Produsele liofilizate – soluție pentru gospodinele viitorului!

Dragele noastre, petrecem un sfert de viață la bucătărie, însă cu siguranță, visul multora dintre noi este să nu pierdem 730 de ore într-un an la cratiță ci să fim alături de cei dragi.

Curios? Același lucru oare ia trecut prin cap și Danielei Ursan, o tânără mămică din capitală care a decis să liofilizeze fructe. În interviul acordat pentru revista noastră, aflăm de la Daniela că accesul la o alimentație de calitate este vital. Gustul bun, valorile nutritive ridicate, greutatea redusă și termenul de garanție îndelungat fac ca liofilizarea să fie considerată cea mai eficientă metodă de conservare a produselor.

EA a început cu fructele.

Liofilizarea este uscarea produselor prin înghețare. De câțiva ani buni fac deserturi clasice, și anume prepararea lor m-a determinat ca să aduc pe masa consumatorilor, cel mai bun produs si anume fructele liofilizate. Freeze-drying sau liofilizarea este o metodă care vine în ajutorul gospodinelor care vor să adopte o alimentație echilibrată pentru întreaga familie.

Unele dintre primele dovezi ale utilizării procesului de freeze-drying datează de acum câteva mii de ani și au fost descoperite în stepa patagoneză din vârful Anzilor. Populația indigenă de aici a descoprit că, dacă lăsau legumele să înghețe peste noapte, apoi le expuneau la soare, în timpul zilei, acestea se deshidratau rapid și se stricau mult mai greu.

Astăzi, folosim aceleași reguli, dar cu tehnologia secolului 21, ce permite o conservare superioară a alimentelor: prin tehnologia actuală de liofilizare, alimentele sunt congelate în mediu vidat, iar apa din fibre este eliminată prin sublimare (trecerea din stare solidă direct în stare gazoasă). Procesul de producere a mâncării freeze-dry este mai îndelungat și mai costisitor, ”sacrificii” necesare pentru păstrarea valorilor nutritive ale produselor originale, a gustului și a aspectului mâncării.

Daniela a decis să folosească tehnica de freeze-drying fruits în deserturile pe care le face cu drag clienților săi. De la torturi, brioșe și macarons până la pavlova și ciocolate artizanale.

Care sunt avantajele fructelor liofilizate?

Produsele liofilizate au un termen de valibilitate mai mare datorită medodei prin care sunt deshidratate și păstrează vitaminile și toate valorile nutritive, nu conțin zahăr și conservanți. Eu în procesul de liofilizare folosesc fructele aromate care le congelez la sezon.

Cum se consumă fructele liofilizate?

Produsele liofilizate  pot fi consumate ca atare sau ca adaos în cereale, iaurt, deserturi. Pot fi introduse cu ușurință în alimentația bebelușilor ca și fructele obișnuite.

Care ar fi dezavantajele acestei afaceri cu fructe liofilizate?

Procesul de liofilizare este unul costisitor, ceea ce descurajează consumatorii să cumpere aceste produse. Dar, datorită acestei metode de conservare, reușim să păstram gustul, aspectul și valorile nutritive ale produselor. Iată de ce, folosesc ambalaje speciale – un element importat în păstratea alimentelor liofilizate, pentru că este un produs sensibil la umiditate, ele trebuie păstrate doar în recipiente închise ermetic.

Te-ai gândit pe viitor să liofilizezi și mâncare gătită/ clasicul MRE (meal ready-to-eat)?

Probabil că da. E mult mai comod să ai o supă gătită în stilul freeze-drying, mai ales că avem un ritm de viață agitat. Sau, cine știe, poate vom ajunge sp călătorim în spațiu și vom avea nevoie de mâncare liofilizată.

Prepperii americani, cei mai mari fani liofilizare

Din cauza contextului istoric, în State există o cultură a mâncării liofilizate, considerată parte din succesul militar al SUA din ultimele decenii. În plus, expunerea permanentă la fenomene naturale precum tornadele sau uraganele îi determină pe mulți americani să aibă provizii și majoritatea apelează la mâncarea freeze-dry – ba chiar mulți dintre ei își achiziționează propriul liofilizator, în pofida prețului foarte piperat.

Daniela, echipa isecrete.com îți mulțumește pentru interviu și îți urează succese mari în tot ce faci!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
interviu

Gaby’s cakes povestea unei tinere mămici a cărei pasiune de a crea torturi a devenit o mică afacere

Întotdeauna i-a plăcut să gătească, să combine diferite gusturi, culori, texturi. Marea pasiune sunt torturile pe care le concepe după rețete combinate și le ornează cu pricepere.
Extrem de modestă și muncitoare, Gabriela Mogîldea este mamă a trei copii care reușește să combine toate activitățile pentru a reuși să facă ce-și dorește.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6