Psihologul Cristina Costov a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru editarea unui ALFABET inedit! Fii și tu parte a unui proiect dedicat tuturor copiilor.

Psihologul și scriitoarea Cristina Costov vrea să schimbe lumea prin lectură! Autoarea a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru editarea unei altfel de cărți, un alfabet pentru copii, care are scopul de a dezvolta gândirea, creativitatea, iubirea de sine, curajul, înțelepciunea și bunătatea.

În scurt timp, inițiativa s-a transformat într-un proiect social.

Protagonista acestei cărți este o fetiță de 6 ani, care nu dorește să învețe alfabetul, iar membrii familiei încearcă prin diverse pilde și istorioare să-i trezească interesul față de litere. Ancuța, așa este numele unei fetițe energice și curioase, care face șotii ca orice copil, ea are potențial, dar trebuie îndrumată corect ca să învețe cât mai multe lucruri noi.

Perioada de carantină, din această primăvară, a fost o adevărată provocare pentru Cristina care, ca mulți alți părinți, încerca să-și scoată copii din plictiseală.

Carantina și autoizolarea a dat peste cap viața întregului glob pământesc și oamenii căutau metode să nu se plictisească. Văzând că și copiii mei se află într-o oarecare stagnare și stare de lenevie, am scris o postare în rețelele sociale în care am rugat urmăritorii mei, care au copii să se implice în proiectul pe care l-am gândit o noapte.

Copiii urmau să citească textele din manuscris și să picteze ceea ce i-a impresionat. Într-un fel să transforme o parte din text într-o pictură. M-am gândit că ar fi minunat într-o carte pentru copii să fie și picturile primilor cititori. Am combinat utilul cu frumosul prin creație.

Pentru copii a fost o adevărată provocare să picteze. Au participat 14 copii cu vârstele cuprinse între 6-17 ani. Desenele sunt diferite dar absolut toate sunt minunate, căci au fost create de primii cititori ai acestei cărți. Am colectat în jur de 70 de picturi, care își vor găsi locul la fiecare text în parte. În carte putem regăsi și o serie de ghicitori.

Cristina își propune să scoată de sub tipar câteva sute de exemplare însă, ca Alfabetul Ancuței să vadă lumina zilei, autoarea este nevoită să scoată din buzunar o sumă deloc modestă.

Echipa isecrete vă invită să susțineți acest proiect pe sprijina.md. Credem că orice idee are dreptul la viață!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6