Oțetul de mere conține substanțe similare cu cele folosite în loțiunile anti-acnee!

Există o mulțime de remedii naturale, pe care le ai chiar în casă și care te ajută să ai un ten strălucitor. Printre ele, banalul oțet de mere poate avea efecte miraculoase în cazul unui ten acneic. Deși nu există dovezi științifice care să susțină acest lucru, persoanele care l-au folosit îl consideră extrem de eficient. Dermatologii arată că oțetul de mere conține substanțe similare cu cele folosite în loțiunile anti-acnee.

Oțetul din cidru de mere este eficient pentru acnee, negi sau bătături

”Chiar dacă nu există nici un studiu științific care să evalueze efectul oțetului de mere în tratarea acneei, acidul acetic din oțet are proprietăți antibacteriene și keratolitice- adică poate vindeca leziuni ale pielii, precum negii sau bătăturile”, arată Sejal Shah, dermatolog certificat în New York.


Și Ellen Marmur, fondatoare a MMSkincare și dermatolog împărtășește acest punct de vedere și consideră că oțetul de mere poate avea efecte benefice asupra tenului, chiar dacă, pe termen lung, nu poate vindeca acneea. De exemplu, poate ajuta la eliminarea punctelor albe de sebum care apar la nivelul tenului.

Cum te poate ajuta oțetul să ai un ten perfect

Oțetul de mere conține acizi organici, precum acidul lactic, citric sau malic, precum și acid acetic, care pot distruge bacteriile ce sunt implicate în apariția acneei sau unor leziuni la nivelul feței. Acești acizi exfoliază pielea și elimină celulele moarte, dând la iveală un ten mai sănătos și mai strălucitor.

Pentru că accelerează exfolierea, oțetul împiedică apariția unor leziuni și cicatrici, rezultate în urma procesului acneic. De asemenea, ajută la eliminarea excesului de pigment, care determină pete întunecate pe față, luminând astfel tenul.

Cum să utilizezi oțetul de mere pentru ten

otet ten

Înainte de a-l folosi, este bine să testezi efectul pe care îl are asupra pielii, aplicându-l pe un spațiu mic, pentru a observa dacă nu apar reacții adverse. Dacă totul este în regulă, poți parcurge următorii pași:

  1. Amestecă o parte de oțet cu patru părți de apă (de exemplu o lingură de oțet la patru linguri de apă). Dacă ai tenul sensibil, poți dilua și mai mult amestecul.
  2. Aplică amestecul pe pielea feței folosind o bucată de vată sau un disc cosmetic.
  3. Lasă amestecul să acționeze în jur de 15 minute, apoi clătește cu apă din abundență.
  4. Aplică o cremă hidratantă.

Poți folosi amestecul de trei ori pe săptămână, iar dacă este prea puternic pentru tine, ca exfoliant, îl poți utiliza ca adjuvant în tratamentul acneei și al punctelor de grăsime.

Sursa- https://www.divahair.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6