div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Tipuri de postări care cresc nivelul de engagement. Le știai?

Atunci când gândești strategia de comunicare în social media pentru businessul tău e bine să ai în vedere câteva aspecte care să te ajute în dezvoltarea unei comunități și a unei legături între utilizatori și brand. În acest sens îți recomandăm să apelezi la un mix de postări prin care să consolidezi relația dintre cele două părți implicate, dar și să atragi de partea ta un număr cât mai mare de persoane interesate de ceea ce ai de oferit. Nu ezita să folosești în postările tale întrebări la care utilizatorii pot răspunde sau să le oferi acestora sfaturi utile domeniului de activitate despre care comunici. 

Fii la curent cu ultimele trenduri

Nimeni nu știe mai bine decât un om care lucrează în social media că trendurile apar repede și trec și mai repede. Așa că un tren pierdut, rămâne pierdut. De aceea, este important să fii la curent cu toate noutățile, iar dacă activitatea business-ului îți permite, urmează trendurile, mai ales dacă deții și un cont de TikTok, unde poți deveni viral peste noapte datorită acestora. În categoria aceasta intră și Reels-urile, care au devenit din ce în ce mai populare pe Instagram și din ce în ce mai multe branduri le utilizează, în special datorită faptului că poți înregistra un reach organic crescut, fiind prioritizate de aplicația Instagram.

Postări de tip employer branding

A existat o perioadă bună de timp în care business-urile nu puneau accent pe oamenii ce formează compania. Acum însă, aceste postări tind să ajungă la inimile oamenilor, datorită umanizării conținutului.  Tocmai ce am trecut și încă trecem, printr-o perioadă în care brandurile au căutat să își umanizeze conținutul cât mai mult. Astfel, postările de recunoaștere a meritelor angajaților, experiențelor lor, reușitelor pe care le au, îți pot aduce un punct în plus. De asemenea, aici putem integra și postările cu urări cu ocazia zilelor de naștere sau cele prin care prezentăm colegii noi. Prin intermediul acestora, scoatem în față și oamenii care își dedică timpul pentru a realiza serviciile/produsele pe care le livrăm clienților, creându-se astfel o conexiune mai puternică între brand și public, odată ce aceștia pot asocia anumite fețe cu brandul respectiv. 

De asemenea, faptul că etichetăm colegii în postări, ne ajută să ne lărgim aria feed-urilor în care apărem în mod organic, generează interacțiuni și, nu în ultimul rând, stârnește un sentiment de mândrie în inima angajaților. 

Feedback-ul clienților – sursă de încredere

Cel mai util lucru pe care îl poți face cu feedback-ul primit de la clienții tăi, pe lângă faptul că îl poți folosi ca referință în îmbunătățirea produselor/serviciilor tale, este acela de a-l transforma în mărturie. Un studiu arată că peste 85% dintre consumatori se uită la review-urile afacerilor de pe conturile de social media înainte să acționeze. Câți dintre noi nu căutăm un feedback înainte să achiziționăm un produs? 

 Funny post – meme-urile continuă să prindă la public

Meme-urile se răspândesc cel mai repede în social media. Dacă ai ocazia să asociezi activitatea brandului tău cu un meme viral la momentul acela, fie el foto sau video, DO IT! Însă, atenție, nu încerca să dai în clienți sau în concurență, pentru că te afli pe o zonă minată. Meme-urile trebuie gândite din perspectiva umorului clienților, iar o exprimare deficitară poate aduce jigniri. Aceste tipuri de postări aduc interacțiuni și creează engagement cu publicul format deja, dar poți ajunge și la publicul țintă dorit. 

 Postări cu sfaturi utile

Atunci când întâmpinăm o problemă sau dorim o soluție, fugim repejor către părintele Google. Distribuie sfaturi utile, tips&tricks pentru o utilizare cât mai bună a produsului tău. De exemplu, articolele de tipul how to ocupă o poziție înaltă în interesele utilizatorilor, deoarece îi scutește pe aceștia de căutarea informațiilor de unii singuri.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6