[geot country="Romania"] [/geot]

La școală, în Finlanda: Copiii vin cu bicicleta pe zăpadă, la -17 grade.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki
la școală cu bicicleta
Școlile nu se închid în Finlanda, chiar dacă se înregistrează constant temperaturi foarte scăzute. Copiii vin cu bicicletele pe zăpadă și nimeni nu se plânge.

Când vrei să te plângi, găsești un motiv la orice pas. Dar în Finlanda o asemenea atitudine este de neconceput. Mentalitatea nordicilor este clădită pe o rezistență fizică foarte bună, construită de la cele mai fragede vârste, iar oamenii sunt obișnuiți să se descurce și în situațiile grele. Acolo unde ziua este scurtă și domnește frigul nimeni nu se plânge – școlile nu se închid nici când gerul ajunge la -17 grade, iar copii vin la cursuri cu bicicletele, prin zăpadă.

Pentru ei, acest mod de deplasare este amuzant și foarte eficient. 

Cu o infrastructură potrivită și o concepție corectă, municipalitatea dintr-un orășel finlandez a ajuns la concluzia că mașinile trebuie să rămână acasă, iar copiii să vină singuri la școală, pedalând.

Pekka Tahkola, inginer la Navico Ltd. și coordonator de ciclism în cadrul primăriei din Oulu, a fotografiat curtea unei școli într-o zi obișnuită în care afară se înregistrau -17 grade Celsius.Indiferent de vreme, nimic nu-i împiedică pe elevi să pedaleze, relatează Bored Panda.

Dacă pentru părinții din alte țări ar părea riscant să-și lase copiii să meargă pe bicicletă în asemenea condiții, în Finlanda așa ceva e normal; toată lumea trebuie să învețe să se descurce pe cont propriu, în fond, asta este iarna și așa a fost mereu în această perioadă.

Oamenii trebuie să se adapteze și să ducă o viață sănătoasă afectând cât mai puțin mediul înconjurător – aceasta este viziunea pe care învățământul finlandez o transmite elevilor.

Această formă de deplasare nu este, însă, răspândită pe tot teritoriul Finlandei, de pildă în sudul țării. „Am organizat un tur de studiu pentru participanți din sudul Finldandei ca să vadă cum pedalatul spre școală ne ajută să avem grijă de orașul nostru”, a declarat Pekka Tahkola.

„Am vizitat câteva școli și am vorbit cu mai mulți profesori și diriginți. Sunt sigur că această școală se numără printre cele mai bune. Nu este singura, sunt multe școli în Oulu unde cei mai mulți copii vin pe jos sau pe bicicletă la școală”, a mai spus inginerul.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Bebeluși & Copii
Mîndrilă Alina

Bullying: care sunt efectele acestui fenomen și ce pot face părinții copiilor abuzați?

Violență verbală sau fizică, abuz emoțional, hărțuire și excludere. Sunt doar câteva dintre formele de bullying cu care se confruntă din ce în ce mai des copiii în școli. Din păcate, nu toți cei hărțuiți povestesc ce li se întâmplă și nu toți au puterea de a trece peste astfel de incidente. Cum recunoaștem bullying-ul, care sunt semnele de abuz și ce pot face părinții copiilor victime?

Citește mai mult »

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6