturile grase sunt obligatorii în meniurile zilnice. Altfel: “Sunt riscuri nutriționale și aici am menționa deficitul de fier care apare prin lipsa proteinei animale, deficitul de calciu cu vitamina D şi deficit de vitamina B12 cu apariția anemiei şi a afectării sistemului nervos, care este preluată în special din carne”, susțin nutriționiștii.
 
Fier hemic, calciu, vitamina D 3 şi vitamina B12. Aceste susbstanțe, fără de care nu funcţionăm, se afla  doar în produsele de origine animală.
 Vitamina D3 nu se poate lua doar din hrană în anotimpul rece, când expunerea la razele ultraviolete este minimă. De aceea aveţi nevoie de suplimente standardizate.

O gravidă are nevoie de 600 de unităţi internaţionale pe zi din supliment medicamentos. Din a 10-a zi de de viaţă, sugarul primeşte 400 de unităţi internaţionale pe zi până la 3 ani, conform noilor protocoale europene.
 
Vitamina D nu intră doar în structura sistemului osos, ci în dezvolarea normală a fiecărui muşchi. Ne referim inclusiv la muşchii care formează organe – spre exemplu inima. Şi vasele de sânge sunt, de asemenea, structuri musculare, care au nevoie acută de această substanţă. În copilărie şi adolescenţă, vitamina D se comportă asemenea unui hormon, pentru că participă la formarea fiecărui organ şi sistem. 
Aşadar suplimentele sunt necesare inclusive pentru sistemul imunitar.  Din nou, 600 de unităţi internaţionale, zilnic, de vitamina D3. Indiferent de vârstă.

Nu te refugia în dulciuri şi fripturi cu multe calorii, pentru că vei găsi în magazine multe alimente sănătoase şi săţiose.

RĂDĂCINOASE: Ţelina, păstârnacul, sfecla roşie, morcovii şi napii sunt alimente cunoscute pentru concentraţia ridicată de vitamine, minerale şi carotenoizi. Mai mult, sunt surse excelente de fibre, folaţi (carenţa de folaţi determină apariţia anemiei, slăbirea funcţiei imune şi a funcţiei digestive) şi vitaminele C, E şi K. Le poţi consuma în supe creme sau în salate.

CITRICE: Sunt pline supermarketurile de portocale, grepfruturi, mineole, mandarine, clementine, pomelor şi lămâi. Şi ar fi bine să nu-ţi lipsească zilnic din coşul cu cumpărături. Consumul este mai mult decât necesar în antimpul rece. Sunt o sursă importantă de vitamina C (care ajută sistemul imunitar şi ţine departe răceala), fibre ( care ajută sistemul digestiv şi digestia) şi vitamina A ( atât de importantă pentru piele).


Vine iarna, iar o dată cu ea se mărește și dorința de a lenevi toată ziua în casă la călduț, mâncând tot ce ne poftește suflețelul. Nu trebuie, însă, să uităm de corpul nostru care suferă cel mai mult până la urmă. Pe durata lunilor de iarnă, în dependență de alimentația noastră, acesta poate suferi schimbări radicale. Atenție la alegerile alimentare!

Sursa: csid.ro

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Sănătate/Nutriție
Mîndrilă Alina

Legume benefice pentru organism. Recomandărilor nutriționiștilor

Legumele sunt o parte esențială pentru a avea o dietă sănătoasă, echilibrată și hrănitoare. Acestea ne aduc necesarul zilnic de vitamine,minerale și alți nutrienți vitali funcționarii corespunzătoare a organismului. Hai să descoperim împreună care sunt acele legume benefice pentru organism și de ce sunt preferate de nutriționiști. Vara aceasta este momentul ideal pentru a adopta

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6