Oferă-i copilului tău experiențe și dragoste! Sunt mai bune decât orice jucărie.

Copilul tău nu are nevoie de jucării – are nevoie de tine! Un nou studiu demonstrează că experiențele sunt cele care își lasă amprenta asupra copiilor, nicidecum obiectele materiale.

Crezi că de Crăciun cea mai mare bucurie a lui este să primească o multitudine de cadouri? Gândește-te mai bine. Imaginează-ți că ar petrece Crăciunul singur, înconjurat doar de cadouri și atât. Încă mai crezi că ele sunt baza fericirii sale?

Un studiu realizat în cadrul Universității Oxford pe un eșantion de 3.000 de participanți (copii cu vârsta cuprinsă între 3-5 ani), au ajuns la concluzia că micuții care beneficiau de mai multe cadouri sau obiecte materiale, dar erau privați de atenția părinților nu se descurcau la fel de bine la școală și nu aveau latura emoțională la fel de bine dezvoltată, precum micuții care se aflau constant în grija părinților, dar nu beneficiau de aceeași cantitate de obiecte și cadouri.

Copilul tău are nevoie de experiențe; are nevoie de tine; are nevoie ca tu să fii cel care îi deschide drumul către cele mai frumoase momente din viață; tu să fii cel care îl sprijină în cele mai delicate situații. Jucăriile și obiectele materiale sunt bucurii de scurtă durată, în timp ce amintirile și momentele în care i-ai fost alături vor dăinui veșnic. Un copil are nevoie de căldură și iubire pentru a putea evolua, iar acest lucru se observă în mai multe arii ale vieții sale.

Este de la sine înțeles că nu se va descurca foarte bine la școală, dacă sufletul său are tot timpul un gol și mintea lui rumegă constant același gând „Oare de ce nu le pasă părinților mei de mine?”; este de la sine înțeles că un copil care nu primește afecțiune, va fi năzdrăvan, pentru că probabil acela este singurul mod în care poate atrage atenția și poate fi băgat în seamă.

Gândește-te de mai multe ori înainte de cumpăra un cadou pentru a compensa zilele în care nu i-ai fost alături. El simte mai bine decât ai crede și are nevoie de tine mai mult decât ai putea realiza!

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Familie

Psihologul Cezara Dilevschi: ”Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți”.

Atenţia acordată bebeluşului, grija permanentă şi aspectele noi de care cei doi părinţi trebuie să se ocupe schimbă în timp relaţia de cuplu.Treptat, dar sigur, legătura dintre părinţi trece la o altă etapă – o transformare firească şi benefică, dacă cei doi gestionează corect toate conflictele şi problemele de comunicare ce pot apărea în această perioadă.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6