Trucuri prin care poți trece mai ușor peste stările depresive

Depresia este o afecțiune care îți poate bate la ușă în orice moment al vieții, chiar și atunci când nu te aștepți. Avem impresia că ea nu poate afecta persoanele care au o viață perfectă, o situație materială bună și care au tot ceea ce își doresc, însă viață perfectă nu există, iar din păcate, rețelele de socializare contribuie la crearea acestei imagini așa-zise perfecte.  Haosul cotidian ne face să devenim stresați, anxioși, iar în cele mai grave cazuri depresivi.

În cazul în care te confrunți cu stări depresive sau de anxietate, cel mai important este să îți dai seama de faptul că nu ești singură în această luptă și că, oricând simți nevoia, ar trebui să vorbești cu familia, prietenii sau chiar să ceri ajutor din partea unei persoane specializate. Din păcate, cele mai multe persoane se confruntă cu acest stigmat social conform căruia nu ar trebui să ceri ajutor din partea unui psiholog și că ar trebui să treci singură prin toate. Ți-am pregătit o listă de trucuri pe care ar trebui să le faci pentru a reuși să diminuezi stările de anxietate:

Evită scenariile negative

Cele mai multe dintre noi avem tendința de a pune mereu răul pe primul loc, iar abia după să ne gândim la lucrurile bune. Este una dintre cele mai comune greșeli pe care le poți face și care îți poate afecta sănătatea mintală. Nu este deloc un lucru sănătos, iar din acest motiv nu ar mai trebui să îl faci. Concentrează-te întotdeauna pe lucrurile frumoase din viața ta, și în special pe lucrurile mici. Chiar dacă poate părea un clișeu, trebuie să știi că fericirea stă în lucrurile mici și venite din suflet.

Nu te stresa/concentra pe lucrurile inutile.

Stresul este cel mai mare dușman al omului, iar dovadă stă faptul că oamenii nu reacționează foarte bine atunci când sunt puși în situații stresante. Deși poate părea o modalitate de a-ți ieși din zona de confort și de a reuși să te pui în situații limită, realitatea ne spune faptul că ar trebui să nu ne mai stresăm atunci când nu este cazul. Și, chiar dacă îți este frică de eșec, greșelile fac parte din viața noastră și din ele putem învăța.

Fugi de gândurile negative

Știm deja că nu putem schimba trecutul, iar din acest motiv ar trebui să îți concentrezi atenția asupra prezentului. Avem tendința de a ne gândi tot mai mult la lucrurile pe care le-am făcut în trecut și cum puteam lua alte decizii, însă gândurile negative ne îndepărtează de la aspectele cu adevărat importante din viața noastră.

Gândește pozitiv zi de zi

Știm cât de greu este să îți păstrezi gândirea pozitivă, mai ales în situațiile grele. Însă atunci când experimentăm tot felul de stări negative, ne facem mai mult rău decât bine, iar din acest motiv trebuie să îți păstrezi optimismul orice ar fi. Cuvintele au un impact extrem de mare asupra subconștientului, implicit al vieții noastre. Iar în loc să te stresezi pentru lucrurile care nu contează, încearcă să ai în fiecare zi un gând bun cu care să te trezești dimineața.

Fă-ți obiceiuri noi

Se spune că este nevoie de 21 de zile pentru a reuși să îți construiești un obicei nou, iar dacă te sperie să îți ieși din zona de confort, atunci cu atât mai mult ar trebui să faci asta. Ne concentrăm mereu pe ceea ce știm deja, fără a avea dorința de a experimenta. Însă, nu spunem acum să îți schimbi complet obiceiurile, ci să adaugi altele noi, cum ar fi să faci un nou sport, să mergi la pilates, să alergi seara în parc, să iei lecții de yoga, ori, de ce nu, să faci un curs de actorie sau pictură. Acest lucru îți va elibera mintea de gândurile negative și te va lăsa să te concentrezi pe cele pozitive.

Sursa: elle.ro

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6