Publicații
Recente
Dacă stau acasă să am grijă de copii nu înseamnă ca voi degrada!
A fi mamă înseamnă a face o alegere înțeleaptă, iar dacă cea mai înțeleaptă alegere pentru tine și pentru puiul tău este să stai acasă, atunci fă acest lucru cu mândrie și nu te lăsa afectată de gurile celor din jurul tău.
Labioplastia, operaţia care rejuvenează zona intimă a femeilor
. În ultimii ani s-a intensificat cererea acestora pentru intervenţia de rejuvenare a acestei zone. Chirurgul estetician Iancu Morad explică metodele prin care se realizează labioplastia, cosmetizarea şi întinerirea zonei genitale.
Depresia postanatală este dureroasă şi extenuantă pentru mame. Află cum faci față situației!
Depresia postanatală este dureroasă şi extenuantă pentru mame, tați și întreaga familie implicată. În mod curent, depresia se confundă cu starea așa numită ”baby blues”, o tristețe din cauze exclusiv hormonale, caracteristică perioadei de după naștere.
Elena Suruceanu: „Succesul nu vine de la sine, ci se clădește prin vocație, pasiune și muncă”! (VIDEO)
Fascinată de arta frumuseții, Elena Suruceanu Lash și Lami maker își găsește inspirația în persoanele care au ghidat-o de-a lungul carierei. O motivează acel „wow” pe care îl rostește clienta la final.
Își trăiesc dragostea în fiecare zi. Cuplul Alisia și Vitalie Braga dezvăluie secretele unei relații fericite de peste 20 de ani!
Hairstylista Alisia Braga susține că Nu există relații perfecte , ci oameni care au învățat să nu renunțe unul la celălalt,indiferent de circumstanțe!
Regula de aur pentru ca o dietă să dea rezultate. Sfatul nutriționistului
Unul dintre acestea este testarea cardiometabolică, o analiză complexă destinată celor care vor să înceapă un proces de slăbire corect, combinat cu dietă şi sport. Aceasta este o investigaţie recunoscută internaţional ca fiind „standard de aur“ pentru măsurarea parametrilor fiziologici ce caracterizează capacitatea de efort şi performanţă a unei persoane.
A slăbit 65 de kilograme după ce iubitul i-a spus că este grasă
Hayley Westoby, în vârstă de 28 de ani dezvăluie că un meniu zilnic planificat cu atenţie şi un program riguros de antrenamente au ajutat-o să slăbească aproape jumătate din greutatea corpului,
Cu ce asortezi cămașa albă? Îți prezentăm 10 stiluri diferite.
Simplă, clasică şi mereu gata să ne scoată în lumină, va rămâne o piesă vestimentară versatilă printre miile de trenduri. Alege să o porţi la birou sau într-o zi de weekend şi radiază prin mulţime!
Oamenii care au câini sunt mai fericiţi!
Orice animal de companie îţi oferă iubire necondiţionată, însă câinele are un mod special de a-ţi arăta cât de mult te preţuieşte. Chiar dacă nu-ţi dai seama, prezenţa lui în viaţa ta este o terapie care te ajută zi de zi să vezi lumea cu alţi ochi, să fii mai bun, mai tolerant şi mai responsabil.
Sexul de dimineaţă, mai eficient decât cafeaua
Mâncatul şi sexul sunt două dintre activităţile principale care ne fac ziua mai frumoasă. În urma unui studiu s-a descoperit că aceste activităţi pot reduce stresul şi îmbunătăţesc dispoziţia. În timpul sexului se elimină oxitocina, care are efecte incredibile asupra corpului şi, mai mult, ne face să ne apropiem mai mult de partener, iar după sex parcă radiezi.

Motiv de ceartă între proaspeții părinți: „Poți să te ocupi și tu de copil? Sunt epuizată”.

Sharing is Caring 💕😘
apariția bebelușului și certurile

Proaspeții părinți sunt adesea nedormiți, dezorientați și irascibili până ce se acomodează cu viața alături de un nou născut. Toate sunt motive de ceartă.

