Procedura de micropigmentare ocupă în prezent un loc de frunte în lista celor mai populare tratamente de înfrumusețare. Rezultatul final depinde de iscusința dermopigmentistului care va alege pentru fiecare femeie efectul potrivit. Din nefericire, există specialiști mai puțin calificați care activează fără a face cursuri de perfecționare, atât de importante în această sferă și din lipsă de profesionalism efectuează eronat tatuajul, iar clientele sunt nevoite mai apoi fie să corecteze la alt meșter, fie să apeleze la procedura de înlăturare a tatuajelor- o modalitate de a scăpa de formele greșite, nuanțele nepotrivite.
Am discutat mai detaliat la acest subiect cu cea care le știe pe toate, Teodora Natalia Draghici – inteligentă, responsabilă, amabilă și inspirația a sute de cursante, Antreprenor și membru fondator ADERA (Asociația Dermopigmentiștilor și a Esteticienilor din România și Afiliații).
Ce metodă folosiți pentru a înlătura tatuajul?
În funcție de client/situație aleg dintre 4 soluții chimice de îndepărtare a tatuajelor. Eu folosesc 2 soluții cu bază salină, una cu acid benzoic și alta cu acid lactic. Preponderent, însă lucrez cu Jenya Pigment Removal, deoarece este combinația optimă pentru o vindecare fără probleme, iar o nouă pigmentare are o retenție buna, comparativ cu o soluție cu o baza acidă (noua pigmentare poate avea o retenție problematică).
Atunci când te decizi să apelezi la procedura de micropigmentare, este foarte important să alegi un specialist profesionist care își cunoaște bine meseria. Una dintre problemele cu care se confruntă o parte dintre femeile care și-au făcut sprâncenele, este faptul că în timp nuanța naturală “migrează în sur”. Teodora susține că cauzele pot fi multiple:
• Implantarea prea adâncă a pigmentului în piele;
• Îngrijirea ulterioară necorespunzătoare;
• Alegerea pigmentului, poate să fie nu fie în concordanță cu pielea clientului;
• Lipsa protecției solare după procedură;
• Starea de sănătate a pielii;
• Instabilitatea pigmentului.
Teodora Natalia Draghici este ca o lumină din întunericul tunelului care cunoaște soluția pentru toate aceste probleme. Anii de muncă, experiența, studiile și perseverența stau la baza perfecțiunii ce o definește.
Dacă o persoană se confruntă cu o problemă precum tatuajul nereușit, depinde care este nemulțumirea clientului. Dacă este o problemă de culoare virată, aceasta se poate rezolva și cu ajutorul procedurilor de neutralizare. Dacă este o problemă minoră de simetrie, se corectează cu ajutorul unei ședințe de micropigmentare. Există însă și persoane care se confruntă cu asimetrii severe, culori suprapuse, tatuaj vechi corectat de multe ori, în acest caz cu siguranță se apelează la tratamente de îndepărtare a pigmentului existent in piele. Recomand, să se informeze foarte bine în legătură cu variantele de îndepărtare a tatuajelor la care poate apela, să ceara toate informațiile necesare și să pună în balanță avantajele și dezavantajele fiecărei metode în parte.
Persoanele care își doresc să îndepărteze în totalitate tatuajul trebuie să țină cont de faptul că, este un proces de durată. Nimeni nu poate prezice cu exactitate numărul de ședințe necesare, sau adâncimea la care este inserat pigmentul. În cazul în care clienta solicită doar o estompare a tatuajului, sau eliminarea unei porțiuni din tatuajul existent, în acest caz situația se schimbă puțin. Se vor efectua atâtea ședințe cât sunt necesare pentru a estompa tatuajul în vederea refacerii acestuia. După o consultare în prealabil a metodelor la care poate apela, este important să mergem la o consultație în vederea informării și stabilirii procesului ulterior de îndepărtare a tatuajului.
De câte proceduri este nevoie?
Aceasta este prima întrebare pe care mi-o adresează un client și de fiecare dată am același răspuns « nu vă pot spune cu exactitate ». Răspund așa deoarece am suficiente cunoștințe în domeniu și știu că există numeroși factori ce pot influența numărul procedurilor. Iată de ce, nu mi se pare corect să dau speranțe pre mari unei persoane, iar apoi să fie dezămăgită.
Întotdeauna ne dorim repede, calitativ și la preț accesibil. Teodora explică că un specialist profesionist întotdeauna va pune accent pe mulțumirea clientei și va fi sincer de fiecare dată. Înlăturarea tatuajului este o procedură care nu poate fi făcută din prima, iar specialista și-a format propriul stil și mereu discută deschis despre cum decurge acest procedeu și care sunt etapele.
