Scrie versuri pentru a-și face fericit propriul copil

În prima lună din această iarnă a ieșit de sub tipar o nouă carte de versuri pentru copii – distractivă și frumos ilustrată “De vorbă cu Moș Crăciun“. Este cartea de debut a autoarei  Ludmila Catană, jurist de meserie, masterandă în drept Administrativ și mamă a doi băieți.

Am 36 ani și sunt mamă a doi copii minunați. M-am format ca jurist în cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, unde am obținut și un master în drept Administrativ. În prezent îmi dedic timpul creșterii și educării celor doi băieți.

Credem că poezia pentru copii ar trebui să fie în primul rând o invitație la joacă și râsete. “De vorbă cu Moș Crăciun” este o colecție de poezii dedicate atât moșului cu nasul roș cât și sărbătorilor feerice de iarnă.

Pasiunea de a scrie o am încă din copilărie. La școală foloseam orice ocazie de a transpune sentimentele sau atitudinile mele sub formă de versuri, chiar dacă era vorba de lecțiile de română sau alte obiecte de studiu care nu aveau tangențe cu literatura. Scriam despre orice – despre copilărie, despre sărbători, despre obiectele din natura care ne înconjoară. Nu aveam subiecte preferate despre care vroiam să scriu.

Un jurist care scrie poezie nu are cum să-și ocolească pasiunea pentru jurisprudență. Copiii află când, cum și de ce vine Moșul la copiii buni și de ce nu prea trece pe la cei neascultători – și chiar bat palma cu bătrânul în schimbul darurilor. Facem cunoștință cu relatări sincere ale autoarei surprinse probabil în propria sa familie.

Poeziile despre sărbătorile de iarnă au un loc aparte în inima mea. Au fost scrise de-a lungul mai multor ierni, iar cele mai frumoase am încercat să le adun în culegerea * De vorbă cu Moș Crăciun*. Sunt versuri simțite, trăite și redate cu cuvintele unui matur cu  suflet de copil. Sper să placă atît copiilor, cît și părinților care pot traversa frontiera timpului și reveni în lumea magică a ierii.

Ludmila susține că publicația sa a fost scrisă pentru copii, dar ajunge și la sufletele maturilor. Pasiunea a venit din faptul că omul nu pierde niciodată spiritul copilului din el. Când scrie pentru cei mici se reinventează pentru propii ei copii.

Am poezii dedicate copiilor, poezii de dragoste, poezii decicate persoanelor dragi din viața fiecărui om. În prezent scriu versuri dedicate copiilor. Ele mi-se par cel mai usor a fi scrie, dat fiind că le scriu din perspectiva unui copil. Cel mai mult mă inspiră în a scrie dorința fiului mai mare de a recita poezii scrise special pentru el. De mic copil voia să recite ceva unic, ceva diferit, și am găsit modalitatea perfectă de a-l face fericit.

Cartea de 20 de pagini le oferă cititorilor o nouă perspectivă asupra tradiționalelor texte de Crăciun. “De vorbă cu Moș Crăciun” este disponibilă direct pe pagina autoarei. O găsiți făcând click pe numele ei LUDMILA.

Foto: Arhiva personală Ludmila Catană

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6