div#ast-scroll-top { display: none !important; }

„FROM ZERO TO HERO”! Interviu despre domeniul dermopigmentării cu Teodora Natalia Draghici, antreprenor și membru fondator ADERA din România.

Teodora Natalia Draghici este o voce care inspiră și stimulează persoanele din domeniul beauty să investească în cursuri și perfecționări dacă își doresc să devină unii dintre cei mai buni. După 7 ani de activitate în domeniul beauty, implicit al dermopigmentării, specialista beauty a împartășit cu noi secretul succesului pentru o carieră de vis. Antreprenor și membru fondator ADERA (Asociația Dermopigmentiștilor și a Esteticienilor din România și Afiliații), a investit constant în propriile cunoștințe, iar asta o ține mereu în priză fiind conectată la tot ce e nou.

Minuscule sau destul de vizibile, care costă de la câteva zeci de euro, până la sute. Vorbim despre tatuaje, desenele pe care oamenii aleg să și le imprime pe piele pentru totdeauna (sau nu chiar). Teodora Natalia Draghici originară din România este specialista care reduce din drama clienților cu tatuaje eșuate.

În ce constă procedura de îndepărtare a tatuajelor și prin ce tehnică/metodă se efectuează?

Pot afirma că, în prezent a învăța cum să elimini pigmentul din piele, este la fel de important ca și studierea modului de implantare a pigmentului în piele. Eliminarea tatuajelor nu este o tehnică greu de învățat, iar fetele pot obține succes foarte repede. Reprezintă o metodă pur cosmetică, dar totuși dificilă, dacă facem comparație cu aplicațiile clasice ale produselor cosmetice.

Având cunoștințe de bază suficiente despre dermatologie, anatomie, histologie (știința țesuturilor) și imunologie (mecanisme de apărare ale corpului) și dacă includem experiența noastră în evitarea/ ameliorarea efectelor secundare, se poate realiza corect o procedură de acest fel. Chiar dacă am și eu diploma de dermopigmentist, nu m-a atras niciodată să realizez acest tip de procedură. Cred că, în acest domeniu, pe lângă talent, simț artistic, mult mai importantă este pasiunea. Trebuie să faci totul cu multă dăruire, mai ales fiind responsabil de aspectul fizic al clientei tale.

În schimb procedura de îndepartare a tatuajelor m-a atras de la început, dar consideram că nu am timp și destulă capacitate pentru a face asta. A fost suficient să aud glasul trist al unei fete cu o severă depresie datorată unor sprancene negre-albăstrui, asimetrice și care nu se încadrau deloc pe chipul ei. A insistat atât de mult să o ajut, de aceea am decis să fac tot ce pot. Așa am constatat că, iubesc să fac acest lucru, iar îmbrățișările și fericirea ei, imediat ce s-a văzut în oglindă a fost ușa deschisă către o serie de alte procedure reușite.

Au trecut deja aproape trei ani de la prima procedură, timp în care am învățat și am pus în practică tot ce am învățat. Indiferent de metoda aleasă, am pus pe primul loc mereu siguranța clienților. Am ales soluții ce nu lezează pielea sau firul de păr și nu lasă urme pe suprafața de unde se extrage pigmentul.

În prezent mă îndrept frecvent către Pigment removal al Jenyei Denizeri, un solvent non-toxic care conține solutie salina si un mix de ingredient naturale. În acelasit imp, nu are substanțe care pot deteriora pielea clientului. Pigmentul Removal îmbibă particulele de pigment cu o soluție salină hipertonică care facilitează deplasarea particulelor de pigment. Acestea sunt apoi dispersate și transferate spre suprafața pielii.

Pigment Removal poate fi utilizat în următoarele zone:

 • Sprâncene
 • Conturul ochilor -urmând toate măsurile de precauție necesare.
 • Buze -Notă: Nu se lucrează pe mucoasă, doar pe partea exterioară.
 • Tatuaje – nu se lucrează zone mari într-o singură ședință! Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă divizarea procedurii în mai multe etape.

Prin această tehnică, folosind soluția respectivă, se poate îndeparta orice tip și culoare de pigment. Totodată, există posibilitatea de a lucra pe orice tip de piele. Regăsim ca şi principali factori următoarele:

 • Mai puține tratamente
 • Non-invaziv / fără durere
 • Nu există culori selective
 • Non chirurgical / fără laser
 • Nu lasă cicatrici, iar în unele cazuri le ameliorează pe cele existente
 • Fără Acid
 • Fără inflamație a pielii
 • Nu există cruste inestetice sau arsuri pe piele
 • Fără căderea firelor de păr
 • Acționează pe orice tip de piele”.

