div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Este dovedit: Mamele dezordonate nu sunt leneșe, ci inteligente!

Când vine vorba despre calitățile unei mame, toată lumea se grăbește să-și exprime punctul de vedere. De cele mai multe ori, sunt puse pe „listă” însușiri precum: hărnicia, priceperea în toate, capacitatea de a fi ordonată, de a impune reguli, disciplină.

În plus, există puncte de vedere care susțin că aceste calități au legătură și cu gradul de inteligență. Ce se întâmplă însă când oamenii de știință ajung la concluzii care ni se par mai degrabă ieșite din comun? Iată un exemplu în acest sens: lenea unei persoane denotă și inteligență. Parcurge articolul de mai jos și vezi cum s-a putut formula o astfel de concluzie!

Și în prezent societatea are tendința de a pune diferite „etichete”, printre care și acestea: oamenii care sunt dezordonați, care înjură și care se culcă târziu nu sunt la fel de inteligenți ca aceia care sunt ordonați, care utilizează cuvinte alese și care se duc devreme la culcare. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre femeile care sunt mame, pretențiile sunt și mai mari.

În ultimii ani, știința a sesizat că aceste însușiri nu reflectă întotdeauna realitatea și de aceea s-au adus argumente care să fie și în favoarea celor din prima categorie menționată anterior. De exemplu, tendința unei persoane de a vorbi urât este asociată și cu un vocabular bogat, cu fluență verbală. O persoană care se culcă târziu nu este mai puțin inteligentă decât una care se duce devreme la culcare, în condițiile în care dorința de a se culca târziu poate fi asociată, de ce nu, cu dorința de a petrece timp suplimentar în vederea informării. Mai mult decât atât, culcatul târziu reprezintă un fel de „evoluție”, întrucât, în general, oamenii au tendința de a fi activi ziua și de a se odihni noaptea.

În privința tendinței de a fi dezordonat, punctul de vedere al cercetătorilor este și mai clar: persoanele mai degrabă haotice nu sunt lipsite de inteligență, nu sunt dominate și de un haos mental. Dimpotrivă, inteligența lor este dovedită prin prezența unei calități esențiale: creativitatea.

Un studiu a demonstrat că atât persoanele care evoluează într-un mediu ordonat, cât și cele care evoluează într-un mediu mai degrabă dezordonat, beneficiază fiecare de anumite avantaje. Pentru a se evidenția acest punct de vedere, s-au efectuat 3 experimente care au dovedit că:
• Persoanele aflate într-o cameră cu dezordine au ales gustări mai puțin sănătoase și au donat mai puțini bani decât acelea dintr-o cameră ordonată

• Persoanele din camera cu dezordine au fost mai creative decât acelea din camera dominată de ordine

• Persoanele din camera cu ordine au preferat lucruri mai „clasice”, în timp ce acelea din camera dezordonată s-au orientat către lucrurile noi

În urma acestui studiu, psihologii au putut formula concluzii care arată că persoanele leneșe, mai degrabă haotice sunt mai inteligente decât acelea care fac demersuri total opuse deoarece:
• Mediile dezordonate predispun mai degrabă spre ruperea de tradiție și alegerea inovației

• În cadrul unei lumi haotice, o persoană este nevoită să găsească mereu soluții noi pentru a-și instaura propria ordine

• Persoanele cărora nu le place să facă ordine se adaptează mai ușor schimbărilor

• Persoanele dezordonate au o mai mare capacitate de a depăși limite și de a accepta provocări.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Familie

Psihologul Cezara Dilevschi: ”Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți”.

Atenţia acordată bebeluşului, grija permanentă şi aspectele noi de care cei doi părinţi trebuie să se ocupe schimbă în timp relaţia de cuplu.Treptat, dar sigur, legătura dintre părinţi trece la o altă etapă – o transformare firească şi benefică, dacă cei doi gestionează corect toate conflictele şi problemele de comunicare ce pot apărea în această perioadă.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6