Avem o metoda de a compara și anume: VARZA – amuzant, nu ? Dar nu este deloc așa, deoarece în cele mai multe cazuri la mine apelează doamne care au diferite tipuri de micropigmentare și le este foarte ușor să înțeleagă această variantă. Fiecare femeie a făcut o dată în viață sau măcar a văzut cum se face o salată de varză, sau sarmale. Deci, iată care este comparația : sunt două tipuri de varză, unele bătute, cum spunea bunica, care au multe frunze și din care putem face o serie de sarmale, sau o serie bună de sarmale, iar alte tipuri de varză, sunt aerate, cu câteva frunze. Exact la fel, se întâmplă și cu pigmentul din piele. Putem avea un tatuaj vechi, eventual și refăcut de câteva ori, la baza fiind o pigmentare cu un pigment permanent, la o adâncime mai mare și atunci avem « varza bătută, îndesată ».
În concluzie aici cu siguranță vor fi necesare mai multe ședințe, deoarece pigmentul se îndepărtează în straturi precum am rupe câte o frunza din varza noastră, cu cât sunt mai multe frunze cu atât ajungem mai greu la cotor, așa cu cât pigmentul este mai în profunzime cu atât mai multe proceduri sunt necesare. Dacă, avem un tatuaj mai superficial și mai proaspăt cu atât se reduc considerabil numărul ședințelor. Menționez aici ca eu, cu Jenya Pigment Removal, pot interveni chiar în aceeași zi a pigmentării, dacă într-adevăr procedura de micropigmentare este eronată.
Cât de mult se reușește estomparea și dacă se înlătură definitiv tatuajul? Depinde de iscusința fiecărui dermopigmnetist în parte cât și respectarea sfaturilor mai apoi de către clientă.
Aici depinde foarte tare de tipul de soluție folosită și de preferința fiecărui tehnician. Eu le recomand în mare parte o vindecare uscată, dar la nevoie să aplice o cremă hidratantă, fără coloranți și fără vaselină. Asta înseamnă că nu le recomand să nimic pe piele, să nu spele sau să frece zona pentru 2-3 zile. Pot tampona doar zona cu o dischetă curată. La nevoie, crema hidratantă, sau Bepanthen Plus.
În cazul soluției cu acid lactic le recomand să aplice un start extrem de subțire de miere naturală. Este importantă igiena mai mult, trebuie să mențină curată zona, pentru a evita contactul cu anumite bacterii ce pot duce la infecții, mai ales în cazul tatuajului corporal. Aici recomand după o procedură de îndepărtare, să folosească un unguent cu antibiotic pentru minim o săptămână.
Consecințele micropigmentării nereușite sunt destul de greu de remediat, iar procedura de înlăturare a tatuajului uneori semnifică și consecințe neplăcute.
Da, pot apărea multe reacții adverse sau complicații. Eu nu am avut probleme, dar se pot întâmpla, cele mai grave fiind leziunile la nivelul pielii, cicatrici, precum:
• Slabă vindecare a rănilor.
• Posibilă nevoie de o intervenție chirurgicală ulterioară.
• Decolorarea pielii care poate fi permanentă.
• Rezultat estetic suboptim.
• Cicatrici nefavorabile.
• Pierderea firelor de păr.
Înlăturarea procedurii atât la sprâncene, buze sau eyelinerul de la ochi devine periculoasă în cazul în care nu este efectuată corespunzător.
Orice zonă poate să fie « periculoasă », mai ales dacă nu se lucrează corect. Dar, zona ochilor necesită mai multă atenție și responsabilitate. Și trebuie cumva anticipat că se poate umfla extrem de tare chiar în timpul procedurii. Consecințe neplăcute pot apărea ca și în cazul celorlalte zone, dacă se folosește anestezic, avem grijă să nu ajungă accidental și în interiorul ochiului.
Acestea în mare țin foarte mult de relația dintre respectarea protocolului strict de lucru al fiecărei soluții în parte și tehnician. Cunosc cazuri care, datorită excesului de zel, nerespectării protocolului de lucru așa cum recomanda producătorul, sau lipsa instruirii corecte, nu mai pot fi remediate deoarece au rămas cu cicatrici și persoanele au pierdut mare parte din firele de păr din sprânceană. Procedura poate fi una extrem de sigură, folosind soluțiile exact așa cum se recomandă și mai ales printr-un instructaj corect.
Care este perioada de reabilitare?
În circa 20 zile piele va avea un aspect normal, dar o nouă procedura se recomandă după minim 30 de zile, sau 60 de zile în cazul acidului lactic. Procesul de vindecare seamănă destul de mult cu cel al micropigmentării. Se formează o crustă, mai subțire, sau mai groasă, în funcție de metoda aleasă, ulterior aceasta va cădea lăsând la iveală – regenerarea.
Citește aici întreaga poveste de succes a specialistei și drumul parcurs de la zero până aici-
Cât de utilă a fost acestă postare?
Faceți clic pe o stea pentru a evalua!
Rata medie / 5. Numărul de voturi:
Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.
Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!
Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?