div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

Sfaturi pentru reglarea tranzitului intestinal. Top 7 laxative naturale care te ajută să scapi de constipație!

Dacă o cantitate mare de substanțe nocive intră în organism, motilitatea intestinală nu mai poate face față îndepărtării masei fecale, care se acumulează și se formează constipație. Dacă nu eliminați constipația în timp, atunci aceasta poate duce la consecințe grave pentru organism sub formă de boli ale tractului gastro-intestinal și nu numai. Pe termen lung, laxativele pe bază de chimicale iată de ce recomandate sunt alimentele și sucurile naturale bogate în fibre.

Constipația este una dintre cele mai frecvente boli digestive. Se estimează că numărul persoanelor care suferă de constipație este mai mare decât cel al pacienților cu tulburări gastrointestinale minore. Se declanșează atunci când survin probleme în funcționarea intestinelor. Aceste dezechilibre încetinesc circulația produselor alimentare prin intestine și previn mișcările intestinale optime.Drept consecință, deșeurile sunt depozitate la nivelul colonului. După câteva zile, pacientul începe să experimenteze simptome precum inflamațiile, gazele intestinale și durerea.

Cauzele constipației

  • -consum insuficient de fibre;
  • -consum prea mic de lichide;
  • -sedentarism;
  • -abținerea de la a defeca;
  • -sarcina;
  • -unele medicamente;
  • -afecțiuni ale stomacului sau intestinelor (cum ar fi sindromul de colon iritabil);
  • -probleme metabolice etc.

Sucul de prune

Unul dintre cele mai populare sucuri care elimină constipația este sucul de prune. Un pahar de suc de prune conține 2.6 grame de fibre, adică undeva la 10% din necesarul zilnic recomandat. În timp ce fibrele sunt necesare pentru a avea scaun, sorbitolul din sucul de prune ajută la înmuierea fibrelor, făcându-le astfel să treacă mai ușor. De asemenea, sucul de prune este o sursă ideală de fier și vitamina C.

Deși, sucul de prune pare să ofere unele beneficii pentru persoanele cu constipație, consumul de prune întregi poate fi mai eficient. Prunele conțin mai mult decât dublul cantității de sorbitol decât sucul de prune, mai precis 14,7 g sorbitol la 100 g fructe uscate. De asemenea mult mai bogate în fibre, ceea ce ajută trecerea scaunului prin tractul digestiv.

Sucul de mere

Sucul de mere are un efect laxativ delicat. De cele mai multe ori este recomandat copiilor care se confruntă cu constipația, dar totodată poate produce un disconfort intestinal atunci când este consumat în cantități mari.

Sucul de pere

Sucul de pere este o altă opțiune ideală, deoarece conține de patru ori mai mult sorbitol față de sucul de mere. Și acesta este recomandat copiilor care se confruntă cu constipația.

Alte soluții eficiente

Ulei de măsline pentru constipație

Uleiul de măsline poate ameliora constipația. O lingură de ulei de măsline în fiecare zi poate ajuta la ameliorarea constipației. Uleiul de măsline poate fi un mod sigur și sănătos de a face ca scaunele să se miște din nou și să amelioreze constipația. Grasimile din uleiul de masline pot ajuta la lubrifierea interiorului intestinului, facilitand trecerea scaunelor. De asemenea, poate ajuta scaunul să rețină mai multă apă, păstrându-l mai moale.

O lingură de ulei de măsline, luată dimineața pe stomacul gol, poate ameliora constipația pentru mulți adulți sănătoși. Nu se recomandă mai mult de o lingură, cu toate acestea, deoarece poate duce la diaree și crampe.

Ceai de crușin

Ceaiul de crușin poate favoriza mișcările intestinale. Utilizarea pe termen scurt este de obicei bine tolerată, dar poate provoca dureri abdominale sau dezechilibru electrolitic. Utilizarea de lungă durată poate provoca leziuni hepatice variind de la insuficiență hepatică ușoară până la acută.

Accelerează tranzitul intestinal și poate fi util pentru orice formă de constipație. Se recomandă aproximativ 2 căni de ceai pe zi, dimineața și seara.

Semințe de in

Semințele de in sunt eficiente în accelerarea mișcării intestinale, ducând la o frecvență crescută a activității intestinale. Pot reduce simptomele constipației, dar pot ajuta și la calmarea diareei, datorită efectului asupra formării scaunelor. Creșterea fibrelor poate ajuta teoretic la stabilizarea densității scaunului.

Aloe vera

Efectul laxativ al plantei Aloe vera se datorează prezenței unui compus numit barbaloina, care ajută la creșterea conținutului de apă și a secreției de mucus.  Acest compus asigură efectul laxativ. Crește conținutul de apă intestinal, peristaltismul intestinal (contracția / relaxarea mușchilor intestinali pentru a trece alimentele) și stimulează secreția de mucus.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Evenimente

Dar TU știi ce se întâmplă cu plămânii tăi? La Chișinău urmează să fie organizat un training gratuit pentru pacienți. Vezi unde și când va avea loc

Respirăm de aproape 16 ori pe minut, de 23.000 ori pe zi, de 600 de milioane de ori într-o viață. Sistemul respirator realizează una dintre funcțiile vitale prin care se face schimbul de gaze între mediu și organism. Cu toții știm că plămânii au rolul de a aduce în corp oxigenul – molecula esențială, de

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6