div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Motivul pentru care mulți oameni au renunțat la lapte

Pentru că suntem concentrați pe plăcere, evităm să cercetăm prea mult ce se află dincolo de satisfacțiile noastre și nu agreăm să ni se reamintească faptul că am putea fi părtași la lucruri lipsite de etică sau provocatoare de durere. Dar suntem adesea responsabili de mai mult decât credem.

Iată un exemplu simplu, care te va face să te gândești la implicațiile acțiunilor tale.

Știai că laptele este, de fapt, sânge filtrat, care trece din corpul vacii în cel al vițelului? Atunci când încărcăm tone de lapte pentru comerț, privăm multe suflete nevinovate de hrana lor. Poate părea ciudat, dar este adevărul. Puii de animale au nevoie de un amestec foarte complex de nutrimente care nu se găsesc decât în sânge. De aceea, mamele cedează efectiv o parte din sângele lor, transformat în lapte, pentru a hrăni ființele plăpânde pe care le-au adus pe lume.

femeie turnand lapte

Un sacrificiu matern: cum este produs laptele animalelor

Laptele de vacă – la fel ca laptele altor animale – este produs printr-un proces destul de complicat, fiind realmente extras din sângele erbivorelor și depozitat în glandele mamare, de unde este supt de viței. Laptele este un adevărat cockteil hrănitor, care conține apă, zaharuri, lipide și proteine, toate provenite din sângele matern.

Glandele mamare au o mulțime de săculeți ai căror pereți celulari au proprietatea de a extrage efectiv substanțele nutritive și apa din sânge. Acest amestec este supus unor transformări chimice, devenind astfel laptele cu care suntem atât de familiari. Atunci când vițelul începe să sugă, semnalele ajung la creierul vacii, determinând eliberarea de oxitocină. Acest hormon stimulează săculeții respectivi să elibereze picături de lapte în gura vițelului. Se întâmplă astfel la toate mamiferele, inclusiv la om. Compoziția laptelui este diferită, în funcție de specie; de exemplu, laptele focilor are de 15 ori mai multă grăsime decât laptele de vacă.

Industria laptelui produce multiple chinuri animalelor

Majoritatea oamenilor beau cu plăcere lapte de vacă și se bucură de gustul lui dulce și proaspăt, unul dintre cele mai familiare din copilăria noastră. Dar, pentru a obține tonele de lapte din comerț, se întâmplă o mulțime de lucruri neplăcute, anormale chiar, în viața animalelor. Ignorăm faptul – care ni s-ar părea dezgustător, dacă ne-am gândi mai profund la el – că, pentru a produce lapte, vacile trebuie să se împerecheze la nesfârșit sau să sufere inseminări repetate, procedeu pe care lucrătorii de la ferme îl numesc „tortura”.

Vacile produc lapte la fel ca oamenii, ca să își hrănească puii. Fermierii le inseminează an de an folosind o unealtă numită în industrie rape rack (…) Vacile sunt lipsite de apărare în fața acestor metode. Apoi, puii sunt luați de lângă mamele lor, ceea ce le cauzează atât lor, cât și vacilor o mare suferință”, se arată într-un material al organizației pentru protecția animalelor PETA.

Animalele își strigă puii zile la rând

vaca si vitel

Unele vaci strigă zile în șir după ce vițeii sunt luați de lângă ele, pentru ca oamenii să poată bea laptele destinat, de fapt, puilor. Vițeii născuți în industria lactatelor vor avea, probabil, aceeași soartă ca mamele lor. Femelele vor fi considerate adevărate mașini de muls lapte, iar vițeii masculi își vor petrece scurta viață încuiați în spații minuscule, înainte de a fi sacrificați, tăiați și vânduți magazinelor de carne.

„Numim vacile care produc lapte mame, dar niciodată nu ajung să fie mame, deoarece copiii le sunt luați de lângă ele imediat după naștere. Și cu siguranță nu le tratăm cu respectul pe care mamele îl merită. Vacile și alte animale de sex feminin din fermă sunt violate în mod repetat, iar puii lor sunt smulși de lângă ele, apoi sunt uciși”, menționează aceeași sursă.

Mila față de animale, dezgustul provocat de metodele de obținere a laptelui și de ideea că este sânge filtrat din trupul animalelor au determinat multe persoane să renunțe la această băutură.

Sursa- https://www.divahair.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Evenimente

Dar TU știi ce se întâmplă cu plămânii tăi? La Chișinău urmează să fie organizat un training gratuit pentru pacienți. Vezi unde și când va avea loc

Respirăm de aproape 16 ori pe minut, de 23.000 ori pe zi, de 600 de milioane de ori într-o viață. Sistemul respirator realizează una dintre funcțiile vitale prin care se face schimbul de gaze între mediu și organism. Cu toții știm că plămânii au rolul de a aduce în corp oxigenul – molecula esențială, de

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6