Este mamă împlinită dar și o femeie de succes în domeniul frumuseții. Dragostea pentru arta dermopigmentării, concretizată în nenumărate ore de practică, informații valoroase primite în cadrul participării la diverse congrese și work-shop-uri, au ajutat-o să își definească propriul stil.

Sunt o mamă fericită, antreprenor și membru fondator ADERA (Asociația Dermopigmentiștilor și a Esteticienilor din România și Afiliații).

În copilarie visam să cutreier lumea în lung și lat, să văd toate locurile minunate pe care ea le ascunde, să gust din fiecare mâncare tradițională pe care fiecare popor. Acest vis al meu m-a determinat să îmi dezvolt pasiunea și am dat examen la cel mai bun liceu din București ce avea o secție de turism, nu erau foarte multe la vremea aceea. Am intrat la acel liceu dar nu la turism, ci la finanțe și bănci. M-a indignat foarte mult acest lucru și ulterior am fost transferată la un liceu mic pe secția real. Totuși pasiunea și dorința mea pentru turism (sau poate doar pentru a fi turist) nu a dispărut fapt pentru care am ales apoi să aplic la o facultate cu profil “management turistic și comercial”, ulterior absolvind și cursurile de master “afaceri în turism”.

 Amuzant este faptul că, nu am lucrat nici măcar o zi în acest domeniu, dar am ajuns să fiu turist, cee ce îmi aduce o alinare și recunosc că îmi place această postură. Am experimentat multe lucruri, încă fiind copil, diverse sporturi, activități, proiecte extrașcolare, tot ce era o noutate pentru mine reprezenta un “musai de văzut și de făcut”. Asta am încurajat-o și pe fiica mea să facă. Să experimenteze tot ce se poate pentru că, cel mai bun profesor este experiența personală, iar din experiențele extrașcolare un copil dobândește informații ce se întipăresc pe termen lung în memorie și învață mai ușor în acest mod.

Spiritul antreprenorial cred că, l-am dobândit de la părinții mei, care după revoluție au avut diverse afaceri de mici dimensiuni, la unele fiind și eu implicată activ. Așa am învățat ce înseamnă cheltuieli și încasări, ce este profitul, necesitatea anumitor documente și obligativitatea anumitor autorizații”.

Când și cum a început aventura dvs. în domeniul beauty?

În anul 2013 am avut un prim contact cu ce înseamnă industria “beauty”. S-a întâmplat în momentul în care am obținut un job de manager în cadrul unei companii ce activa în această sferă, mai exact distribuție de produse necesare clinicilor și saloanelor. Eu, fiind pe partea de distribuție a unor produse ce îmi erau oarecum străine, a trebuit să învăț tot ce a fost necesar despre epilare progresiv definitive, dermopigmentare, cosmetică, PRP, acid hyaluronic, mezoterapie etc.

Cu siguranță, cel mai interesant și intrigant a fost să cunosc cât mai multe lucruri despre micropigmentare. Deoarece auzeam multe persoane vorbind despre “tatuaj cosmetic” am facut asocierea cu tatuajul classic, corporal și nu înțelegeam care ar fi partea benefică în a realiza tatuajul buzelor, sprâncenelor. Dar, partea care îmi va rămâne dragă mereu este reprezentată de dermopigmentarea paramedicală (areola, cicatrici) care aduce o fericire nemărginită pe chipul persoanelor care se simt împlinite și mult mai feminine odată ce au beneficiat de o astfel de procedură. 

Odată cu demisia mea a venit și propunerea unui brand din Israel de fi reprezentantul lor pe teritoriul României, iar de atunci a început minunata mea experiență în domeniul dermopigmentării”.

„FROM ZERO TO HERO”

”FROM ZERO TO HERO este un motto care m-a fascinat de când l-am citit. Mă caracterizează deoarece întotdeauna am simțit că, pot mai mult decât să fiu un angajat într-un birou. Eșecurile și neîncrederea celor din jur m-au ajutat să ajung în punctul în care mă aflu astăzi.

Atingerea scopului și a obiectivelor depinde în mare masură de resursele de care dispunem (timp, bani, cunoștințe, abilități) și mai ales de motivația personală necesară. Am stabilit anumite obiective pe termen lung în așa fel încât, construind zilnic câte un rând de zid, să ajung mai aproape de aceste obiective. Întotdeauna este o cale de a ajunge acolo unde vrem să ajungem. Important este să, fim deschiși la schimbare, să ne părăsim zona de confort și să nu renunțăm, să găsim mereu soluții.