Motive de ceartă într-un cuplu sunt nenumărate, însă, în momentul în care în viața voastră apare un copil, orice lucru neînsemnat se poate transforma într-o ceartă între proaspeții părinți. Specialiștii de la babycenter.com au alcătuit un top al celor mai comune comentarii ce pot aprinde imediat sângele unui părinte, dar și cum poți alege pacea în locul unui scandal.

Motiv de ceartă între proaspeții părinți: „Poți să te ocupi și tu de copil? Sunt epuizată”

Odată cu apariția copilului somnul părinților devine ceva ce trebuie împărțit, făcut în ture și negociat. Poate fi șocant în economia cuplului. Pentru a păstra pacea, ferește-te de comparația „Sunt mult mai obisită decât tine”. Oboseala voastră nu intră în competiție. Nimeni nu poate spune cine e mai obosit, pentru că nici unul dintre voi nu știe exact. Dacă sunteți amandoi epuizați, realitatea este că amândoi aveți nevoie de ajutor.

Dacă vă permiteți o bonă, chiar și part time, ar fi cazul să apelați la una sau la ajutorul familiei și al prietenilor.

Pentru a evita certurile legate de cine se trezește noaptea, puteți cădea la o înțelegere asupra programului: dacă alăptezi, ai dreptul la o zi din weekend în care să dormi. Dacă copilul mănâncă la biberon, atunci vă puteți trezi cu rândul, o noapte tu, o noapte partenerul tău. Dacă soțul tău lucrează și tu stai acasă cu copilul, poți aranja ca în timpul săptămânii el să doarmă noaptea și să-și facă serviciul în weekend.

Nu uita că lipsa somnului îi poate face iritabili pe oameni, depresivi și mult mai puși pe ceartă.

– „Iată, copilul te vrea pe tine!”

Am văzut multe exemple de tați care stau cu copiii doar când aceștia sunt bine dispuși, iar când plâng, îi pun în brațele mamei pe motiv că „Ce să-i fac, plânge la mine. Te vrea pe tine”. Pentru a păstra pacea, gândește-te că soțul tău nu încearcă neapărat să se sustragă îndatoririlor legate de copil. El nu vrea ca cel mic să plângă în brațele lui de parcă ar fi văzut un monstru.

De aceea implică-l în rutina copilului, faceți lucrurile împreună și tacit, atribuie-i câteva lucruri de făcut, cum ar fi băița copilului sau legănatul înainte de culcare. Dacă atunci când intră pe ușă de la serviciu tu îi pui copilul în brațe, deja ați pornit cu stângul, pentru că tranziția va fi prea abruptă pentru cel mic.

Unii tați se ajută de cărucioare, leagăne sau marsupii pentru a-și liniști copilul. Alții pur și simplu nu reușesc să-i facă să tacă. Asta nu înseamnă că trebuie să-i pună în brațele mamei, dacă plâng. Trebuie să se obișnuiască că-și audă copiii și plângând.

– „Dar ce faci tu toată ziua de fapt?

La o astfel de întrebare, oricare dintre mame va simți sângele clocotind, însă puțini sunt acei bărbați care sesizează sensibilitatea subiectului. Bebelușii au doar câteva nevoi de bază, însă pentru a le satisface, de cele mai multe ori ne umplem toată ziua. Astfel pot rămâne vasele în chiuvetă, rufele nespălate sau mizerie în toată casa. Faptul că un bebeluș atât de micuț poate crea un așa haos este marea surpriză a proaspeților părinți

Cum să păstrezi pacea? A intra în defensivă este răspunsul natural, însă de multe ori nu face decât să înrăutățească lucrurile. Decât să vii cu o replică de genul „câți tați ai văzut tu că stau acasă și se descurcă cu toate?”, mai bine îi spui cum te face să te simți o astfel de întrebare. Apoi, după ce se culcă copilul, puteți discuta pe marginea subiectului și, eventual, redistribui sarcinile.

