div#ast-scroll-top { display: none !important; }

Femeia modernă între carieră şi familie

Indiferent dacă ți-ai început afacerea din pasiune, pentru a-ți câștiga traiul sau pentru a o lăsa moștenire copiilor, experiența de a avea propria afacere, precum și cea de a avea o familie – ambele pot fi incredibil de satisfăcătoare. Însă combinația dintre cele două poate fi, de asemenea, și o adevărată provocare.

Tot mai multe femei ajung să atingă cote remarcabile în carieră….e de bine acest fenomen dacă facem o legătură la familie? Psihologul Zinaida Popa ne spune despre cât de important este echilibrul dintre carieră și viața de familie.

Societatea este într-o permanentă schimbare. Acum suntem martorii unei alte viziuni asupra rolurilor în familie decât acum câțiva zeci de ani. Vedem tot mai multe femei dornice să se realizeze în carieră, să se afirme și să devină independente. În prezent, își doresc și mai mult acest lucru, în contextul în care de-a lungul timpului s-au simțit dominate de bărbați și de cele mai multe ori li se arăta unde le este locul.

 Poate influența cariera, viața de familie?

Cariera poate influența într-un mod sau altul viața de familie. Acest lucru e perceptibil atunci când femeia ia decizia de a se aprofunda tot mai mult în domeniul profesional. Dacă ea face acest lucru, fiindcă a avut eșecuri în relațiile sentimentale, are anumite frici, atunci nu cred ca este benefic. Dacă ea decide să meargă pe calea carierei, dar nu neglijează viața emoțională și relațională, atunci e ok. Unii bărbați într-adevăr nu sunt gata să accepte ca partenera lor să fie cu un statut mai înalt decât ei, fiindcă ei percep acest lucru ca o amenințare asupra masculinității lor. Sunt niște clișee/stereotipuri înrădăcinate adânc în societate. Tocmai de aceea, puțini soți acceptă acest lucru.E nevoie de timp.

Ce recomandări aveți, astfel încât o femeie să poată combina perfect și cariera și viața de familie?

Dacă cariera va dăuna sau nu vieții sentimentale, depinde de fiecare femeie în parte. De felul cum se gestionează emoțiile, cum se comunică, se exprimă și de fapt ce se face. Ar fi bine să existe un echilibru între carieră și familie. Ce ar putea face femeia care vrea să dețină și carieră și familie:

  •  Să își facă timp pentru a fi alături de partener și copii;
  •  Să nu confunde munca cu familia.De obicei femeile carieriste sunt foarte raționale.
  •  Să nu încerce dețină absolut tot controlului, ci să trăiască momentele de dragoste așa cum sunt ele;
  •  Să își permită să fie feminină, pe alocuri vulnerabilă. Acasă să nu lupte pentru putere, ci pentru iubire;
  • Să accepte că poate greși și să apeleze după ajutor la soț sau jumătatea sa.

De asemenea, revizuiește cu regularitate agenda de lucru, pe măsură ce obligațiile profesionale se modifică. Dacă în anumite perioade, programul de lucru este mai lejer, profită de acel timp și petrece alături de familie.

Echilibrul dintre viața profesională și cea de familie înseamnă să poți aloca un interval de timp egal ambelor segmente de viață, evitând defavorizarea unuia dintre ele în fața celuilalt. Acest echilibru nu vine de la sine ci este rezultatul unei bune organizări și a disciplinei. Pentru cei care reușesc să aibă succes și împliniri în ambele părti, se pare că visul de a avea o familie fericită, dar și o carieră frumoasă este posibil și merită orice efort.

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Familie

Psihologul Cezara Dilevschi: ”Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți”.

Atenţia acordată bebeluşului, grija permanentă şi aspectele noi de care cei doi părinţi trebuie să se ocupe schimbă în timp relaţia de cuplu.Treptat, dar sigur, legătura dintre părinţi trece la o altă etapă – o transformare firească şi benefică, dacă cei doi gestionează corect toate conflictele şi problemele de comunicare ce pot apărea în această perioadă.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6