div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Importanţa exfolierii pielii înainte de epilare

Procesul de exfoliere a pielii reprezintă îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii și care țin în loc regenerarea unor celule noi. Prin exfoliere, pielea capătă un aspect mai frumos, dar și mai important este faptul ca devine mai sănătoasă.

Exfolierea, operaţia de deblocare a porilor

Exfolierea poate fi făcută mai des sau mai rar, în funcție de caracteristicile pielii fiecărei persoane. Ideal ar fi ca aceasta să fie realizată cu o anume regularitate. Totuși, înainte de epilare, indiferent de metodă, exfolierea este un pas absolut necesar.

Exfolierea înainte de epilare este recomandată pentru că astfel vei elimina celulele moarte și impuritățile de la suprafața pielii, porii vor fi eliberaţi şi firele de păr vor ieşi cu o mai mare uşurinţă. Vei fi scutită de eventuale iritaţii post-epilare. În plus, vei mai reduce din riscul creşterii firelor de păr sub piele.

Cum exfoliezi corect pielea?

Acest proces nu este unul lipsit de inconventiente, deoarece pielea poate fi destul de afectată dacă exfolierea nu este făcută în mod corect. Pe piață există numeroase produse dedicate exfolierii, însă trebuie să ții cont de tipul de piele pe care îl ai și să le alegi doar pe cele potrivite.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este acela de a curăța foarte bine zona pe care urmează să o exfoliezi. Orice reziduu sau urmă de cremă vor fi îndepărtate cu apă călduţă şi un produs de curăţare.

În cazul în care alegi produse din comerț pentru îndepărtarea celulelor moarte, testează mai întâi produsul pe o mică porțiune a pielii. În acest mod te vei asigura că nu ești alergică la niciun ingredient din compoziția sa și că nu vei face mai mult rău pielii tale.

Aplicarea produsului, fie el din comerț sau homemade, se poate face cu ajutorul unui burete, a unei perii, mănuși sau, pur și simplu, cu mâna. Este recomandat ca mișcările să fie circulare și lente, delicate, fără presiune. Acesta trebuie să intre ușor în piele pentru a își face efectul.

În final, pielea se va clăti cu apă ușor caldă. Nu se vor folosi creme, uleiuri sau loţiune hidratante înainte de procesul epilării. Este suficient ca pielea să fie curată şi complet uscată.

Atenție însă, să nu exfoliezi pielea în mod excesiv, existând riscul ca aceasta să devină apoi roșie și să se decojească.

Exfolierea efectuată acasă cu ajutorul scruburilor

Exfolierea poate fi realizată și acasă cu ajutorul unor scruburi speciale. Iată câteva rețete care îți pot fi de ajutor:

– Zațul de cafea poate fi un foarte bun exfoliant pentru piele. Amestecă aproximativ 5 lingurițe de zaţ împreună cu 4 linguri de ulei de măsline sau de cocos. Pasta obținută trebuie întinsă pe piele, masând uşor, după care îndepărtată cu apă călduță.

– O altă rețetă pe care o poți face include mălai şi zahăr. Ai nevoie doar de 2 linguri de mălai, 1 lingură de zahăr și 1 lingură de ulei de măsline. Le amesteci și aplici amestecul pe piele.

– În ultimă instanţă, poți folosi și zahărul brun în combinație cu uleiul de măsline, cocos sau migdale.

Zațul de cafea, mălaiul sau zahărul au importante calități exfoliante, în timp ce uleiurile de măsline sau cocos oferă hidratarea necesară pielii.

Exfolierea înainte de epilare este un pas esenţial care contribuie în mare măsură la un proces nedureros şi eficient. Pielea rămâne netedă şi catifelată, pregătită pentru ultimul pas: aplicarea unei creme naturale calmante.

Exfolierea poate fi făcută mai des sau mai rar, în funcție de caracteristicile pielii fiecărei persoane. Ideal ar fi ca aceasta să fie realizată cu o anume regularitate. Totuși, înainte de epilare, indiferent de metodă, exfolierea este un pas absolut necesar.

Sursa-https://www.profrumusete.ro/

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6