– „Dar am făcut asta săptămâna trecută

Un nou-născut presupune sarcini noi în casă precum schimbat de scutece, haine și hrănit. Asta pe lângă cele vechi: curat, cumpărături, spălat. De fapt, se pare că venirea unui bebeluș crează aproximativ 350 de sarcini separate pe săptămână. Nu este de mirare că proaspeții părinți se simt depășiți de ceea ce au de făcut și nesiguri în legătură cu diviziunea muncii astfel încât să fie corect pentru ambii parteneri.

Pentru a păstra pacea, nu te aștepta ca partenerul tău să-ți citească gândurile. Spune-i cum te simți și cere-i ajutorul. Însă trasează-i sarcini specifice. În loc de „Trebuie să mă ajuți mai mult cu curățenia”, poți spune „pune tu vasele la spălat cât timp mă ocup eu de hainele din mașina de spălat”. Fiecare trebuie să aibă sarcini precise și să înțeleagă că dacă s-a făcut curat în casă în urmă cu o săptămână, poate fi nevoie de a se repeta această operațiune două zile mai târziu.

Motiv de ceartă între proaspeții părinți: „Mă întorc imediat

Mă duc să îmi verific mail-ul pe computer” poate spune partenerul tău ce se închide în dormitor pentru această treabă, iar când se întoarce, 45 de minute mai târziu, nu va înțelege de ce tu scoți fum pe urechi.

Ți se poate și ție întâmpla să te duci până la piață și să te întorci după 2 ore.

Chiar dacă se întâmplă voit sau accidental, marea escapadă fără bebeluș este o gură de oxigen pentru ambii părinți. Eu, de exemplu, când mergeam la piață, simțeam că parcă aș fi mers la mall. Însă, această escapadă, pentru părintele care rămâne acasă, nu este cel mai plăcut lucru.

Pentru a păstra pacea, trebuie să încerci din nou să explici cum te simți. „Cât timp tu stai pe internet, eu am grijă de copil, iar asta mă face să mă simt de parcă cineva profită de mine”. Înainte de a-l acuza, prezintă-i problema în necesitatea de a găsi o soluție.Din nou, trebuie făcut un plan astfel încât fiecare dintre voi să aibă timp și pentru el, să face ceea ce îi place.

Sfaturi utile pentru proaspeții părinți. Cum să păstrați o relație puternică?

Nu vă supravegheați unul pe altul. Dacă e rândul tău să iei o pauză, atunci fă-o. Nu îți irosi timpul pentru a-i da sfaturi partenerului tău despre cum să aibă grijă de copil. Amintește-ți, există nenumărate moduri de a liniști și a distra un bebeluș. Dacă stilul lui e diferit de al tău, cu atât mai bine pentru copil. Învață lucruri noi.

Dați-vă întâlnire o dată pe săptămână.

Vă iubiți copilul, evident, dar nu trebuie să fiți chiar tot timpul cu el. Aveți nevoie și de câteva momente doar ale voastre. Cuplul este cuplu, iar familia, familie. Cereți ajutorul cuiva apropiat pentru a sta cu copilul cât voi vă faceți de cap în oraș.

Arătați-vă aprecierea.

Puțină recunoștință poate muta munții. Așadar, exprimați-vă aprecierea unul față de celălalt, fiecare pentru lucrurile pe care le face. Chiar dacă a dus gunoiul, l-a făcut pe bebe să zâmbească sau a făcut cumpărăturile, arată-i că apreciezi toate aceste lucruri. Astfel îl vei face să se simtă mult mai bine, iar efectul va fi unul de bumerang.

Apelați la ajutor de specialitate dacă aveți nevoie.

Consilierea de cuplu poate fi extrem de utilă în unele cazuri. Dacă simți că certurile se adâncesc, iar voi nu păreți să mai fiți un cuplu, înainte de a fi prea târziu, mergeți la un psiholog. Acesta poate face minuni.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 1

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
TAGS
Sharing is Caring 💕😘

postări relevante

postări recente

Top citite

Scroll to Top

Comandați un Site Web sau un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6