[geot country="Romania"] [/geot]

Pericolul din jucării – BATERIILE. Înghiţirea acestora este urgenţă medicală!

Eliminaţi urgent bateriile din jucării! Cu cât acestea sunt mai mici, pericolul de a fi înghiţite creşte. Consecinţele asupra sănătăţii copilului sunt extrem de grave. Înghiţirea unei baterii constituie urgenţă medicală și poate duce chiar la pierderea vieţii.

Copilul a înghiţit o baterie. Ce e de făcut?

Bateriile au în compoziţie elemente precum mercur, litiu, cupru, argint, hidroxid de sodiu, hidroxid de potasiu.  Dacă se opresc de-a lungul tractului gastro-intestinal, ele afectează grav sănătatea copilului. Potrivit medicilor, dacă obiectul toxic se blochează la nivelul esofagului, apar leziuni necrotice din cauza hidroxidului de sodiu. Acestea duc la perforaţii esofagiene – urgenţe chirurgicale.

Securizaţi jucăriile cu baterii chiar dacă copiii sunt mai mari. Securizaţi chiar şi telecomanda, ceasurile etc .cu banda adezivă, dacă este cazul. De asemenea, nu este permis nici măcar atingerea cu limba a bateriilor sau ronţăirea lor. Explicaţi-le copiilor! În cazul ingestiei unei baterii, se impune prezenţa urgentă la spital. Informaţii despre bateria înghiţită sunt importante pentru medici.

Copilul a înghiţit un obiect mic ascuţit. Ce e de făcut?

Iată ce măsuri de ajutor se impun atunci când copilul a înghiţit mici obiecte din plastic.
Dacă obiectul înghiţit are margini și ascuţit este necesar să mergeţi la spital cu copilul pentru supraveghere medicală şi investigaţii specifice. Aduceţi dacă se poate jucăria din care a fost dezmembrată partea înghiţită sau cutia unde sunt menţionate informaţii.

Copilul a înghiţit un obiect mic, neascuţit – ce e de făcut?

Dacă copilul a înghiţit un obiect mic, rotund sau oval şi nu apar simptome precum voma, dureri abdominale, hemoragii, diaree, urmăriți starea lui la domiciliu – în primele 24, 48 de ore. Se monitorizează dacă acesta a fost eliminat prin scaun. Dacă nu se elimină, trebuie contactat medicul. La apariţia simptomelor de mai sus sau apelați 112 sau mergeți la camera de gardă. Alte situaţii de urgenţă reprezintă şi aspirarea în căile aeriene ale bateriilor, jucăriilor sau a fragmentelor mici.

De ce nu sunt jucăriile cu baterii potrivite pentru copii?

Pe lângă pericolul înghiţirii, deteriorării bateriilor prin muşcături, desfacerii lor şi a intrării în contact cu ingredientele toxice, experţii în psihologia copiilor atrag atenţia că folosirea în exces a jucăriilor electronice le limitează celor mici interacţiunea cu cei din jur (le stimulează doar simţul vizual şi cel auditiv) şi le creează dependenţă.

Sfatul specialiștilor este ca jucăriile copiilor trebuie să le prezinte interes, ca să le dezvolte imaginaţia, simţul tactil, să le stimuleze interacţiunea cu cei din jur. Copiii trebuie încurajaţi să împingă de exemplu o maşină, nu doar să apese pe un buton pentru a o face să pornească. Copiii trebuie să bată toba, spre exemplu, pentru a înţelege cum se formează sunetele şi a-i obişnui cu sunele naturale, nu doar cele electronice.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Bebeluși & Copii

Zgomotul produs de copiii gălăgioși: soluții pentru vecini. Interviu cu psihologul Viorica Șaitan.

Unde se termină libertatea cuiva, libertatea înțeleasă sub forma sintagmei „la mine în casă fac ce vreau”?Trăim într-un mediu social în care vrem să ne simțim confortabil, respectați, apreciați pentru ceea ce facem, să nu ni se încalce anumite norme și valori. Aici vin cu o altă sintagmă „nu face altora ce nu ai vrea să-ți facă ție”.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6