[geot country="Romania"] [/geot]

“Sunt PACIENT, îmi cunosc DREPTURILE!” Campania socială dedicată cunoașterii drepturilor fundamentale ale pacienților

Campanie susținută de revista isecrete.

Revista noastră este partenerul media al campaniei Sunt PACIENT, îmi cunosc DREPTURILE! lansată în premieră de platforma de promovare a sănătății, PROsănătate.

Fiecărui cetățean al Republicii Moldova îi este garantat prin Constituție dreptul la ocrotirea sănătății. Din păcate, în realitate, acest drept este adesea încălcat. Este încălcat atât de des, încât cu timpul aceste încălcări devin o normalitate.

Fiecare cetăţean care dispune de asigurare medicală, plătind-o în rate din salariu ori cumpărând-o la început de an, intră, în mod automat, într-o relaţie garantată cu instituţiile medicale obligate să-i asigure accesul la un volum de servicii medicale, de profilaxie şi tratament. Dreptul la sănătate, garantat de Constituţie şi alte cte normative, are aplicare practică dacă oamenii au acces la servicii de sănătate de bună calitate şi accesibile ca preţ, precum şi accesul la informaţii referitoare la problemele de sănătate. La fel ca şi în cazul celorlalte drepturi, lipsa discriminării stă la baza dreptului la sănătate.

Legea cu privire la drepturile pacientului prevede dreptul persoanelor de a avea acces la informaţia care ţine de starea sănătăţii persoanei, referitor la tratamentul prescris, la diagnostic, la toate etapele tratamentui. Pacientul trebuie să participe la luarea deciziilor privind sănătatea sa. Protocoalele de intervenţie medicale spun că pacientul are drepul la câteva opinii înainte să ia decizii privind un anumit tratament sau intervenţie medicală etc.

Acestea sunt doar câteva DREPTURI trecute și în Carta Europeană a Drepturilor Pacienților. Sunt PACIENT, îmi cunosc DREPTURILE! este prima campanie socială în Republica Moldova dedicată cunoașterii celor 14 drepturi fundamentale ale pacienților.

Campania socială a fost lansată în cadrul Proiectului moldo-elvețian „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, implementat de Institutul Tropical și de Sănătate Publică și finanțat de Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova. Partenerii naționali ai campaniei sunt Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6