Ca simplu angajat nu am avut resurse financiare atât de mari pentru a face economii, iar în momentul în care am primit oferta de a fi reprezentant pe teritoriul României al brand-ului NPM, cu zero economii, am fost forțată să împrumut bani de la toți prietenii pentru a înființa firma, a achiziționa un stoc minim de produse, precum și alte echipamente necesare. Poate nu pare mult, dar când nu ai rezerve și decizi să visezi la mai mult, suma de 15.000 euro e colosală. Dar am preferat să mă arunc în ocean fără a ști să înnot, iar pe parcurs am învățat să supravețuiesc.

Într-un timp scurt am reușit să achit toate datoriile, iar după primul an de activitate am și avut profit. A urmat un al doilea brand tot din Israel- A&I Schendel și o colaborare cu Linda Paradis. Acum mă bucur de tot ce am realizat, pas cu pas, în toți acești 5 ani de când sunt în domeniul dermopigmentării ca și antreprenor. Nu mă opresc aici, mai am multe de făcut. 

Am pornit de la zero, iar astăzi reprezint cu mândrie trei branduri internaționale și organizez împreună cu Elena Copăceanu cea mai importantă conferință din Romania. Totodată, am pus bazele propriului meu curs de îndepărtare a tatuajelor și sunt Removal Master Trainer pentru Jenya Denizeri”.

Teodora Natalia Draghici este exemplul femeii de succes care îmbină perfecţionismul şi ambiţia cu pasiunea pentru frumusețe. E imaginea specialistului profesionist care munceşte, se specializează constant şi se dedică trup şi suflet activităţii sale.

Drumul prin viață este presărat cu provocări și încercări, nu numai în domeniul professional. Nimic nu este întâmplător, iar noi trebuie să avem abilitatea de a trece peste orice situație. Desigur am avut multe piedici și multe situații dificile, uneori am râs, alteori am plâns, dar mereu am mers înainte și am căutat cea mai bună soluție pentru mine.

Familia îmi este alături mereu indiferent de circumstanțe. Uneori fortați de situație m-au ajutat și aici mă refer mai mult la fiica mea, care ar prefera o viață normală de adolescent decât să lucreze cot la cot cu mama sa. Dar, recunosc, sunt prea independentă și de cele mai multe ori, chiar dacă mintea mea ar dori ajutor, îmi place să le rezolv pe toate de una singură. De asemenea, mă mândresc cu două prietene care mă susțin necondiționat și care au răbdarea să mă asculte de fiecare dată. Tot ele îmi dau acea palmă de trezire dacă vreodată pierd calea corectă”.

Fiecare curs de prefecționare a fost ca o piatră pusă la temelia visului ei.

Eu am evoluat odată cu fiecare eveniment pe care l-am organizat și la care am participat. Dar, îndeosebi cu nopțile nedormite, fiind în căutare și aprofundare a cunoștințelor.

Pentru mine a fost destul de dificil să asimilez într-un timp scurt cunoștințe pe care alții le-au asimilat în câțiva ani de carieră. De aceea de fiecare dată când aveam ocazia să particip la un curs, seminar, conferință o făceam cu mare interes, fie că se desfășura în țară sau străinătate. De mai multe ori am sunat-o pe mama să vină să stea cu fiica mea când eram în drum spre aeroport. Așa pur și simplu, îmi cumpăram biletul de avion și plecam la evenimente PMU de prin lume.

Am participat la conferințe în Israel, America, Polonia, Vietnam, etc, masterclass-uri în Polonia, Belgia, Germania, Armenia, Franța, inclusiv și la cel cu Sviatoslav Otchenash. De asemenea merg în fiecare an la expoziția din Bologna – Cosmoprof și am avut ocazia de fi prezentă la Beauty Expo Middle East din Dubai. Ambele sunt două mari expoziții de beauty ce au un rol esențial pentru fiecare vizitator”.

Și fiecare eșec i-a adus un plus de încredere în visul ei! Care a fost performanța dvs. cea mai importantă de până acum?

Nu știu dacă pot identifica un singur lucru. Cred că, fiecare aspect care a condus către o evoluție favorabilă a însemnat o performanță și să devin cea mai bună varianta a mea. Consider că, fiecare succes și eșec de până acum au avut un rol oarecare”

Despre evenimentele Pmu pe care le organizați. Care este scopul și rolul acestora?

