Viața nu-i ia pe oamenii dragi de lângă tine, ci îi dă la o parte pe cei de care nu mai ai nevoie.

Îndepărtează-te de cineva care nu este sigur de alegerea sa și încearcă să fii mai aproape de cei care te prețuiesc cu adevărat. Când vine vorba de menținerea iubirii de sine și a mândriei, ar trebui să înțelegi că nu pot exista concesii. Viața ne îndepărtează de cei de care nu mai avem nevoie, și nu doar ne ia pe cineva de lângă noi.

Legătura emoțională cu o altă persoană are o valoare enormă, deci este atât de important să învățăm să determinăm și să scăpăm la timp de oamenii răi și fără inimă care ne subestimează în mod constant stima de sine. Imediat ce îți dai seama de asta, ochii tăi vor deschide o lume cu totul nouă. Vei înceta să ceri prezența în viața ta a unor oameni care seamănă nesiguranță și senzație de disconfort în tine.

Îndepărtează-te de oamenii care te fac să suferi.


Îndepărtează-te de cineva care nu este sigur de alegerea sa și încearcă să fii mai aproape de cei care te prețuiesc cu adevărat. Eliberează-te de influența personalităților care îți aruncă obstacole în calea ta și începe să iubești pe cei care te susțin. Renunță la toți cei care nu-ți apreciază prezența și realizează care este propria ta valoare.

Este important să fim alături de cei care ne consolează și să rămânem la distanță de cei care ne rănesc în mod deliberat. Prin urmare:

 • Îndepărtează-te de oricine care te rănește și-ți face viața sumbră.
 • Îndepărtează-te de tot ce nu poate fi remediat și care îți subminează bunăstarea.
 • Păstrează distanța de durere, respingere și trădare. În schimb, poți să le urmărești și să le studiezi.
 • Controlează-ți demonii și temerile tale interioare.
 • Nu uita că suferința e doar o chestiune de alegere.
 • Nu ascunde și nu reduce starea reală a atașamentelor tale emoționale toxice din frica de a nu fi singur.
 • Știi că tu însuți stabilești regulile jocului în viața ta.

Durerea care lasă cicatrici

Când personalitatea noastră se sparge în bucăți în încercarea de a păstra integritatea personalității altcuiva, pierdem capacitatea de a reacționa. Cu alte cuvinte, pierdem determinarea care ne modelează „eu”. În acest fel, ne izolăm de realitate și neglijăm dorințele noastre, și astfel de detașare de la noi înșine are un efect negativ asupra psihicului nostru.

Totuși, aici merită luat în considerare un lucru important. Cert este că toți am putea fi persoane toxice într-o relație sau o situație de viață, pentru că este mult mai ușor să observăm o fărâmă în ochii unei alte persoane decât să simțim o așchie în propriul ochi.

Degradarea tăcută este ceea ce ni se întâmplă din cauza încercărilor de a ne convinge că totul poate fi corectat. Aceasta este o garanție absolută că există o auto-toxicitate în viața ta. Și devenim toxici pentru noi înșine atunci când:

 • Suntem de acord să ne supunem cerințelor altor persoane.
 • Ne pierdem esența încetând să ne gândim la dorințele noastre și cedăm în favoarea celorlalți.
 • Ne transformăm în victime cronice.
 • Ne subestimăm propriile gânduri și emoții, ca să nu mai vorbim de realizările noastre.
 • Menținem un dialog intern negativ cu noi înșine, încetând să mai comunicăm cu alte persoane.
 • Nu ne prețuim.
 • Nu ne ocupăm de introspecție.

Se spune că încercările de a repara lumea ar trebui să înceapă cu ordinea în propria casă. Este imposibil să rezolvăm problema fără să ne întrebăm mai întâi ce rol jucăm în relația noastră toxică.

Nu-ți pierde răbdarea și nu uita: este foarte dificil să te protejezi de trădarea și ipocrizia celui pe care îl numești prieten. Trebuie doar să trăiești cu ideea că lumea poate fi în continuare de încredere, chiar dacă uneori se dovedește a nu fi ceea ce pare.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6