div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Noaptea Muzeelor 2021, mutată cu o săptămână. Evenimentul va fi organizat în weekendul care vine, în toate muzeele din țară

După un an de pandemie, activitatea instituțiilor culturale pare că o apucă pe un făgaș normal. Reţeaua Naţională a Muzeelor din Republica Moldova au anunțat data de organizare a ediţiei 2021 a Nopţii Muzeelor – 22 și 23 mai, față de clasica zi de 18 mai din ultimii ani.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită la Târgul Meșterilor Populari cu genericul “Descoperă arta meșteșugurilor noastre“, care se va desfășura în curtea Muzeului, sâmbătă și duminică – 22 și 23 mai 2021, între orele 10.00 –16.00.

Târgul are drept scop promovarea meșteșugurilor tradiționale, a meșterilor populari și a Patrimoniului Muzeal, fiind dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor, care, în acest an, se desfășoară cu genericul „Viitorul muzeelor: recuperare și reimaginare”. Menționăm că muzeele din Republica Moldova participă deja al 17-lea an consecutiv la această manifestare de amploare.

La Târg vor participa meșteri din toate domeniile: ceramiști, lemnari, țesători, pielari, meșteri ce împletesc fibre vegetale, ce confecționează salbe și instrumente muzicale.

În perioada de izolare meșterii au avut posibilitatea să creeze noi piese, să testeze noi tehnologii de lucru, pe care urmează să le descoperiți la târg, odată cu expozițiile din Muzeu. Muzeele își doresc o redeschidere în forță, o reimaginare comună a activităților atractive și interesante pentru public, o redescoperire a Patrimoniului Muzeal, o recunoaștere a tradițiilor, pentru a dezvolta gustul pentru artă.

Târgul se va desfășura cu respectarea cerințelor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 35din 30 aprilie 2021.

Cu prilejul ,,Zilei Internaționale a Muzeelor” și ,,Nopții Europene a Muzeelor”, peste 80 de muzee și instituții culturale din aproape 20 de raioane urmează să-și întâmpine vizitatorii cu programe speciale.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6