Oamenii care au câini sunt mai fericiţi!

Odată ce l-ai adus acasă, un câine îţi va schimba complet viaţa, dar în cel mai frumos mod cu putinţă. Sosirea lui în familia ta ar putea fi chiar cel mai bun lucru care ţi s-a întâmplat în ultima vreme. Motivul? Prezenţa lui poate fi pentru tine cea mai bună terapie: devii un om mai relaxat, mai responsabil, mai calm, mai tolerant, un om care râde mai mult, este mai vesel şi mai optimist. Practic, devii un om mult mai fericit.

Un câine te învaţă ce este responsabilitatea

Să ai grijă de un câine este o mare responsabilitate. Orice animal de companie cere atenţie, răbdare, cere multă iubire şi timp pe care să-l petreci împreună cu el. Trebuie să îl hrăneşti, să îl plimbi, să te joci cu el, să-l îngrijeşti şi să-i oferi afecţiune. Chiar dacă, pe moment, nu-ţi dai seama, din clipa în care ai adus un câine acasă, tu, ca om, te schimbi foarte mult. Devii mai conştient de ceea ce se întâmplă în jurul tău, devii mai cumpătat, nu te mai gândeşti doar la tine, ci şi la acel sufleţel care te aşteaptă cuminte acasă. Un câine te ajută să creşti, să te dezvolţi, să te cunoşti mai bine. Ajungi un om echilibrat, mai calm, un om pe care oricine se poate baza. Câinele te obligă, într-un fel atât de frumos, să fii un om frumos.

Un câine îţi oferă iubire necondiţionată

Orice animal de companie îţi oferă iubire necondiţionată, însă câinele are un mod special de a-ţi arăta cât de mult te preţuieşte. Chiar dacă nu-ţi dai seama, prezenţa lui în viaţa ta este o terapie care te ajută zi de zi să vezi lumea cu alţi ochi, să fii mai bun, mai tolerant şi mai responsabil. Afecţiunea şi dragostea pe care ţi-o oferă câinele te fac, cu adevărat, fericit. Lui nu-i trebuie nimic în schimb. Doar să fii acolo, lângă el. Un câine nu te va trăda niciodată, nu te va minţi niciodată, nu te va şantaja şi nu te va răni.

El nu te va părăsi şi nu te va înşela. Este – la fel ca toate celelalte animale de companie – singurul care va sta cu tine până la sfârşit. Nu ai cum să nu te simţi bine în preajma câinelui tău, iar asta o ştiu foarte bine toţi iubitorii de animale. Uiţi de supărare, de stres, de oboseală când ajungi seara acasă, iar câinele te întâmpină la uşă bucuros şi dând din coadă. Uneori sare cu lăbuţele pe tine şi îţi linge mâinile încercând să-ţi spună cât de mult i-ai lipsit. Acela este momentul când pur şi simplu uiţi de toate grijile şi trăieşti cel mai frumos sentiment. Este fericire pură.

Un câine te face să te simţi util

Faptul că ai grijă de el, că îi dai să mănânce, că-l speli, îl plimbi, îl duci la veterinar, faptul că te joci cu el, tot acest ritual de zi cu zi te face să te simţi util. Un sufleţel are nevoie de tine, depinde în totalitate de tine. Exişti şi contezi pentru cineva – asta în cazul în care nu ai copii şi nici nu eşti implicat în vreo relaţie. Un câine va reuşi întotdeauna să-ţi dea un scop în viaţă – în cazul în care vei avea vreodată nevoie de asta.

Râzi mai mult

Orice persoană care are un animal de companie ştie că un câine, o pisică, chiar o pasăre sau o mică rozătoare te fac să zâmbeşti şi să râzi mai mult. Câinii sunt animalele care îţi influenţează cel mai mult starea de spirit, te fac să gândeşti pozitiv şi să vezi partea plină a paharului.

Sunt comici, simpatici, plini de energie, ar face orice să te mulţumească, iar când se joacă sau execută anumite comenzi sunt absolut adorabili. Nu ai cum să nu te simţi bine în preajma lor. Un câine te ajută să scapi de stresul acumulat peste zi, te ajută să uiţi de micile necazuri şi probleme cotidiene şi să te relaxezi.

Faci mai multă mişcare

Câinele îţi influenţează nu numai starea de spirit, ci şi modul de viaţă. Devii, dintr-o dată, o persoană mai activă, faci mai multă mişcare în aer liber, iar acest lucru este benefic pentru sănătate. Câinele te scoate din casă, te ia din faţa televizorului,a laptopului sau a altor gadgeturi şi te plimbă prin parc, te scoate la aer, te invită la mişcare. Iar faptul că ieşi zilnic din casă, faptul că te plimbi chiar şi 15 minute într-un parc îţi limpezeşte mintea şi gândurile, îţi oxigenează creierul, devii o persoană mai creativă, mai inspirată şi cu chef de viaţă.

Viaţa alături de un câine este mai frumoasă, este mai fericită, iar tu înveţi să te bucuri de lucruri mărunte, dar care contează enorm. Privirea lui, modul în care dă din coadă şi se bucură când te vede, modul în care ţi se cuibăreşte, uneori, în braţe, curajul de care dă dovadă atunci când te apără, loialitatea lui, prietenia şi dragostea pe care şi-o manifestă, toate aceste lucruri te fac, cu adevărat, fericit.

Posesorii de câini, mai fericiţi decât stăpânii de pisici

Iar dacă nu ştiai, află că eşti mai fericit şi decât alţi posesori de animale, mai exact mai fericit decât stăpânii de pisici. Potrivit unui studiu efectuat de specialiştii americani de la Universitatea din Chicago, persoanele care deţin câini sunt mai fericite decât cele care au o pisică. Astfel, 36% dintre stăpânii de câini care au participat la studiu au declarat că sunt foarte fericiţi alături de animalele lor de companie, în timp ce doar 18% dintre posesorii de pisici au recunoscut acest lucru. Mai mult, şi specialiştii publicaţiei Psychology Today sunt de părere că un câine îţi schimbă viaţa în bine şi te ajută să devii un om mai bun, mai frumos şi mai sănătos.

Sursa


Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Casă, grădină, animale de companie

Siguranța mai întâi de toate, chiar și de Crăciun!

NU putem spune că anume de sărbători avem cele mai multe situații de risc, dar oricum în fiecare an sinteza IGSU este completată cu intervenții pentru lichidarea focarelor de ardere, deblocări de uși, intervenții pentru salvarea persoanelor.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6