Evenimentele pe care le organizez în domeniul dermopigmentării sunt variate, de la seminarii, cursuri, până la conferințe. Toate conduc către îmbunătățirea cunoștințelor, perfecționarea tehnicilor și progresul fiecărui dermopigmentist.

Primul eveniment din anul 2016 a reprezentat și primul master class organizat în Romania, s-a desfășurat pe parcursul a 4 zile și s-au abordat urmatoarele teme: îndepărtare tatuaj, micropigmentare scalp, micropigmnetarea pleoapelor.

Chiar dacă este extrem de greu să organizezi astfel de evenimente care implică efort, resurse și logistică, deseori după, spuneam că nu mai organizez, iată că în prezent mă dedic cu și mai multă dăruire și inspirație.

Anul 2017 a adus alte masterclass-uri pe diverse tematici, precum și prima conferință PMU oragnizată în România, în luna martie în parteneriat cu Cosmobeauty.

Printre alte evenimente în anii 2017 si 2018 au fost diverse seminare desfășurate în mai multe orașe ale României, expoziții de beauty la care am participat ca și expozanți, precum și prezentări pe scenă.

Anul 2018 a adus cu sine și cea mai mare conferință internațională organizată în România și anume Conferința PMU Est-Europeană, pe scurt PMU EEC. A avut loc în perioada 15-16 octombrie și a adunat pe scenă 12 speakeri importanți din domeniu, 10 dintre ei fiind internaționali cu o mare experiență majoră, iar al 11-lea cel mai reprezentativ nume în dermopigmentare – Elena Copăceanu, speakerul meu preferat și buna mea prietenă care îmi este parteneră în acest minunat proiect.

Împreună am ajuns în 2020 la cea de-a treia ediție a PMU EEC, care se anunță a fi de departe cea mai frumoasă și interesantă. Anul acesta vom avea pe scenă, timp de trei zile, 18 speakeri ce vor împărți din cunoștințe valoroase, vor aborda diverse multe tematici, inclusiv promovare și marketing.

Innedit pentru această editie este și Campionatul Mondial WULOP, ai căror parteneri suntem și vom organiza semifinalele în România în cadrul PMU EEC. Atent vom urmări ca cei mai buni dermopigmentisti să participe direct la finala din Turcia”.

La început de carieră prioritățile noastre pot fi succesul, evaluat prin bani și statut social. Ulterior, când avem o familie, echilibrul dintre muncă și viața personală devine o prioritate. Pe masura ce definiția succesului se schimbă, se modifică și valorile. Atunci când simțim că, ceva nu este cum ar trebui și lucrurile nu derulează în modul necesar nouă, vom schimba acest set de valori pentru a ne simți noi bine.

Așa a fost și în cazul meu, în toți acești ani am evoluat, am experimentat și am schimbat anumite seturi de valori. Un lucru este cert, trebuie să luam decizii conform normelor, valorilor noastre. Astfel încât, să ne păstrăm integritatea, dar în același timp să fim fericiți și împliniți.

Pot defini câteva aspecte pe care nu le-am schimbat de-a lungul timpului, principalul fiind Respectul. Fie că, este vorba de respectul de sine, fie despre respectul față de alții, această calitate m-a ajutat să clădesc relații inter-uman. Este esențial atât în viața de zi cu zi, dar și în afaceri.

Până acum în relația cu clienții mei m-am ghidat după zicala “ce ție nu îți place, altuia nu îi face” și i-am tratat astfel cum aș dori eu să fiu tratată. Mă definesc valorile de la care pornește cultura noastră organizațională și la care ne raportam în acțiunile noastre de zi cu zi, în modul în care ne atingem obiectivele. Acestea se referă la a fi autentici, raționali, dar și sufletiști. Inspirăm încredere, suntem deschiși, apreciem și oferim sinceritate.

Nu în ultimul rând cred cu tărie în următorul citat “Ești un om minunat și poți face lucruri extraordinare! Succes în tot cea ce faci!”. Iar, asta le spun tuturor clienților și colaboratorilor mei. Mulțumirea acestor cuvinte rostite vine cu fiecare “Mulțumesc, datorită ție fac ceea ce fac astăzi”; “Mulțumesc, dacă nu mă încurajai tu, eu renunțam de mult”!

Vezi galeria foto!

Dragă Teodora Natalia, echipa Isecrete îți urează multe succese și să nu renunți niciodată la vise!

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6