div#ast-scroll-top { display: none !important; }
Search
Close this search box.

De ce mamele cu 3 copii pot fi mai stresate?

Maternitatea schimbă femeile: nu numai că acum trebuie să se gândească la altcineva în fiecare secundă a vieții, dar mamele fac lucruri pe care nu le-au făcut niciodată sau pe care credeau că nu le vor face niciodată. Așadar, cu fiecare copil în plus, volumul de muncă crește exponențial.

TODAY a efectuat un sondaj online privind nivelul de stres al mamelor la care au participat 7.164 de mame. S-a dovedit că, în medie, pe o scară de la 1 la 10, o mamă își evaluează nivelul de stres la 8,5.
75% dintre mămici au spus că simt presiunea de a fi „perfecte”. Alte motive includ lipsa de timp pentru a face tot ce este necesar (60%), menținerea în formă și atractivitatea (90%) și stresul cauzat de partenerii lor (46% au declarat că partenerii lor au provocat mai mult stres decât copiii lor).

Mamele recunosc: cea mai grea tranziție este atunci când apare cel de-al treilea copil

Bineînțeles, copiii au propriile lor contribuții la stresul mamei. Rezultatele arată că apogeul stresului pentru o mamă este atins atunci când numărul de copii ajunge la 3. Mamele raportează că trecerea de la un copil la 2 nu este o provocare foarte mare, dar când din 2 copii devin 3, lumea se transformă cu susul în jos.

Dacă vei deveni iar mămică, te vei bucura la fel de mult ca prima oară

În conformitate cu toate acestea, a avea mai mult de 3 copii ar trebui să fie pur și simplu imposibil de gestionat această situație. Dar, după cum se pare, lucrurile nu stau chiar așa. Mamele recunosc că atunci când au 4 sau mai mulți copii, devine o problemă de supraviețuire, fără să mai existe loc pentru perfecționism.

Deja de la al patrulea copil, multe mămici ajung să nu mai fie cuprinse de un sentiment așa puternic de panică, sar din băltoacă în băltoacă sau mănâncă uneori dulciuri înaintea meselor. Obișnuite cu efortul de zi cu zi necesar pentru a crește un copil, mămicilor nu le mai pasă atât de mult de părerile celor din jur și au o stare profundă de împlinire… iar abia atunci viața devine mai bună.

Sursa

Cât de utilă a fost acestă postare?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Rata medie / 5. Numărul de voturi:

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

Dacă ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

TAGS
Familie

Psihologul Cezara Dilevschi: ”Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți”.

Atenţia acordată bebeluşului, grija permanentă şi aspectele noi de care cei doi părinţi trebuie să se ocupe schimbă în timp relaţia de cuplu.Treptat, dar sigur, legătura dintre părinţi trece la o altă etapă – o transformare firească şi benefică, dacă cei doi gestionează corect toate conflictele şi problemele de comunicare ce pot apărea în această perioadă.

Citește mai mult »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Scroll to Top
Scroll to Top

https://padslimz.com/pikm7i5a?key=c29da91e5826468ca9f1ce7b6272e8a6