Cunoaștem astăzi un model de perseverență – o tânără, care o boală din naștere i-a răpit copilăria dar nu i-a luat însă voința și optimismul. Echipa Isecrete.com a provocat-o pe Victoria Mudreac, să vorbească despre destin, viață și felul în care planetele se aliniază sau nu, astfel încât să ajungă exact acolo unde își dorește.
Povestește-ne un pic despre tine.
Am 30 de ani și ador să colecționez amintiri frumoase și să mă înconjor de oameni pasionați de tot ceea ce fac. Am studiat contabilitatea la ASEM, deși nu am practicat-o nici măcar o zi. Pasiunile care îmi aduc echilibru și creativitate sunt lectura, teatrul și călătoriile. Vreau să cred că acolo unde investești un grăunte din sufletul tău, acel lucru prinde cel mai frumos contur. Vreau să cred că sunt o luptătoare și că îmi port cicatricile cu demnitate. Îmi doresc ca să pot folosi povestea mea pentru a schimba stereotipurile oamenilor despre persoanele cu dizabilități. De aceea proiectele care îmi oferă șansa de a transmite un mesaj, mă inspiră mult.
Legat de hobby, știm că ai o pasiune aparte pentru cărțile bune și lectura de calitate. Care sunt planurile tale de viitor legate de pasiunea pentru cărți?
Cartea îți dă posibilitatea de a călători în timp, te poate teleporta de la o țară la alta, pâna la câteva secole sau chiar te poți întâlni cu Dumnezeu la poarta Raiului citind o revistă. Am îndrăgit cititul de pe când stăteam în spital și aveam mult timp liber. Tare mi-aș dori ca în viitor să pot combina utilul cu plăcutul și să am o librărie în care să adun o comunitate de oameni care să împart aceiași pasiune.
Viața cu un picior fals. Proteza a fost un proces provocator? Este sau nu un impediment în viața de zi cu zi?
Eu de mică am mers în baston, după care cu proteza și nu știu cum ar fi altfel, de aceea pentru mine așa cum este acum e foarte bine. Bineînțeles, după privirile copiilor din perioada adolescenței mele, înțelegeam că nu mă încadrez în “standard”, am simțit cum e să fii discriminată și chiar exclusă din unele grupuri. Dar asta m-a motivat și mai mult să mă dezvolt și să demonstrez că mă pot “încadra” prin alte calități.
Cum faci față stereotipurilor din societate, legate de atitudinea față de persoanele cu nevoie speciale? Cum scapi tu de ele?
E ușor să judeci, mai ales când nu ești în pielea persoanei discriminate. De aceea nu atrag atenția și îmi urmezi calea, deși uneori pare incredibil de greu. Este primordial să te înconjori de oameni care cred în tine, te motivează și îți spun mereu că poți, atunci când crezi că numai ai puteri de a merge înainte. Am un crez puternic – că am venit cu scop acest pământ, și anume faptul că m-am născut cu o dizabilitate e pentru că Dumnezeu are multe planuri cu mine. Ignorarea acestei încercări înseamnă a merge împotriva destinului.
Activitatea fizică a persoanelor cu nevoi speciale. Yoga – stilul tău de viață.
Am descoperit yoga abia anul acesta, dar a reușit să mă cucerească din prima. Datorită antrenoarei mele, eu nu simt că am o deficiență fizică, fac aceleași exerciții ca și alții, poate într-un ritm mai lent, dar cu același entuziasm.
Împărtășește-ne câteva secrete din rutina ta zilnică care te fac să ai o zi bună.
Ziua începe, în primul rând cu recunoștința că am în față o nouă zi, plină de posibilităţi infinite. După care vine job-ul si comunicarea cu persoanele dragi sufletului. Eu cred că este important să găsim timp pentru lucruri care ne aduc plăcere: poate 5 minute pentru a savura o cafea, a te înâlni cu o prietenă sau a te plimba prin parc. Ziua se sfârșește cu cina în familie – lucruri aparent simple, dar fără de care am fi mai săraci spiritual.
De multe ori în viaţă ajungem în momente de răscruce în care suntem nevoiţi să alegem pe ce drum să mergem. Cum ai procedat tu în astfel de situaţii? Tinând cont de faptul că porți o proteză, urmare a unei afecțiuni din naștere. Cum ai șiut să faci alegeri potrivite?
Nu fac mereu alegeri corecte. Adesea viața ne debusolează, dar vreau să cred că, chiar și alegerile greșite, sunt de fapt corecte la final. Nu de puține ori am luat-o de la capăt și e firesc să avem îndoieli, să ne oprim uneori și să avem dubii că drumul ales e unul corect. Cred cu tărie într-un Eu mai bun spre care tind în fiecare zi.
O vorbă din popor spune că “ce ţi-e scris, în frunte ţi-e pus”. Crezi că suntem predestinaţi să avem un anumit drum în viaţă sau avem posibilitatea de a alege viaţa pe care ne-o dorim?
Da, cred că avem un drum predestinat, dar putem schimba atitudinea noastră față de el și modul în care abordăm problema. Pot să las deoparte cei 25 de cm., diferența de înălțime a picioarelor mele să îmi controleze viața, dar pot privi ca o oportunitate de a învața să trăiesc așa.
Echipa Isecrete.com îți urează succese și îți mulțumește pentru interviu.
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?