Nail artista Alla Ivanenko, despre greşelile de îngrijire a cuticulelor și reguli pentru o manichiură impecabilă!

Dintotdeauna nouă, femeilor, ne-a plăcut să apelăm la diferite trucuri pentru a fi cât mai frumoase. Pe lângă machiaj, extensii de gene, manichiura şi pedichiura sunt un must în orice sezon, iar respectarea regulilor corecte de îngrijire a unghiilor sunt indispensabile în obţinerea unui look impecabil. Iată de ce, este absolut important să ne asigurăm că unghiile sunt sănătoase, cuticulele îndepărtate, iar pielea hidratată.

Femeile au renunțat la opțiunea de a merge la un salon sau specialist în acest domeniu, din cauza pandemiei, iar dacă până acum avea grijă de frumusețea noastră specialiștii în domeniu, acum e timpul să o facem de sine stătător. Câteva sfaturi utile le-am aflat de la Alla Ivanenko, nail artista care a pornit aventura în lumea design-ului acum 12 ani și mereu abordează noi orizonturi.

Majoritatea specialiștilor recomandă să nu tăiem cuticulele, ci să le împingem atent cu un instrument special. Ce alte greșeli mai fac femeile atunci când vine vorba despre îngrijirea unghiilor acasă?

Știm că, cuticulele au rolul de a proteja baza unghiei, de aceea îndepărtarea lor prin tăiere nu se recomandă pentru că, poate favoriza infecțiile sau iritațiile. O altă greșeală ar fi, lipsa hidratării cuticulelor ceea ce duce la uscarea excesivă și exfolierea acestora.

De asemenea, pilirea unghiilor prin mișcări stânga-dreapta, este o altă greșeală des întâlnită. Pilirea unghiei trebuie să se facă într-un singur sens și asta pentru că, dacă este făcută în ambele sensuri există riscul ca unghia să devină fragilă și să se rupă.

Renunțați la forfecuță pentru a scurta unghia naturală! Atunci când doriți să scurtați unghia naturală folosiți o pilă specială. Instrumentele metalice sunt mult prea dure, astfel lăsă vârful liber prea rigid și îl expune la exfoliere.

Straturile subțiri ojă reprezintă cheia pentru o manichiură de durată. Dacă aplicați un strat prea gros, lacul se va coji, se va păta sau se va umple de amprente”, susţine nail artista.


 Care ar fi paşii unei manichiuri corecte acasă?

  • În primul rând, este necesar să scurtăm unghiile și să alegem forma dorită.
  • Împingem cuticula apoi hidratăm cu ulei şi cremă de mâini şi unghii.
  • Degresăm unghiile cu dehidrator pentru a îndepărta orice urma de praf sau grăsime.
  • După uscare, aplicăm un lac de bază în strat subţire, continuăm cu primul strat de nuanță apoi folosim  al strat de culoare, la dorință”.

O manichiură impecabilă te poate salva în multe situaţii, mai ales că mâinile sunt considerate cartea de vizită a unei persoane. Cât de important este să apelăm și la un specialist periodic pentru îngrijirea unghiilor?

Fiecare femeie alege în ce mod să aibă grijă de aspectul său fizic. Dar, să apelezi periodic la un specialist ține nu doar de partea estetică, ci şi de sănătatea unghiei. În condiții casnice putem face greșeli majore, care strică aspectul unghiei.

Recomand să fim foarte atente unde și cum depozităm ustensilele precum unghiera, foarfeca sau alte instrumente pentru îngrijirea unghiilor. Depozitarea acestora în spații prăfuite ori în baie vă pot aduce surprize neplăcute”.


Ce manichiură se poartă în acest sezon?

O paletă revigorantă va decora manichiura de primăvară cu nuanțe delicate de liliac, turcoaz, roz, lămâie, albastru. Tonuri profunde precum prună, violet, roșu, verde, zmeură, portocaliu va găsi expresie în ideile designului în acest sezon. Ce ține de forme, Se va purta o manichiură îndrăzneață, dar totodată elegantă și ușor de asortat la orice ținută”, adaugă nail artista.

Pentru a menține unghiile puternice și sănătoase, recomandăm să adopți o alimentație echilibrată și variată, o igienă adecvată precum și hidratarea mâinilor.

Citeşte şihttps://isecrete.com/nail-artista-alla-ivanenco-arta-pe-unghii-cartea-de-vizita-a-fiecarei-femei/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6