Magie în farfurie! Natalia Angheluță transformă bucatele în personaje vesele.

Unii copiii sunt încăpățânați și nu vor să mănânce, moment în care părinții se îngrijorează și își pun tot felul de întrebări. Este ceva absolut normal ca cei mici să treacă prin aceste faze, fie că preferă anumite feluri de mâncare, sau nu le convine nimic. Natalia Angheluță, moldoveanca stabilită de peste un an în Finlanda a găsit o alternativă sănătoasă și veselă…transformă orice dejun, prânz sau cină în personaje hazlii.

În weekend, majoritatea timpului și-o petrece în bucătărie, acolo unde muncește ore în șir deasupra farfuriilor pentru a crea compoziții surprinzătoare. Cel mai des, reproduce personaje din desene animate, cunoscute copiilor, iar imaginația sa nu are hotare. Compozițiile finale sunt nu doar frumoase, ci și delicioase!

”La moment locuim într-un orășel din Finlanda, nu departe de casa lui Moș Crăciun. Suntem stabiliți aici de un an de zile. Ne-am adaptat foarte ușor, cu noile schimbări din viața noastră, cu excepția climei. Ducem foarte mult dorul celor 4 anotimpuri din țărișoara noastră. La început îmi era frică că, copiii mei vor suferi din cauza alimentației. O perioadă chiar refuzau anumite tipuri de bucate, dar încetul cu încetul s-au obișnuit”.  

Pentru Natalia, jocul cu alimentele a devenit  mai savuros decât orice altă activitate inventată vreodată. Tânăra mămică a învățat să aranjeze mâncarea într-un mod artistic, utilizând ingrediente pe placul copiilor. Totul s-a început din dorința de a convinge băiețelul să mănânce din bucatele pe care le prepară.

Acum 7 ani în urmă a apărut pe lume primul meu copil, Daniel. Pe atunci eu lucram la teatru. De profesie sunt actriță-meseria mea de suflet și nu doar a mea ci și a soțului, căci el la fel este actor. Dar ce am făcut eu pe toată perioada concediului de maternitate? Unul dintre motivele principale care m-au provocat să ” mă joc în farfurii” a fost că, băiețelul meu nu era prea mâncăcios ca alți copii. Îmi plăcea să văd bebeluși mai rotunjori. Eu făceam un efort mare, pregăteam tot felul de terciuri, legume/fructe pe care le refuza. Atunci mi-am zis: o fi el șmecher dar eu pot fi mai înțeleaptă. Și am prins a “desena ” prin farfurii.

Provin dintr-o familie de oameni simpli, muncitori și onești. Lecțiile de culinărie le-am învățat de la mama încă din copilărie. De aceea, câteva idei de bază aveam eu. Văzând că, trucul funcționează, deoarece băiatul meu nu numai că, rămânea cu gura căscată la tot ce îi găteam dar se amuza în timp ce  “înghițea” pe rând orice detaliu din animăluțele, personajele pe care le cream. Mai întâi urechiușele, năsucul, lăbuțele și uite așa dispăreau creaturile din farfurii.  Bineînțeles că, eram cea mai fericită și împlinită mamă care, își găsise metode pentru a evada din  monotonia concediului de maternitate.

Odată cu apariția micuței Lia, Natalia era pregătită pentru orice. Însă spre mirarea tinerei mămici aceasta mânca tot ce i se oferea și nu căuta capodopere în farfurii.

Eu oricum nu am încetat să îi alint și pregăteam în continuare diverse bucate hazlii. Acum ei sunt mai măricei  au 7 și respectiv 3 anișori, iar eu uneori mai vin cu idei de exemplu ce pregătim la micul dejun, iar ei se implică și mă ajută. Punem accentul pe o alimentație sănătoasă și pot spune că, datorită lor am început și noi cu soțul să ne alimentăm echilibrat”, susține Natalia.

Inspirație pentru mămici!

Pentru mămicile care întâmpină dificultăți le recomandă să nu își piardă speranța, căci este doar o chestie de timp. Mai apoi, încep a “înfuleca” mult mai ușor mâncarea, iar dacă mai au dorință și imaginație pot transforma bucatele în opere de artă.

Terciurile mă strădui să le combin cu fructe uscate(prune,stafide,curmale) dar pentru ornament mai folosesc și din cele crude. Oul în pâine(preferatul mic dejun)la fel îl folosim combinat cu legume. Pâinea în acest caz iese crocantă și oul moale, iar ei tăvălesc bucățile de pâine prin gălbenuș. Bruschete cu sălățică de avocado(roșii cubulețe, ceapa tăiată mărunt să nu o perceapă ei ,un pic de piper negru, sare și puțin suc de lămâie- iese o bunătate. La fel, noi mai facem bruschete cu unt și icre+verdeață..un deliciu adevărat.

Uneori îmi spun: mămica e așa de frumos, dar apoi încep să se amuze de faptul ce rămâne în farfurie după ce ei își bagă mânuțele… schimonosesc imaginea și asta li se pare interesant. Nu am avut momente când să le fie frică, deoarece în mare parte personajele astea mai caraghioase sunt comandate și dorite chiar de Daniel, ce vede prin desene animate asta și cere”.

Vezi galeria foto!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
interviu

Gaby’s cakes povestea unei tinere mămici a cărei pasiune de a crea torturi a devenit o mică afacere

Întotdeauna i-a plăcut să gătească, să combine diferite gusturi, culori, texturi. Marea pasiune sunt torturile pe care le concepe după rețete combinate și le ornează cu pricepere.
Extrem de modestă și muncitoare, Gabriela Mogîldea este mamă a trei copii care reușește să combine toate activitățile pentru a reuși să facă ce-și dorește.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6