[geot country="Romania"] [/geot]

Dovleacul – vedeta sezonului. Iată câteva motive să incluzi în meniul tău și uleiul din semințe de dovleac.

Şi pentru că este vedeta toamnei, credem că ar fi bine să ştii şi că pe lângă gustul puternic, dovleacul are şi multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi ajutorul pe care îl oferă organismului în lupta împotriva bolilor de inimă. Aşadar, iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să îl incluzi în dieta ta.

Dovleacul este o sursă excelentă de fibre, dar are un conţinut extrem de scăzut de calorii, oferindu-ţi astfel saţietate fără costul kilogramelor în plus. Mai conţine beta-caroteni antioxidanţi, benefici în prevenirea cancerului. Aceeaşi putere a antioxidanţilor care te protejează de cancer te ajută şi să-ţi menţii frumuseţea pielii, prevenind apariţia ridurilor şi a petelor care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Un beneficiu aparte îl are și uleiul din semințe de dovleac. De ce trebuie să consumi acest tip de ulei?

Uleiul este obținut prin presare la rece, din semințele de dovleac. Este bogat în nutrienți importanți pentru organism și are beneficii atât pentru sănătatea, cât și pentru frumusețea ta!

Fiind un ingredient antiinflamator eficient, acest tip de ulei este, bineînțeles, benefic și pentru sănătatea inimii. Acest produs are și proprietăți antihipertensive, ceea ce înseamnă că este ideal pentru persoanele cu tensiunea arterială mare.

Reduce inflamația – acest proces patologic este una dintre principalele cauze ale bolilor frecvente în zilele noastre, iar uleiul de dovleac te poate ajuta să o elimini.

Consumul de ulei din semințe de dovleac s-a dovedit a fi eficient în menținerea sănătății prostatei. Bărbații care au depășit vârsta de 50 de ani ar trebui să consume în mod frecvent acest tip de ulei pentru o prostată sănătoasă.

Benefic pentru sănătatea tractului urinar – Uleiul are efecte benefice pentru sănătatea rinichilor, a vezicii urinare, dar și a uretrelor.

Pacienții diagnosticați cu diabet de tip 1 sau 2 pot avea de câștigat de pe urma consumului de ulei din semințe de dovleac. Specialiștii susțin că acest ulei are calități antihiperglicemice.

Benefic pentru sănătatea mintală – Potrivit studiilor publicate recent în Jurnalul Britanic de Psihiatrie, consumul de ulei din semințe de dovleac are un impact pozitiv asupra psihicului, ameliorând depresia, mai ales în cazul copiilor.

Sursa: libertatea.ro

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6