Nutriționista Mihaela Bilic: Cum arată farfuria ideală pentru slăbit

farfuria de slăbit dietă
Odată cu venirea primăverii a sosit și momentul schimbării modului în care ne hrănim. Acum este momentul ideal să scăpăm de kilogramele acumulate în timpul sărbătorilor de iarnă. Dar la câte diete de slăbit există, cum știm să o alegem pe cea mai eficientă și pe cea mai puțin dăunătoare pentru organism.

Ei bine, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne învață ce avem de făcut pentru a slăbi într-un mod rapid și sănătos, fără a ține o dietă anume. Se pare că secretul stă în cantitatea de mâncare pe care o punem în farfurie, la fiecare masă. Practic nu trebuie să renunțăm la alimentele preferate, ci doar să reducem cantitățile, cât să se formeze un echilibru între proteinele, carbohidrații și vegetalele pe care le mâncăm.

„Când vine vorba despre slăbit, principalii nutrienti care trebuie limitaţi sunt carbohidraţii/amidonul/făinoasele. Deşi au doar 4 cal/g (faţă de grăsime care are 9 cal/g), carbohidraţii cresc glicemia în sânge şi stimulează secreţia de insulină, principalul hormoni de îngrăşare al organismului”,.

Specialistul vorbește despre limitarea porției de carbohidrați și despre eliminarea completă a acestora din alimentație doar pentru perioada în care dorim să slăbim.


„Deci recomandarea care spune elimină pâinea şi vei slăbi are sens. Însă nu e sănătos să eliminăm complet făinoasele din viaţa noastră, pentru că sunt sursă de glucoză, carburantul cu care funcţionează toate celulele, inclusiv creierul. Fără glucide nu putem trăi, atât echilibrul fizic, cât şi cel psihic sunt afectate grav”.

Nutriționistul a dat chiar și niște exemple concrete legate de porția ideală de carbohidrați.

  • Ce înseamnă o porţie de amidon/făinoase? Oricare dintre variantele de mai jos: o felie de paine sau de mămăligă-cât palma 3 linguri de paste făinoase sau orez-cât pumnul 3 linguri de leguminoase (fasole boabe, mazăre, soia, năut, linte) un cartof mediu o ceaşcă de fulgi/cereale de mic dejun 4 crackers sau 2 dischete de orez expandat”.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Evenimente

Dar TU știi ce se întâmplă cu plămânii tăi? La Chișinău urmează să fie organizat un training gratuit pentru pacienți. Vezi unde și când va avea loc

Respirăm de aproape 16 ori pe minut, de 23.000 ori pe zi, de 600 de milioane de ori într-o viață. Sistemul respirator realizează una dintre funcțiile vitale prin care se face schimbul de gaze între mediu și organism. Cu toții știm că plămânii au rolul de a aduce în corp oxigenul – molecula esențială, de

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6